Tacksamt hjärta och god vilja förmår mycket

r036A7773

Inför helgens storstädning tog jag mig slutligen samman och plockade bort julpyntet. Det kändes till och med skönt. Precis när julen är bortstökad  måste jag rensa ut varenda röd pinal i hela huset för att känna mig ren. Det blir ganska tomt efteråt.

r036A7804

Men nu har jag fyllt på med lite färska blommor

r036A7811

Och blommande krukisar. Än är det för tidigt att ta upp pelargonerna ur sin vinterförvaring.

r036A7819

Kockumgult och grönt. Det är en fantastisk kombination.

r036A7826

Hittade en sådan fin gammal porslinsskärbräda på loppis för ett par dagar sedan.

r036A7830

Och den här söta potatismjölkskrukan med sirlig knopp.

r036A7790

Tacksamt hjärta och god vilja står det på väggbonaden. Idag har behövts mycket god vilja. Det har varit en fruktansvärt seg dag. Vi är trötta allihopa och känslan i kroppen när jag försöker göra något är som att sprinta på en sur hjortronmyr. Alltså omöjligt. Man suger fast. Men efter en seg morgon där jag klev ur nattlinnet vid ettiden tog jag en långpromenad med min syster ( i lurarna alltså – brukar promenera med vänner på detta sätt) och sedan byggde jag och  barnen en hel snögubbefamilj på gården. Komplett med morotsnäsor och allt. Sedan kändes allt lite lättare. Nu peppar jag på kvällens skidtur.

Vet inte om det låter hemskt eller bra men det känns så skönt med måndag imorgon. Rutiner, jobb och förskola för barnen. Jag och Erica spelar in ett nytt avsnitt av En Underbar Pod och det är en högtidsstund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Tacksamt hjärta och god vilja förmår mycket”

 1. Fin bild. så brukar jag också göra när jag promenerar, ringer en vän, släkting och frågar om jag kan få promenad sällskap. De flesta brukar då säga ja och att de också bara gör sig klara så går vi tillsammans och pratar, men på olika platser. Tycker det är trevligt.
  Ha en fin kväll!

 2. Låter underbart med Vinter! Här i Värmland är det mycket lite snö och mildväder just nu. Tack för all inspiration du ger! I både text och bild. Har själv bloggat i många år om vår gård i den värmländska skogen, men på senare år har liksom styrfarten stannat av… Tror ändå på bloggen som plattform för texter och inspiration, MEN det är svårt att hålla en kontinuitet. Beundrar Dig som verkligen lyckats göra detta så professionellt, men ändå nära oss läsare. Vet att kommenterandet också stannat av i bloggvärlden. Jag är en av dem, jag läser dina texter ofta men kommenterar nästan aldrig. Vill bara med detta säga TACK för alla år av goda glimtar och tankeväckande, både texter och bilder, från ditt liv och din gård. Fortsätt! MVH från Värmländska Mitt Egnahem/Anneli

  1. Tusen tack för din kommentar Annelie. Dina ord värmer verkligen. Förstår känslan av att tappa styrfart. Hoppas du kan hitta tillbaka så småningom. Lycka till med din fina blogg. Kram

   1. Mitt är – pga omständigheter – kvar till på lördag. Galet på sitt sätt men ganska mysigt.
    (Och förritin var det inte så ovanligt att man lät granen stå i alla fall januari ut om den hade skott, säger mor min)

 3. Dum fråga kanske- men vad har man porslinsskärbräda till? Om än inte att den är väldigt fin då. Men blir inte knivarna slöa? Och håller den?

  1. Man skär på den, som på en “vanlig” skärbräda. Men en porslinsskärbräda är, som jag förstår, mer hygenisk. Eftersom den går att diska än renare än de i plast och trä, där skären alltjämt sätter spår och där vill bakterier gärna gosa ju.

   1. Trä är bakteriedödande. Därför är det faktiskt allra mest hygiensikt med träskärbrädor! ?

 4. Tror att det är bra att strunta i hur det låter och mest skriva hur det känns, för det kan väl aldrig va fel att känna på ett eller annat sätt…?

 5. Åh måste fråga hur du gör med pelargonerna? Mina står kvar i fönstren hela vintern och får en slurk vatten en gång i veckan. Blommar de bättre sedan om de får ‘vila’ på vintern?

 6. Otroliga bilder! Jag blir så inspirerad av ert hem och dina texter och har läst i flera år.

  Jag och min kille har sedan några år tänkt på att faktiskt göra slag i saken och köpa ett hus på landet och försöka att leva våra liv i saktare takt, med mindre pengar, mindre lönearbete men tid för arbete med hus, hem och trädgård. Men för två 27-åringar från Stockholm känns det också svårt.

  Jag skulle gärna vilja ha fler inlägg med som handlar om hur man kan tänka när man tar ett sådant steg. Hur tänkte ni? Vad var ni oroliga för? Vad behöver man tänka på och vad fick er att ta steget att faktiskt köpa ert hus?

  Eller om du kanske redan har skrivit något sådant får du gärna göra ett tips-inlägg som du gör ibland om gamla inlägg (och som jag älskar).

  Tack för att du delar med dig av ditt liv!

 7. Så vakre bilder, og så fint å se at det er flere som tar vare på og verdsetter gamle fine ting fra loppis:) Høres også fantastisk ut med en langrenstur….akk hva jeg savner snøen.

 8. Åh va skönt att se nån mer som haft kvar julen länge. Har inte mått så bra på sistonde så ork har inte funnits att städa bort den. Men nu är den äntligen borta, så skönt att få pynta med lite annat. 🙂
  Granen vägrar dock ge med sig, barrar ingenting trots 3 veckor inne!! Fördelen med ett gammalt, dragigt hus.
  Kram!

  1. Min är inne på sin SJÄTTE vecka, barrar inget men är alldeles full av skira, gröna skott. Helt galet. Och ganska sorgligt, på sitt sätt. Men till helgen får den åka ut.

 9. Fasen om tom du har plockat bort julen borde jag verkligen ta ner adventsljusstaken.. men den ger ju så mysigt sken.. </3

  Den här möbeln på sista bilden.. är det ett matbord? Eller en arbetsyta..? Vad kallas den? Så fin möbel!

 10. Clara. Jag vill flytta ut på landet, ha höns. Kanske getter. Ett stort morotskaka. (Såg i efterhand att det blev fel, menar ju morotsland, menför roligt för att ta bort)
  Men jag är så orolig att jag, eller framför allt mina barn, ska känna sig ensamma. Utan grannarna att springa över till i tid och otid. För det var så jag hade det när jag växte upp i ett villaområde. Kan inte du dela med dig av dina tankar om detta? Är det ensamt att växa upp på landet tror du?
  Egentligen hade jag velat bo som Bullerbyn, med jämnåriga barn i gårdarna brevid men hur sjutton hittar man något sånt. Den infon finns ju tyvärr inte på Hemnet. Vet inte vem jag ska bolla dessa tankar med eftersom ALLA jag känner vill bo i storstan. Så därför vänder jag mig till dig, om du nu undrar.

 11. Inte är det för tidigt att ta fram pelargonerna inte. Jag har haft mina framme i ett par veckor nu och det är ganska bra att de får komma fram tidigt häruppe så att de hinner växa till sig och börja blomma till sommarn. Annars blommar de ju ordentligt först när man skall ställa undan dem igen. ?