r036A9826

Ibland i intervjuer får jag frågan om hur en typisk arbetsdag ser ut. Men det finns ju ingen sådan. De skiljer sig väldigt mycket åt. Ibland är de som i måndags. Ibland som i torsdags. Då vaknade jag och barnen vid åtta (Jakob är bortrest på jobb hela veckan)

r036A9494

Barnen fick se lite morgontv i soffan

036A7427 (1)

Medan jag gjorde upp en brasa, tog in tidningen, släppte ut hönsen och satte på ett grötkok. Mina barn äter havregrynsgröt nästan varje morgon. Med vår egen lingonsylt, ekologiska russin eller ett äpple rivet i gröten. Så avslutar jag med en rejäl klick smör för att spinkisarna ska få något fett i sig.

r036A9540

De åt  sin gröt medan jag fixade med brödet.

r036A9505

Hade satt en deg på jäsning i kylen kvällen innan så jag tog ut och gräddade den

r036A9562

Så att vi fick färska frukostfrallor.

r036A9519

När barnen ätit  dukade jag åt mig själv och åt frukost och läste morgontidningen.

r036A9590

Himlarns gott.

IMG_8880

När jag skjutsat barnen till förskolan svarade jag på mail, fixade några bilder från verandan till bloggen, petade in fler vedträn i brasan – och sedan så fick jag besök. Först av P1 Kultur som skulle göra en intervju

IMG_8879

Sedan av filmare och producent för en serie inslag ni ska få se senare i höst. Vi var mest ute i skogen och filmade och som ni såg var det orimligt fint.

r036A9885

Sedan fortsatte vi filma ytterligare stund inomhus, tills det blev mörkt.

036A4082-700x963

Vid halv fem hämtade jag barnen och sedan åt vi middag, badade badkar och vid sju kröp de till kojs.

Ja, så kan en arbetsdag också se ut.

Som du kan se i kommentarsfältet hettade det till efter det här inlägget. Mer om det kan du höra avsnittet  Kritiken mot mig – extra långt podavsnitt  där jag får frågor om varför jag svarar som jag gör till Sara och andra bloggläsare.