Underbaraclara.se – Årets Tidskrift!

Alltså idag är jag bara SÅ GLAD! Varje år listar Internetworld Sveriges hundra bästa sajter. Och i år vann Underbaraclaras.se kategorin tidskrifter. Så fruktansvärt hedrad och stolt över utnämningen. Jag tävlade mot tidskrifter som bland annat Chef, Dagens Samhälle och KIT (som liksom har 35 heltidsanställda)

Och motiveringen är bara så himla fin: 

“De etablerade mediehusen inom tidskriftssegmentet har under många år använt sig av populära bloggare för att driva trafik till sina sajter. Men 2016 hände något intressant – en av landets absolut största bloggare valde att lämna mediehuset hon haft som sin plattform och flyttade hem till sin egen domän igen för att ta makten över sitt eget innehåll.

Det fick oss i juryn att återigen ställa frågan – vad är egentligen en bra tidskrift på nätet? Kan den vara ”bara” en blogg? Självklart! Och allra mest självklart om den innehåller tio år av vällästa inlägg paketerade i en aptitlig form som fungerar bra i alla enheter. När bloggen därtill kompletteras med video- och ljudinnehåll och spretar ut på allsköns sociala medie-plattformar – ja, då kan det nå hela vägen.

2016 började många stora svenska bloggare och youtubers kalla sig ”social media influencers” och blev medvetna om sitt eget värde. Och när man vet detta – hur viktigt blir det då att ha en etablerad aktör i ryggen? Kanske inte viktigt alls. Vi förutspår att fler kommer att vandra den väg som årets kategorivinnare slagit in på.

Med ett varmt, personligt tilltal levererar Clara Lidström dagligen ett engagerande innehåll med bloggen som bas, och sajten bjuder även på en poddsektion, en videosektion, en stor receptbank och ett regelbundet nyhetsbrev. Visst, lite grann ser vi Clara Lidström som en symbol för en DIY-rörelse som nu blivit vuxen på allvar, men underbaraclaras.se är utan tvekan en värdig vinnare i tidskriftskategorin, och vi är oerhört nyfikna på att se hur hennes mediehus fortsätter utvecklas.”

Jag måste förstås tacka Internetworld för den här utnämningen.  Och så vill jag skicka ett extra tack till Johan Bodén för Creative Camp som har ritat sajten efter mina önskemål, Marika på SES Nordic som byggt den och Kajsa Nilsson som illustrerat bannern.  Och förstås Erica Dahlgren som är min webbredaktör!

Men framförallt är jag så glad för alla er bloggläsare som hängt kvar här med mig i snart elva år! Ni är bäst <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

72 kommentarer på “Underbaraclara.se – Årets Tidskrift!”

 1. Grattis, vad kul! Jag har flera gånger tänkt skriva att sedan du flyttade hit så är det så kul att läsa din blogg! Inte minst pga länkarna till höger. När jag vill ha något kul att läsa, men du inte uppdaterat just då, så förlorar jag mig dessa äldre inlägg. Så bra!

 2. Hurra!!!! Så himla roligt och välförtjänt! Heja dig! Mvh trogen följare i snart 10 år.

 3. Så grymt jobbat Clara! Sitter här på Svalbard och läser din blogg. Vill själv ha ett hus på landet en dag men jag får det ändå på ett sätt nu också när jag läser din blogg.

  Du är modig som vågar ta upp ämnen som berör och TACK för din värme som du sprider.

  Heja dig och kör hårt!

 4. Så himla fint och inspirerande att läsa! Grattis!!
  “… vad är egentligen en bra tidskrift på nätet? Kan den vara ”bara” en blogg? Självklart!” Nästan så man fäller en tår.
  H. Aspirerande Storbloggare.

 5. GRATTIS!
  Kan förstå juryns bedömning – din blogg är verkligen en tidskrift på nätet med den stora bredd som du håller i den.

 6. Vad roligt, stort grattis! Vad kul med unga kvinnor som är kolla och framgångsrika. Det ger mig sån himla tillförsikt om framtiden!

 7. Woop woop!! Stort grattis till dig! Har svårt att ens föreställa mig att jag någonsin kommer att sluta läsa din blogg – den har ju allt liksom! Kram på dig!

 8. GRATTIS, fiina Clara!! Detta är du verkligen värd! Jag har följt dej i många år fast jag är en ..tant.. ( NOT) , på 71 år. Jag älskar din mångfald här på bloggen.. räcker det? Fortsatt lycka till med allt du gör och med din underbara lilla familj! KRAM!!

 9. Stort grattis, bästa Clara! ???
  En sann inspiratör är vad du är!
  Bara det faktum att du gör det du verkligen vill i livet är så vansinnigt inspirerande. Att på frågan vad en gör i livet om fem år kunna svara:
  “Ungefär vad jag gör idag fast bara större, mer och bättre” (från förrförra inlägget) är stort, tycker jag. Det betyder att du sätter värde på dig själv och ditt liv. Mer sånt åt folket!

 10. De satte verkligen huvudet på spiken med motiveringen. Jag vet att många blev “upprörda” när du bytte till Amelia. Jag personligen tyckte att det kändes lite tråkigt, samtidigt som du gav en fullt rimlig förklaring till varför. Men nu när du återvände kändes det så jäklarns roligt! Väl förtjänad utnämning, helt klart! Stort grattis 🙂

 11. Grattis! Det du har åstadkommit under de här åren är fantastiskt och unikt! Jag imponeras av ditt driv, kämpaglöd och glädje till det du gör samtidigt som du inte sviker dina värderingar. Det gör dig trovärdig och till en sann förebild!

 12. Kära Clara, jag beundrar dig för att du hållit en så sund linje genom bloggandet och att du varit otroligt flitig och ambitiös i att uppdatera bloggen. OM uppdatering dröjt någon gång brukar jag tänka; “hon lever sitt liv, det är inget mediahus som ska leverera för att jag vill ha något läsvärt just nu”. Samtidigt HAR du lyckats skapa ditt eget mediahus- men var rädd om dig!

 13. Stort grattis Clara! Jag läser Din blogg varje dag och tycker att Du är så klok, inspirerande, och rolig. Tusen tack!

 14. Stort grattis Clara!! Verkligen ett välförtjänt pris. Jag är så tacksam för din blogg och podd? Och tycker det är beundransvärt att du orkar blogga även under dina svåra stunder. Stor kram

 15. Stort Grattis! Bästa influencern på alla sätt! Alltid berörande på något sätt 🙂

 16. Grattis och bra kämpat! Du är väl värd priset! Tack för år av fin, tänkvärd läsning och vackra bilder!

 17. Vilken rolig nyhet! Stort grattis och bra jobbat Clara! Jag blir så inspirerad av din blogg, det är en riktig feelgoodläsning!

 18. Du är bäst, Clara. Du är också en förebild för oss andra som försöker ta oss fram som influensers, speciellt med din envishet och med din ärlighet. Tack! Så välförtjänt!