9 favoriter

Såg på Sandra Beijers blogg en lista över hennes nio populäraste instagraminlägg under 2016 och tyckte att det var en himla rolig ide som jag gärna apar efter! Under året har jag publicerat 540 poster och fått nästan prick en miljon likes! Tack för att ni följer mig på Underbaraclaras där jag postar högt och lågt. Trams och djupare funderingar. Här nere följer de nio mest gillade instagramposterna med text och bild.

Skärmavbild 2016-12-27 kl. 01.31.38

9.  Man går förbi och tittar in och tänker. Där bor det lyckliga människor. Såna som det är ordning på. Som har nytvättade armhålor och sorterade strumplådor. Som aldrig bråkar om vem som glömt köpa havregryn till frukostgröten. Människor som är nykära och artiga mot varandra och lyckas hämta i tid på dagis. Som inte säger dagis för det heter faktiskt förskola. Människor som betalar räkningar fjorton dagar innan de förfaller och inte glömmer bort sina kusinbarns bryllingars systerdöttrars födelsedagar utan skickar både present och kort i tid. Sådana människor bor det säkert där tänker man. Tills man minns att det är ens eget hus. Och att det är exakt så det är. Bara lite tvärtom liksom.

Skärmavbild 2016-12-27 kl. 01.34.09

8. Varför gråta när någon man aldrig träffat dör? För att alla verkar dö i cancer. För att man är ledsen över annat som är för jobbigt för att gråta över och man går sönder om man öppnar den där dörren och känner efter. För att det är sorgligt när människor som skulle fått bli 80 bara blir 69. För att det är skönt att gråta och vara ledsen. För att man precis läser om alla Harry Potter-böcker och är helt uppslukad. För att man tänker på en annan Alan som drunknade i Medelhavet när han var tre år. För att man är tacksam över författare, musiker och skådespelare som ger en skönhetsupplevelser och tillgång till andra världar. För att man är rädd att själv inte få fylla åttio. Eller fylla åttio och inse att man fyllt sitt liv med fel saker. Man får gråta när någon man inte ens känner dör. Jag gör det. Människor är värda tårar.

Skärmavbild 2016-12-27 kl. 01.31.22

7. Äntligen. Granen står så grön och grann i stugan. Huset är julstädat. De sista kakorna bakade. Nu ska bara klapparna slås in färdigt sedan kan julafton gärna komma. Imorgon anländer gästerna ❤️

Skärmavbild 2016-12-27 kl. 01.30.46

6.Nu måste du vakta brödet så att det inte bränns, Folke! Så tvååringen hämtade en pall och tog uppgiften på största allvar. Jag hör ibland föräldrar beklaga att de inte gillar att leka med sina barn. Men man behöver inte leka. Små barn vill vara en omistlig del av flocken. De vill få vara med och känna sig behövda. Sätt barnen i “arbete” och låt dem hjälpa dig, efter egen förmåga, att plocka ur tvätten ur maskinen, vispa pannkakssmeten, ställa skorna i ordning i hallen. Majoriteten av gångerna blir det stjälp istället för hjälp och allt tar dubbelt så lång tid. Men man får hålla god min. Intyga att utan deras hjälp skulle man aldrig klarat det. Bonus: man slipper leka. Småbarnen blir overkligt nöjda!

Skärmavbild 2016-12-27 kl. 01.27.42

5. Härliga måndag (denna instapost är förresten tekniskt sett ingen bild utan en film på flingor fallande i slow motion)

Skärmavbild 2016-12-27 kl. 01.31.13

4.”Jag har verkligen öga för det här med att pynta” sa Bertil imorse. Älskar femåringens enorma självkärlek och självkänsla

