Bästa avokadotoasten

avokadotoast med räkor

Ibland blir jag bara så himla sugen på en god avokadomacka till lunch eller middag. Det är något speciellt med en stor, frasig (men seg) och väldigt smakrik macka med pålägg. Avokadotoast är min favorit. Så här gör jag den

Ingredienser:

1 gott bröd

1 avokado

1/2 vitlöksklyfta

1/2 citron (det yttersta gula skalet samt några droppar saft)

Chili, flingsalt och svartpeppar.

Tomater

Handpillade räkor

Basilika

Gör så här:

Mosa avokado och riv i en halv vitlöksklyfta. Addera lite chili och det yttersta gula skalet av en halv citron. Pressa ner några droppar citronsaft och så massa flingsalt och peppar. Dela brödet och droppa över olivolja och kör på 275 grader så att det får lite krispig yta. Bred avokadoröran ovanpå, strössla över handpillade räkor och lite tomater och basilika. Ät och njut!

Min goda lunchmacka med skinka och avokado

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Bästa avokadotoasten”

  1. Det är så lustigt med avocado. För bara tre-fyra år sen tyckte jag avocado var en helt oätlig grönsak. Nu tycker jag man kan ha den till typ allt. Bästa tillbehöret!

  2. Då MÅSTE du bara testa min favorit! Bre eko kokosolja på en skiva bröd, lägg på några skivor avokado och sprinkla lite havssalt samt chiliflingor.

  3. Åh I lööve avokadomacka!

    Kommit på en fantastisk krydda som ersätter både salt och citron med sin lite salta och syrliga smak: Sumak. Finns bl.a. i butiker som säljer Mellanöstern-mat! Rekommenderas varmt!

  4. Åh Clara jag älskar också avokadomackor men -sluta läsa här om du inte vill veta något jobbigt om avokado- jag kan inte längre med att göra det p.g.a att avokado är en vattentjuv i stil med mandel och med västvärldens fäbless för dessa två underbara råvaror har storbönder gjort en massa tråkigheter mot både miljön och mindre bönder! Jag skriver för att jag vet att du bryr dig. Stor kram!

  5. Ser smarrigt ut!
    Men, jag blir nyfiken, den grönrutiga boken vad är det för något? 🙂