Enkel lingonsylt

lingonsylt recept 036A6961

Lingonsylt är enkelt att göra och väldigt gott. Till skillnad från köpt sådan innehåller den här inte så mycket vatten utan mest bär och socker. Lingon är det bär vi äter allra mest i vår familj, då det hamnar i havregrynsgröten på morgonen. Så det gäller att ligga i och plocka!

lingonsylt recept 036A6499

Här kommer ett himla bra och enkelt grundrecept på lingonsylt

Du behöver:

5 dl lingon

1/2 dl vatten

1 dl syltsocker

1/2 dl strösocker (knappt)

Gör så här:

Koka bär och vatten i 5-10 minuter. Stäng av plattan och rör ner sockret. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Fyll med sylt ända upp till locket och skruva sedan igen burken och låt svalna.

Har du testat baka lingonkaka? Här är mitt enkla recept!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer på “Enkel lingonsylt”

  1. Hej! Om man inte har syltsocker hemma så finns det ingen anledning till panik. Lingonen blir heeelt ok även med bara socker. Jag har alltid använt Anna Bergenströms 10-minuterslingon som grund när jag gör sylt, men minskar oftast sockret lite. Gör 2-3 burkar i taget och har resten av lingonen i frysen. Funkar perfekt!

  2. Och precis när jag skulle leta upp ett recept på lingonsylt, så dyker det upp mitt framför näsan som på beställning när jag gick in för att läsa din blogg!
    Tack!

  3. Åh så skönt att slippa reklamen från Amelia! Ibland på produkter (t ex rödvin) som jag inte tror att du själv har valt! Ser fram emot att följa dig på nya sidan! Lycka till!