Key lime pie

Igår till eftermiddagsfikat hade Annas man bakat Key lime pie som är något av det bästa jag vet i bakväg. Älskar den syrliga, friska smaken! Är lite osäker på var originalreceptet kommer ifrån men jag kan i alla fall varmt rekommendera denna paj.

Botten:

200 g digestivekex

150 gram smör

Fyllning:

5 äggulor

1 burk sötad kondenserad mjölk

2 lime (det yttersta finrivna gröna skalet)

1 dl limejuice

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Kör digestivekexen i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och häll över. Kör ihop till en smulig deg och tryck sedan ut den i botten på en pajform. Grädda i ugnens mitt i 10 minuter.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Häll ner den i pajformen och grädda i 150 grader i ca tio minuter. Ställ svalt några timmar innan servering. Dekorera gärna med skurna skivor av lime.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Key lime pie”

 1. Åh, var kommer tallriken/assietten från??? Underbar ?. Åkte upp på min önskelista direkt ❤

  1. Tallriken är Svala från Rörstrand. Jag har en sådan tallrik 🙂 Den tillverkades 1897-1907. Jag såg igår att det fanns några djuptallrikar till salu på tradera…

 2. Hej Clara! Namnet kommer från Florida Keys, de sista öarna i bandet längst nere i södra Florida. Där Bloodline utspelas ?

 3. Key Lime Pie är en efterrätt som jag ât första gângen när jag var i Marathon i The Keys, USAs och Floridas södra punkt. Om jag kommer ihâg saken rätt, sâ kommer rätten frân Florida Keys.

 4. Så glad för varje litet recept som jag inte behöver modifiera för bak här i Afrika. Detta kan jag kopiera rakt av! 🙂

 5. Och äggvitorna som blir över gör man en maräng av, spritsar ovanpå pajen och ställer in i ugnen nån minut så blir den ännu godare och festligare! 🙂

  1. Å, hur då? Du spritsar den ovanpå när pajen är klar?
   Blir marängen HIF på “några minuter”?

 6. Jag gör “alltid” den här pajen. Toppen att fixa i förväg eftersom jag tycker den är ännu godare nästa dag! Blir en massa äggvitor över. Dem kör jag ihop till en marängbotten och gräddar då Key Lime Pien är klar. Så är nästa tårta liksom klar samtidigt ?

 7. Låter kanske jättekonstigt men prova att ha på ett 1-2 cm lager med creme fraiche på, det binder ihop smakerna på ett helt fantastiskt sätt! tack för en fantastisk blogg !