Igår till eftermiddagsfikat hade Annas man bakat Key lime pie som är något av det bästa jag vet i bakväg. Älskar den syrliga, friska smaken! Är lite osäker på var originalreceptet kommer ifrån men jag kan i alla fall varmt rekommendera denna paj.

Key lime paj

Portioner

ca 8 – 10 bitar

Tid

ca 50 minuter + kylning

Ingredienser

  • Till botten
  • 200 g digestivekex

  • 150 gram smör

  • Till fyllningen
  • 5 äggulor

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk

  • 2 lime (det yttersta finrivna gröna skalet)

  • 1 dl limejuice

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Kör digestivekexen i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och häll över. Kör ihop till en smulig deg och tryck sedan ut den i botten på en pajform. Grädda i ugnens mitt i 10 minuter.
  • Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Häll ner den i pajformen och grädda i 150 grader i ca tio minuter. Ställ svalt några timmar innan servering. Dekorera gärna med skurna skivor av lime.