Alltså idag är jag bara SÅ GLAD! Varje år listar Internetworld Sveriges hundra bästa sajter. Och i år vann Underbaraclaras.se kategorin tidskrifter. Så fruktansvärt hedrad och stolt över utnämningen. Jag tävlade mot tidskrifter som bland annat Chef, Dagens Samhälle och KIT (som liksom har 35 heltidsanställda)

Och motiveringen är bara så himla fin: 

“De etablerade mediehusen inom tidskriftssegmentet har under många år använt sig av populära bloggare för att driva trafik till sina sajter. Men 2016 hände något intressant – en av landets absolut största bloggare valde att lämna mediehuset hon haft som sin plattform och flyttade hem till sin egen domän igen för att ta makten över sitt eget innehåll.

Det fick oss i juryn att återigen ställa frågan – vad är egentligen en bra tidskrift på nätet? Kan den vara ”bara” en blogg? Självklart! Och allra mest självklart om den innehåller tio år av vällästa inlägg paketerade i en aptitlig form som fungerar bra i alla enheter. När bloggen därtill kompletteras med video- och ljudinnehåll och spretar ut på allsköns sociala medie-plattformar – ja, då kan det nå hela vägen.

2016 började många stora svenska bloggare och youtubers kalla sig ”social media influencers” och blev medvetna om sitt eget värde. Och när man vet detta – hur viktigt blir det då att ha en etablerad aktör i ryggen? Kanske inte viktigt alls. Vi förutspår att fler kommer att vandra den väg som årets kategorivinnare slagit in på.

Med ett varmt, personligt tilltal levererar Clara Lidström dagligen ett engagerande innehåll med bloggen som bas, och sajten bjuder även på en poddsektion, en videosektion, en stor receptbank och ett regelbundet nyhetsbrev. Visst, lite grann ser vi Clara Lidström som en symbol för en DIY-rörelse som nu blivit vuxen på allvar, men underbaraclaras.se är utan tvekan en värdig vinnare i tidskriftskategorin, och vi är oerhört nyfikna på att se hur hennes mediehus fortsätter utvecklas.”

Jag måste förstås tacka Internetworld för den här utnämningen.  Och så vill jag skicka ett extra tack till Johan Bodén för Creative Camp som har ritat sajten efter mina önskemål, Marika på SES Nordic som byggt den och Kajsa Nilsson som illustrerat bannern.  Och förstås Erica Dahlgren som är min webbredaktör!

Men framförallt är jag så glad för alla er bloggläsare som hängt kvar här med mig i snart elva år! Ni är bäst <3