Vardagsrum i retrospektiv

Picture 1238

Bara för att det är så kul med före och efter ska ni få se bilder från vårt vardagsrum. Den här är från när vi precis flyttade in 2008 och höll på att måla allting vitt. Vartenda rum blev vitt för att få till en neutral grund (för att vi inte hade råd med tapeter). Resultatet blev hemskt kallt och vitt. Här låg också en plastmatta på golvet. Ja det låg plastmattor överallt i huset förutom köket.

img_7125-700x902-1Den här bilden är från exakt samma vinkeln men 2014 vi slagit upp väggen och satt in en pardörr så att man plötsligt kunde gå runt hela nedervåningen. Så glad att vi gjorde denna renovering!

rPicture 2390

Det enda jag egentligen tyckte om i det här rummet innan renoveringen var det kullriga golvet. Dock var fernissan väldigt gulnad och klistrig. Inredningmässigt hade vi knappt några möbler och nästan inga lampor eller tavlor. Minns att jag hängde upp saker lite hur som helst för att det inte skulle vara fullkomligt kalt. Ja ni ser ju med egna ögon.

r036A8016

Här är en bild från samma vinkel  i vintras då vi hade en liten läshörna här

img_1624-700x910-1

Här syns samma del av rummet fast från en annan vinkel. Bilden är från 2014.

Så mycket har hänt här hemma sista åren och det som egentligen är kvar är att renovera toaletten och hallen uppe. Bygga garderober i pärlspont i hallen nere. Flytta vårt sovrum till mitt nuvarande arbetsrum och tapetsera om. Och sedan få på plats ett garage och måla huset. Nu när jag skriver det låter det som mycket men jämfört med vad vi har gjort är det nästan ingenting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Vardagsrum i retrospektiv”

 1. Hej! Det är verkligen skillnad på vita väggar och tapeter – det sistnämnda är verkligen fint och ombonat. Jag undrar om ni slipade det kullriga golvet själva eller om ni anlitade någon? Vi har ett liknande, gulnat och slitet, i källaren som jag skulle vilja fixa till.
  Varma hälsningar
  Jenny

 2. Vilka framsteg! Så himla, himla fint. Älskar den grönmönstrade tapeten, skulle vilja ha något liknande i vårt sovrum.

 3. Vilken skillnad! Och så härligt det måste kännas att ha kommit så långt nu. 🙂

  Om du med det du vet idag skulle göra om samma flytta-in-utan-pengar-till-tapeter (eller kanske ge råd till någon i samma sits) – vilken kulör skulle du då välja att måla allt i? (I väntan på tapeterna men istället för det hemskt kallt vita, tänker jag. 🙂

  1. Om jag får delge tips skulle jag säga grått! Finns så många fina gråa toner. Och det passar bra till svart, blått, vitt, grönt, träslag, och egentligen en massa färger! Men beror såklart på inredningsstil också ☺️

   1. Bra idé med det gråa Joanna! Just som du säger så kan man ju välja nynser som går mot grönt eller mörkt eller ljust eller annat, så att det passar. Tack för inspirationen! 🙂

 4. Det är så trösterikt att läsa din blogg. Jag har läst sedan många många år och tror ibland att jag känner dig. Det gör jag förstås inte, men ändå. Tack. Flyttar jag till Umeå nån dag så hör jag av mig ?. Tänker kaffe och höga rop om fina gamla möbler.

 5. Så fantastiskt fint och kul att se, tack för att du bjussar på dessa före- och efterbilder! Själv har jag nästan bara tagit före-bilder faktiskt. Än så länge!

 6. Kul att se före och efter bilder. Ni har verkligen lyckats skapa ett varmt och ombonat hem. Tycker att det ska ta tid att skapa sitt drömhem, då hinner man landa i vad man tycker om och kan få till det personliga, oavsett om man tycker om vita väggar (älskar det:)) eller om man föredrar tapeter eller vad det nu kan tänkas vara:)

 7. Hej! Älskar den gröna tapeten och den nya rutiga i köket hos dig! Får man fråga vad de heter? Söker tapetinspiration 😉