Nyårslöftet

Nyårslöften. Älskar nyårslöften. För 2015 hade jag nyårslöftet att fixa iordning min teknik och alla mina bilder. Och det gjorde jag och sedan dess funkar allt smidigt. För 2016 hade jag löftet att träna mer och slappa mer. Alltså få till mer tid för träningen men också mer tid för att aktivt slappa. Ligga på rygg och läsa böcker. Kan ju säga att det definitivt blev slagsida åt det senare. Jag har knappt tränat på ett helt år. Sedan utmattningens hjärtklappning har jag en tendens att få ångest av pulshöjande aktiviteter så jag har liksom känt mig rädd. För att ta i. Men nu har jag börjat igen med skidor och tänker att det är ett bra sätt att komma igång.

Mitt andra nyårslöfte för 2016 handlade om att ägna mer tid åt min släkt. Någonting som ger mig en känsla av sammanhang och mening. Detta mål har jag faktiskt närmat mig. Har haft mer tid med faster, moster, mormor och farbröderna. Och så två långa vistelser i mormors hus där jag inte varit så mycket som jag velat sedan morfar dog. Höstresan dit var den bästa på hela året.

Men nu till nyårslöftena för 2017. Jag har tänkt på två saker. Dels att vara snällare mot mig själv. Tänka snällare tankar om mig själv. Ha mer överseende med mina olika sidor och klappa mig själv på axeln och säga heja istället för att vara självkritisk. Jag ska försöka tänka mer på mig själv som jag tänker på mina barn. Med oändlig kärlek och överseende.

Mitt andra nyårslöfte handlar om att våga gå utanför ramarna mer. Kommer ofta på en idé och tänker att jag vill testa den. Men sedan tänker jag “Nej sådär får jag ju inte göra. Sådär kan jag ju inte tycka. Vad kommer hända ifall jag plötsligt gör något så oväntat och otypiskt för mig?” och så har jag avstått av rädsla för att göra något som är dåligt. Bara för att det inte är så jag brukar göra. Det här tycker jag är en helt förskräcklig utveckling. Jag vill ju bli modigare i livet – inte fegare. Och jag har insett att det inte är andras tankar om mig som begränsar mig – utan mina egna. Har så många förutfattade meningar om mig själv som jag inser att jag inte längre vill lyssna på. Så mitt löfte är kort sagt att göra tvärtom varje gång rädslan sätter stopp. Får jag en ide som jag vill testa ska jag göra det. Särskilt om den bryter mot hur jag jag brukar göra i en liknande situation.

Tänker att 2017 med dessa löften kommer att bli ett riktigt spännande år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Nyårslöftet”

 1. Fyllde 30 i år och kunde inte bry mig mindre om vad folk tycker om mina val och beslut i livet, de är ju just mina och så länge de personer som berörs av valen i livet (främst min kille/sambo) är delaktiga och överens så kan resten gå och lägga sig. Jag är jättenöjd med mitt jobb och hur vi bor, helt perfekt för oss, ser exakt noll mening i att slösa energi på vad andra tycker, har iofs inte brytt mig om vad andra ska tycka om mig sen jag var typ 13 🙂

  1. Lyckliga du! Jag har tänkt mycket så i mitt liv men tycker att jag faktiskt blivit ängsligare med åldern istället för tvärtom som jag hoppats. Tror att det hör ihop med att jag mått dålig sista två åren. Men att detta kan vara en nyckel till att börja må bättre =)

   1. Det är en otroligt häftig känsla att komma på att man blivit obrydd över sånt, lite “win” liksom 🙂 men har haft jobbiga år och mått dåligt i yngre ålder och då var andras åsikter allt, det styrde mitt liv och jag oroade mig och var ängslig för allt, så tror absolut att det hänger ihop. Vi får vår första bebis och i juni och funderar mycket på om den känslan kommer att infinna sig igen då iochmed allt nytt och folks otroooliga behov om att tycka till om exakt allt som inte ens rör dom. Men jag väljer än så länge att lita på mig själv och min kapacitet och tror nog allt blir bra ändå. Önskar dig ett 2017 fyllt av bra magkänsla och ett inre lugn och tillit till att du gör bäst för dig, företaget och familjen, för det tvivlar iallafall jag inte det minsta på! puss!

 2. Bra löften tycker jag! Jag hoppas vi får följa med i dem under året, läsa om hur du gör osv. Och inte bara få veta i december sedan hur det gått 🙂 tycker överlag att det är lärorikt och inspirerande att läsa om folks processer med både upp- och nedgångar. Detsamma gäller din utmattningsdepression. Om du har lust får du gärna skriva mer om sånna personliga resor. Tycker de inläggen dessutom genererar bra kommentarer. Lycka till under 2017 🙂

 3. Jag har också bestämt mig för att köra mitt race fullt ut nästa år. Förra veckan var sista dagen på heltidsjobbet så nu finns alla möjligheter till att göra det dessutom – kommer bli spännande! Ska bli roligt att få följa dig under ännu ett år och se hur du och din blogg vidareutvecklas ?

 4. Ditt första löfte gick rätt in i mitt hjärta! ❤ Jag önskar så att jag kunde delat det! Jag tycker det låter mycket klokt! Gott nytt år och tack för ett fint bloggår 2016! ✨

 5. Tänker att du liksom jag behöver ha mer självmedkänsla. Att ha medkänsla med andra ligger naturligt för mig och är fokus i hur jag är gentemot andra men jag har varit väldigt hård med mig själv inombords och inte alls lika förstående med mig själv. Har inte ens förstått att jag borde ha självmedkänsla innan jag läste en bok med samma namn. Så ta hand om dig och ha medkänsla med dig själv ?

 6. Bra löften tycker jag. Det första kan jag skriva under på. Det finns ingen som är så elak mot mig som jag själv är. Men det börjar sakta bli bättre.

 7. Jag lånar gärna dina löften, jag har både blivit bättre genom åren, men också ängsligare. 2017 blir ett bra år!

 8. Bestämde mig när jag var typ 18 för att aldrig begränsa mig själv och våga göra sådant som jag tycker är läskigt (var väldigt blyg och rädd att sticka ut innan). Det är så många andra som försöker trycka ner en och stoppa en, så jag själv kommer enbart peppa och lyfta mig! Funkar bättre och bättre för varje år, är nu 28 🙂 Har också märkt att de flesta inte bryr sig vad jag gör för de är upptagna med sig själva 😉

 9. Hur kom du i ordning med dina bilder? Skulle verkligen behöva tips då jag skulle behövs rensa, sortera och organisera mina tusentals digitala bilder. Gott nytt åt!

 10. Åh vilka underbar nyårslöften. Inspirerande! Det ska bli fint att följa. Känner igen självkritiken. Ska ta efter det där med att se på sig som någon en älskar villkorslöst och har milslångt tålamod med. Gott nytt år Clara!

 11. Ja hjälp mig med tips på att få ordning på foto. Då menar jag också gamla fotoalbum fyllda med minnen från livet, barndom tonår, osv…Ska man spara ….plocka ut de bästa….scanna, göra fotoböcker? Kom med tips och förslag.

 12. Jag delar dina tankar om 2017 samt ska försöka prioritera må bra-aktiviteter (både i form av träning och slappning) och bli bättre på att sålla och säga nej till sånt jag egentligen inte orkar med men ofta vill och tycker att jag borde orka med, framför allt diverse sociala sammankomster. Hoppas på ett härligt 2017!