Skärmavbild 2016-12-27 kl. 01.19.42

3. Det finns i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse

Skärmavbild 2016-12-27 kl. 01.19.17

2. Norrbotten ❤️ På hemväg från Jokkmokk.

Skärmavbild 2016-12-27 kl. 01.33.42

1. När Bertil var liten la jag upp en bild på en blommig klänning som jag tyckte att han var söt i. Bloggposten fick hundratals kommentarer. Otroligt många arga sådana. Hur kunde jag använda mitt barn för att driva mina egna extremfeministiska teorier? Hur kunde jag utnyttja och exponera min son för den risken? Hur kunde jag vara så självisk? Men faktum är att jag inte förstod vilken uppståndelse det skulle bli. Vilket jävla liv. I min bekantskapskrets var pojkar i klänning inget ovanligt och allt hade varit frid och fröjd även på bloggen ifall kritikerna bara hållit käften. Den enda skit han någonsin fick var från de där som rasade över hur mycket skit han skulle få. Och nu finns det vuxna människor som inte klarar av att se annat än en blond flicka som lucia. De kommer tyvärr inte heller hålla käften – så vi får överrösta dem. Fullkomligt dränka dem genom att posta bilder på allt sånt som de avskyr ❤️

 

Vill du kolla dina mest gillade bilder från 2016? Gör det här! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “9 favoriter”

  1. Vilken app använder du för att hålla koll på ditt insta? Vet att du tipsat om det förut, det finns ju liksom en miljon att välja på så jag undrar vilken du använder?

  2. Sitter i Åre och läser din blogg som jag inte har läst på länge. Jag har varit sjukskriven i över 2 1/2 år för utmattning. Gjorde precis mitt 3 försök att gå tillbaka, men det gick inte bra. Därav flykten upp till lugnet (bor norr om Sthlm). När jag läser om din oroliga själ och att du är din största fiende så känner jag såväl igen mig. Jag vet att jag har gjort fel, jag är sjukskriven fortfarande därför jag försöker komma tillbaka i en form som inte passar mig. Borde bara säja upp mig, men jag vågar inte. Tänker hela tiden att jag gör det när jag har någonstans att ta vägen, men jag orkar inte ta mig någonstans när jag sitter fast i min anställning. Låter säkert konstigt för många. Jag har mått riktigt riktigt bra och jag borde gått då, men jag var feg. Nu är jag på botten igen, men om jag är något så är det en överlevare. Så jag kommer fixa det här och att få läsa din blogg gav mig en extra spark i vad jag måste göra :). Kommer fortsätta följa dig och berätta hur det går för mig. Jag har en blogg som jag lagt vilande, kanske är dags att öppna den igen. God fortsättning

  3. Hej Clara! Tack för din blogg som jag älskar att följa. Ger så mycket på många plan. Nu letar jag efter receptet till “Gott frukostbröd till julens gäster”. Verkar som den sidan upphört. Kan du hjälpa mig att finna den, tror du? Allt gott till dig och de dina inför 2017!

  4. Hej Clara, tack så mycket för en himla bra blogg! Min mamma som alltid velat bli bättre fotograf vill så gärna veta hur du tar dina fantastiska bilder. Vad använder du för kamera, objektiv och inställningar? Minns att du skrev ett sådant inlägg någon gång men det verkar borttaget 🙂

  5. Måste vara bekvämt att tycka “rätt” i alla kontroversiella frågor. Bra för karriären också.

  6. Så otroligt vackra bilder. Jag förstår verkligen varför de fått så många likes. Sen kan jag inte annat än att känna igen det där med att sätta barn i arbete även om de själper mer än hjälper. Jag har inga egna barn men får ofta höra att jag är så poppis bland barn. Den enda möjliga förklaringen jag kommit på är att jag låter dem vara med mig i de saker jag gör även om de kanske går lite (läs mycke) åt skogen. Jag gillar inte heller att “leka”. De barn jag känner gillar dock att göra saker tillsammans.

  7. Underbar bild när Folke vaktar brödet! Och jag håller helt med dig i vad du säger om att låta barn hjälpa till. En annan fördel med det: Om de får börja hjälpa till när de är små, så blir det för det första en vana, så att de kommer att fortsätta att göra det utan tjat, och för det andra så lär de sig att göra saker, så att de verkligen kan hjälpa till “på riktigt” långt före andra barn som aldrig fått försöka. Att börja lära en tonåring att laga mat och städa – och att kräva att en hittills totalt passiv tonåring plötsligt ska börja vara delaktig i hushållet – är betydligt svårare.