SĂ„g pĂ„ Sandra Beijers blogg en lista över hennes nio populĂ€raste instagraminlĂ€gg under 2016 och tyckte att det var en himla rolig ide som jag gĂ€rna apar efter! Under Ă„ret har jag publicerat 540 poster och fĂ„tt nĂ€stan prick en miljon likes! Tack för att ni följer mig pĂ„ Underbaraclaras dĂ€r jag postar högt och lĂ„gt. Trams och djupare funderingar. HĂ€r nere följer de nio mest gillade instagramposterna med text och bild.

SkÀrmavbild 2016-12-27 kl. 01.31.38

9.  Man gĂ„r förbi och tittar in och tĂ€nker. DĂ€r bor det lyckliga mĂ€nniskor. SĂ„na som det Ă€r ordning pĂ„. Som har nytvĂ€ttade armhĂ„lor och sorterade strumplĂ„dor. Som aldrig brĂ„kar om vem som glömt köpa havregryn till frukostgröten. MĂ€nniskor som Ă€r nykĂ€ra och artiga mot varandra och lyckas hĂ€mta i tid pĂ„ dagis. Som inte sĂ€ger dagis för det heter faktiskt förskola. MĂ€nniskor som betalar rĂ€kningar fjorton dagar innan de förfaller och inte glömmer bort sina kusinbarns bryllingars systerdöttrars födelsedagar utan skickar bĂ„de present och kort i tid. SĂ„dana mĂ€nniskor bor det sĂ€kert dĂ€r tĂ€nker man. Tills man minns att det Ă€r ens eget hus. Och att det Ă€r exakt sĂ„ det Ă€r. Bara lite tvĂ€rtom liksom.

SkÀrmavbild 2016-12-27 kl. 01.34.09

8. Varför grĂ„ta nĂ€r nĂ„gon man aldrig trĂ€ffat dör? För att alla verkar dö i cancer. För att man Ă€r ledsen över annat som Ă€r för jobbigt för att grĂ„ta över och man gĂ„r sönder om man öppnar den dĂ€r dörren och kĂ€nner efter. För att det Ă€r sorgligt nĂ€r mĂ€nniskor som skulle fĂ„tt bli 80 bara blir 69. För att det Ă€r skönt att grĂ„ta och vara ledsen. För att man precis lĂ€ser om alla Harry Potter-böcker och Ă€r helt uppslukad. För att man tĂ€nker pĂ„ en annan Alan som drunknade i Medelhavet nĂ€r han var tre Ă„r. För att man Ă€r tacksam över författare, musiker och skĂ„despelare som ger en skönhetsupplevelser och tillgĂ„ng till andra vĂ€rldar. För att man Ă€r rĂ€dd att sjĂ€lv inte fĂ„ fylla Ă„ttio. Eller fylla Ă„ttio och inse att man fyllt sitt liv med fel saker. Man fĂ„r grĂ„ta nĂ€r nĂ„gon man inte ens kĂ€nner dör. Jag gör det. MĂ€nniskor Ă€r vĂ€rda tĂ„rar.

SkÀrmavbild 2016-12-27 kl. 01.31.22

7. Ă„ntligen. Granen stĂ„r sĂ„ grön och grann i stugan. Huset Ă€r julstĂ€dat. De sista kakorna bakade. Nu ska bara klapparna slĂ„s in fĂ€rdigt sedan kan julafton gĂ€rna komma. Imorgon anlĂ€nder gĂ€sterna ❀

SkÀrmavbild 2016-12-27 kl. 01.30.46

6.Nu mĂ„ste du vakta brödet sĂ„ att det inte brĂ€nns, Folke! SĂ„ tvĂ„Ă„ringen hĂ€mtade en pall och tog uppgiften pĂ„ största allvar. Jag hör ibland förĂ€ldrar beklaga att de inte gillar att leka med sina barn. Men man behöver inte leka. SmĂ„ barn vill vara en omistlig del av flocken. De vill fĂ„ vara med och kĂ€nna sig behövda. SĂ€tt barnen i “arbete” och lĂ„t dem hjĂ€lpa dig, efter egen förmĂ„ga, att plocka ur tvĂ€tten ur maskinen, vispa pannkakssmeten, stĂ€lla skorna i ordning i hallen. Majoriteten av gĂ„ngerna blir det stjĂ€lp istĂ€llet för hjĂ€lp och allt tar dubbelt sĂ„ lĂ„ng tid. Men man fĂ„r hĂ„lla god min. Intyga att utan deras hjĂ€lp skulle man aldrig klarat det. Bonus: man slipper leka. SmĂ„barnen blir overkligt nöjda!

SkÀrmavbild 2016-12-27 kl. 01.27.42

5. HÀrliga mÄndag (denna instapost Àr förresten tekniskt sett ingen bild utan en film pÄ flingor fallande i slow motion)

SkÀrmavbild 2016-12-27 kl. 01.31.13

4.”Jag har verkligen öga för det hĂ€r med att pynta” sa Bertil imorse. Älskar femĂ„ringens enorma sjĂ€lvkĂ€rlek och sjĂ€lvkĂ€nsla

SkÀrmavbild 2016-12-27 kl. 01.19.42

3. Det finns i skogen en ovĂ€ntad glĂ€nta som bara kan hittas av den som gĂ„tt vilse

SkÀrmavbild 2016-12-27 kl. 01.19.17

2. Norrbotten ❀ PĂ„ hemvĂ€g frĂ„n Jokkmokk.

SkÀrmavbild 2016-12-27 kl. 01.33.42

1. NĂ€r Bertil var liten la jag upp en bild pĂ„ en blommig klĂ€nning som jag tyckte att han var söt i. Bloggposten fick hundratals kommentarer. Otroligt mĂ„nga arga sĂ„dana. Hur kunde jag anvĂ€nda mitt barn för att driva mina egna extremfeministiska teorier? Hur kunde jag utnyttja och exponera min son för den risken? Hur kunde jag vara sĂ„ sjĂ€lvisk? Men faktum Ă€r att jag inte förstod vilken uppstĂ„ndelse det skulle bli. Vilket jĂ€vla liv. I min bekantskapskrets var pojkar i klĂ€nning inget ovanligt och allt hade varit frid och fröjd Ă€ven pĂ„ bloggen ifall kritikerna bara hĂ„llit kĂ€ften. Den enda skit han nĂ„gonsin fick var frĂ„n de dĂ€r som rasade över hur mycket skit han skulle fĂ„. Och nu finns det vuxna mĂ€nniskor som inte klarar av att se annat Ă€n en blond flicka som lucia. De kommer tyvĂ€rr inte heller hĂ„lla kĂ€ften – sĂ„ vi fĂ„r överrösta dem. Fullkomligt drĂ€nka dem genom att posta bilder pĂ„ allt sĂ„nt som de avskyr ❀

Domherrar, pudersnö och en nyklĂ€dd gran – favoritbilderna 2021

Snöiga tak, barns förvĂ€ntan och ett monster i fönstret – favoritbilderna 2020