AlltsĂ„ idag Ă€r jag bara SÅ GLAD! Varje Ă„r listar Internetworld Sveriges hundra bĂ€sta sajter. Och i Ă„r vann Underbaraclaras.se kategorin tidskrifter. SĂ„ fruktansvĂ€rt hedrad och stolt över utnĂ€mningen. Jag tĂ€vlade mot tidskrifter som bland annat Chef, Dagens SamhĂ€lle och KIT (som liksom har 35 heltidsanstĂ€llda)

Och motiveringen Àr bara sÄ himla fin: 

“De etablerade mediehusen inom tidskriftssegmentet har under mĂ„nga Ă„r anvĂ€nt sig av populĂ€ra bloggare för att driva trafik till sina sajter. Men 2016 hĂ€nde nĂ„got intressant – en av landets absolut största bloggare valde att lĂ€mna mediehuset hon haft som sin plattform och flyttade hem till sin egen domĂ€n igen för att ta makten över sitt eget innehĂ„ll.

Det fick oss i juryn att Ă„terigen stĂ€lla frĂ„gan – vad Ă€r egentligen en bra tidskrift pĂ„ nĂ€tet? Kan den vara ”bara” en blogg? SjĂ€lvklart! Och allra mest sjĂ€lvklart om den innehĂ„ller tio Ă„r av vĂ€llĂ€sta inlĂ€gg paketerade i en aptitlig form som fungerar bra i alla enheter. NĂ€r bloggen dĂ€rtill kompletteras med video- och ljudinnehĂ„ll och spretar ut pĂ„ allsköns sociala medie-plattformar – ja, dĂ„ kan det nĂ„ hela vĂ€gen.

2016 började mĂ„nga stora svenska bloggare och youtubers kalla sig ”social media influencers” och blev medvetna om sitt eget vĂ€rde. Och nĂ€r man vet detta – hur viktigt blir det dĂ„ att ha en etablerad aktör i ryggen? Kanske inte viktigt alls. Vi förutspĂ„r att fler kommer att vandra den vĂ€g som Ă„rets kategorivinnare slagit in pĂ„.

Med ett varmt, personligt tilltal levererar Clara Lidström dagligen ett engagerande innehĂ„ll med bloggen som bas, och sajten bjuder Ă€ven pĂ„ en poddsektion, en videosektion, en stor receptbank och ett regelbundet nyhetsbrev. Visst, lite grann ser vi Clara Lidström som en symbol för en DIY-rörelse som nu blivit vuxen pĂ„ allvar, men underbaraclaras.se Àr utan tvekan en vĂ€rdig vinnare i tidskriftskategorin, och vi Ă€r oerhört nyfikna pĂ„ att se hur hennes mediehus fortsĂ€tter utvecklas.”

Jag mÄste förstÄs tacka Internetworld för den hÀr utnÀmningen.  Och sÄ vill jag skicka ett extra tack till Johan Bodén för Creative Camp som har ritat sajten efter mina önskemÄl, Marika pÄ SES Nordic som byggt den och Kajsa Nilsson som illustrerat bannern.  Och förstÄs Erica Dahlgren som Àr min webbredaktör!

Men framförallt Àr jag sÄ glad för alla er blogglÀsare som hÀngt kvar hÀr med mig i snart elva Är! Ni Àr bÀst <3