I sovrummet

r036A4358

Jag fotar inte så ofta från vår övervåning. Men ibland så får jag tummen ur. I helgen pysslade jag på i sovrummet, bytte gardiner och städade bland allt bråte som samlats på hög.

r036A4443

Älskar vår tapet från Cole & Son – India paper heter den. Romantisk och fin för ett sovrum.

r036A4473

Innanför vårt sovrum finns barnkamrarna där ungarna sover. Där innanför är Bertils rum.

r036A4523

Och här är Folkes. Pyttigt så det förslår. Men så småningom – när jag flyttat ut min ateljé från huset – så kommer barnen få ha gemensamt lekrum i vårt stora sovrum och så flyttar vi in sovrummet i ateljén istället.

r036A4403

Hela rummet är inrett med loppisfynd och arvegods. Ovanför dörren hänger en antik gardinstång med mässingskrokar och ett draperi av ett gammalt spetslakan

r036A4535

Utanför sovrummet skymtar trappen till nedervåningen.

I sovrummet har vi två stora fönster mot husets finaste utsikt och man kan se bort över byn och sjön. Det är väldigt vilsam att ligga här och titta ut. Vet inte hur många dagar av utmattning, graviditetsillamående och generellt slöande som spenderats på detta vis sedan vi flyttade hit. Ett bra och fridfullt sovrum är det i alla fall.

Fler bilder från mitt sovrum finns från tidigare år och här kan du se exempel på hur jag nybäddat för vila.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “I sovrummet”

  1. Helt fantastiskt fint! Det är så viktigt att ha fridfulla och trivsamma sovrum tror jag. Vårt är totalt kaos nu efter en veckas förkylning där varken jag eller sambon har orkat städa det minsta lilla, haha.

  2. Blev helt plötsligt väldigt intresserad av att se planlösningen i ert hus! Hade vart kul att se hur rummen hänger ihop, vart man går in osv. Bara jag? 🙂

    Önskeinlägg från min sida! GodJul 🙂

  3. Men guuud, människa! Det är som att få komma in i en magisk sagovärld, varje foto från erat hem, men det här fullkomligt smockar mig! Fantastiskt magiskt vackert. Bra jobbat och påhittat!

  4. Jättekul att se och inspireras av! Om jag fick önska mer av något särskilt från din blogg så skulle det vara just inredning. Och paketinslagning som i inlägget senare – så fint! Ja sovrummet också då! Allt gott, kram