Morsdag

Efter fyra intensiva dagar i Stockholm landade jag hemma ikväll. Obeskrivligt skönt att svänga in på gården och mötas av fågelkvitter kvällssol och tårtkalas. Fin morsdagsuppvaktning! Jag fick en fin ros och ett morsdagspaket från Unicef! Tur att Jacob läser bloggen ibland så att han vet vad jag önskat mig!

 

Den här helgen var klimax för en arbetsam maj och det känns fint att nu äntligen få lägga den bakom mig.

Prinsesstårta med saft och kaffe

Tårthetsen!

Nu har barnen somnat och jag har hoppat i träningskläderna och tänkte ta mig en sväng i skogen. Har bestämt vad mitt sommarlov ska handla om: återhämtning och träning. Återhämtning i form av minimalt med jobb. Träning i form av löpturer och styrka för att tanka mig full med energi!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Morsdag”

 1. Vad fint det var att få se dig tala och att träffa dig igår! Det finns vissa bloggare som jag har följt i runt 10 år (du är en av dessa), och jag tänker ofta på hur mycket värde ni har tillfört till mitt liv. Jag ser er som en älsklingsserie som aldrig tar slut. Det är egentligen galet att jag inte har betalt en spänn för det här! Det är svårt att sia om bloggens framtid, men jag är i alla fall helt säker på att jag skulle betala för att prenumerera på mina favoritbloggar. Eller ge frivilliga donationer om det fanns en sådan knapp. Jag betalar ju massor för musiken, filmerna och böckerna i mitt liv – varför skulle jag inte göra det i det här fallet? Många av dina texter bär jag med inom mig och jag återkomma ofta till dina recept (dina kladdkakemuffins och ditt morotsbröd <3). En text som jag ofta tänker på är den om passiva kvinnor och aktiva män. Jag tog själv upp löpningen för några år sedan för att jag ville gå ner i vikt. Det som hände när jag klarade av mil efter mil var dock något helt annat – jag fylldes av inre kraft och kärlek till mig själv. Hur jag såg ut blev plötsligt sekundärt. Jag insåg att om jag klarade den fysiska utmaningen av att springa många långa kilometer, då fanns det så mycket annat jag kunde klara av. Det ledde till att jag vågade ta ett modigt beslut om att byta från en säker och välbetald karriärväg till något helt annat, där jag kunde följa mina ideal. När jag läste din text om den potentiellt samhällsomstörtande fysiska aktiviteten kunde jag också sätta in det här i en politisk kontext. Jag blev berörd på djupet. Då och då när jag springer plockar jag fram dina ord: "kvinnor i rörelse hotar hela samhällsbygget" – och det ger mig alltid kraft. Jag blir alldeles rysig när jag tänker på att vi nu befinner oss i en tid då ett skifte i samhället faktiskt pågår. Vi kvinnor kommer att erövra halva makten, det är jag säker på. Och det är du med och bidrar till. För min egen del vet jag att jag aldrig hade vågat starta en blogg om det inte vore för mina bloggförebilder (och better bloggers!)
  Det är möjligt att göra business av sitt bloggande och därmed att ta makten över sitt liv, det har ni visat.

  Jag ville skriva det här till dig för att ge något litet tillbaka.
  Tack för att du finns, tack för att du bidrar till att sprida vettiga värderingar i samhället och tack för att du är en ständig källa till inspiration.

  Och grattis på mors dag <3

 2. Tack för en bra krönika i Expressen 😀
  Och du är väldigt fin i håret, växer det så snabbt?

  1. Löshår kanske? 🙂 Kul för övrigt att Clara bjuder på en härlig bild av familjen som inte är så stylad/tillrättalagd. Så härligt och livfullt med bilder som visar stunden så som den var utan att varje vinkel och detalj är arrangerad!

 3. Vill passa på att tacka för både en bra krönika och för all energi, inspiration och humor som du och Anna-Karin bjöd på i lördags. Var lite för blyg för att säga det då, men jag tog in mycket av vad ni sa, och särskilt känslan av att ta för sig som ni bakat in i allt.

  Gällande krönikan så fick det mig att tänka på min förra relation, där jag nästan alltid handlade mat.

  Efter sju år tillsammans hävdade han att “det är ju så svårt att handla till dig för du ska ha så konstiga saker”. Haha. Efter så många år bör man ju ha bekantat sig med konstiga saker som quinoa, frukt och avocado kan man tycka…

 4. Älskar din krönika senast. Dela den med mamma och hon tyckte likadant. Du har fått ett nytt fan – och vad kul att du blev firad på morsdag. Själv jobbade jag och var ute på politikerbesök på en ekogård. Kunde ha lyssnat i en halv evighet på han, så inspirerande att höra på en pionjär.