Lördagsbestyr

r036A3717

Å vilken fin start på oktober! Imorse vaknade vi vid åttatiden hela familjen men eftersom Bertil och Folke lekte nöjt tillsammans kunde vi dra oss en stund extra.

scones

Jag bakade scones och Jakob dukade fram frukosten

r036A3622

Melker står som vanligt redo för att äta upp alla rester som ramlar ner. Mycket tacksamt med en levande dammsugare.

r036A3718

Scones med lite råsocker i smeten är extra goda tycker jag! Grönsakerna på mackan kommer från växthuset. Än finns massor av tomater och en hel del gurka kvar.

r036A3677

Efter frukosten tog vi det lugnt några timmar, läste lördagstidningen och slöade.

odla potatis 036A3781

Sedan var det dags att skörda den sista potatisen.

odla potatis 036A3788

Ungefär 700 kilo potatis fick vi i år. Vi har ingen jätteodling men säljer till våra prenumeranter och så sparar vi mycket till oss själva förstås.  Fint att ha obesprutad potatis att sätta på bordet (konventionellt odlad potatis besprutas upp till 7 gånger på en sommar)

grisar 036A3804

Bredvid potatislandet bökar grisarna. Åtta stycken har vi i år och de börjar verkligen tjocka på sig.

grisar 036A3809

Folke klappar gärna grisarna som är sociala och kommer fram för att hälsa. Men de är ju nyfikna djur som nafsar på allt de kommer åt så man får akta tassarna litegrann.

odla vitkål 036A3885

Vitkålen växer och frodas. Så småningom ska vi skörda in för husbehov och då gör vi surkål av nästan alltihop.

r036A3912

Hejhopp!

skörda potatis 036A3762

När vi skördat färdigt fick jag botanisera bland alla färgburkar och pigment i Ulrikas målarverkstad och valde ut en nyans jag ska måla väggarna i punschverandan med. Det blir en linoljefärg i nyansen Vetegrå som kommer från Ottossons . Märkligt nog är den ungefär som en smutsigare kockumgul färg (trots namnet) och helt magiskt fin! Så nu har jag beställt hem färg så att jag kan måla nästa helg.

036A0943

Sedan fikade vi och surrade en stund i Albin och Ulrikas kök.

På eftermiddagen målade jag kvistlack på varenda kvist i punschverandan.  Och sedan lagade jag renskav med potatis och lingonsylt till middag. Och därefter fortsatte jag målandet en stund till. Men nu är jag så trött i hela kroppen att jag avrundar kvällen framför ett avsnitt av Sopranos innan jag stupar i säng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Lördagsbestyr”

  1. Hur tänker du angående gamla leksaker i plast? De innehåller ju mkt elaka kemikalier som är förbjudna i nya leksaker i plast?

  2. Åh barnstolen, är inte det en gammal IKEA variant? Som man kunde köpa en “tron”-dyna till? Någon som vet och som kanske minns namnet på den?
    Annars: vart har du köpt den Clara? (Misstänker loppis..)

  3. Men hur 17 gör du för att hinna allt? I min värld hade renskaven tillagats vid 21-22 på kvällen, och Sopranos hade det väl varit dags för vid 3-tiden på natten. Om jag skulle hinna med allt du berättar om. Men det låter som en härlig lördag!

  4. Så himla härligt och inspirerande du skriver. Och så till min högst märkliga notering: det här med de två kopparna, dricker ni kaffe och te samtidigt? Kan inte låta bli att vara nyfiken över en sådan petitess 🙂

  5. Hej Clara, nu kommer kanske den här frågan lite “sent”. Jag vet inte om du hinner titta, följa och besvara kommentarer från inlägg som är några dagar/veckor/år. Hur som helst! Har du en egen mangel? Du känns ju som en person som manglar tex lakan. Jag älskar att mangla – händer dock inte så ofta – men har ju ynnesten att bo i hyresrätt med tvättstuga, dvs jag behöver inte skaffa en egen mangel. Kom att tänka på detta när jag såg din fint strukna(/eller manglade?) bordsduk. Ha det bäst! Tack för din blogg, det är Så kul att läsa!