• Inlägget är ett annonssamarbete med Marstorps Mat •

Grönt är skönt

Jag är pirrig av längtan efter att odlingssäsongen ska sätta igång. Det är en intensiv period men också väldigt fridfull på något vis. Hela familjen faller in i odlingslunken. Jag vaknar vid sju och ser ut över åkern där Jakob redan är ute och arbetar. Inte sällan i sällskap med barnen.

Sedan några år tillbaka driver vi Marstorps Mat tillsammans med våra grannkompisar Albin och Ulrika. Det är ett småskaligt jordbruk med respekt för naturen – vi odlar utan bekämpningsmedel eller konstgödsel. Det var en dröm när vi flyttade hit att kunna vara självförsörjande till större del. Och idag är det precis så!

Marstorp säljer grönsaker till restauranger och privatpersoner. Men från i år kommer vi satsa ännu mer på att leverera grönsakskassar på prenumeration.

Vi levererar matkassar till Umeå och Vännäs (och såklart även till byn där vi bor). Varje kasse innehåller ungefär sju sorters grönsaker till ett värde av 229 kronor. Vi ser till att du får helt nyskördade grönsaker av högsta klass –  både färgsprakande och varierade. Utlämning sker en gång i veckan. Men nytt för i år är att du också kan få matkassen hemcyklad till dörren. Det känns extra fint att kunna erbjuda!

Några gånger per år ordnar vi gårdsfest med fika och barnaktiviteter för våra matkasseprenumeranter. Eftersom vi tror att det är viktigt att återknyta kontakten mellan konsumenter och jordbrukare. Och för att du som handlar av oss ska få en inblick i hur din mat framställs.

Jag är så stolt över vad vi byggt upp tillsammans på Marstorp!

Vill du läsa mer eller prenumerera på en grönsakskasse från oss så kolla in vår hemsida Marstorps Mat! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Grönt är skönt”

 1. Lycka till med årets odling! Bra ni är! Älskar att ni inte bara tänker på den ‘tekniska’ biten av hållbart jordbruk utan även den sociala (e.g. kontakten konsument-lantbrukare), tror det är omöjligt att lyckas med en riktig omställning utan det!

 2. Fy sjutton vilken fin grej! Hade jag bott i närheten hade jag definitivt prenumererat på en kasse. All lycka till inför säsongen!

 3. Det är så himla roligt och inspirerande att se bilder från era odlingar. Vad roligt att ni lyckats med ert mål och dröm.

 4. Wow! Vilken grej. Bra jobbat av er! Säg till när cykeltransporten med grönsaker går till Öland 😉
  Kram!

 5. Så härligt för era kunder, jag hade gärna varit kund hos er om jag bott i era trakter!
  Hur är det att driva den här biten, har ni kontakt med andra som bedriver liknande verksamhet, för utbyte av idéer, eller kör ni mest efter eget huvud? Så intressant att läsa om!

  1. Vi gör det mest efter eget huvud =) men Jakob och Albin är de som jobbar mest med den här biten. Ska se om jag kan skriva lite mer om hur vi gör

 6. Wow! Magi. Vad fint ni gör och vilken genomtänkt linje från Jord till bord så att säga. Hoppas du orkar och inte tröttar ut dig bara? Det låter som ett mastodont-projekt, men ni är ju flera om det. Växte upp på en gård och samtalen rörde sig stor del av året om väder, hur skörden skulle bli, mm.
  Kramar! Lycka till med sådd & skörd!

  1. Tack =) ja det är som att hela livet kretsar kring odlingen på sommarhalvåret. Men det är bra att vi är två familjer om det så att vi kan avlasta varandra

 7. Det är ju helt sjukt hur många drömprojekt du har gjort Clara!!
  Skrivit böcker, designat kläder, skrivit krönikor, eget jordbruk, bloggen, podden, föreläsningar, skapat familj, renoverat hus osv osv. Säkert glömt tio saker till. Galet ju. Jag skulle vara glad om jag går igenom livet med en eller två av dessa projekt gjorda!

  1. Så fint kommentar. Tack Agnes <3 men kom ihåg bara att jag kunnat göra allt detta för att jag samarbetat med andra människor om det. På egen hand åstadkommer jag inte särskilt mycket =)

 8. Åh ni borde verkligen komma på självhushållsmässan i Vännäsby i maj och berätta om konceptet och att man kanske kan få skriva upp sig på prenumerationer

 9. Detta försöker jag också ge mig på att starta upp som trädgårdsmästare boendes på en lagom stor gård i Halland. Tyvärr har jag inga hejarop som skallar, inte ens från familjen. Jo, från min sambo, men alla andra kallar det endast för min lilla hobby och skrattar åt mig. Trist när man vill odla bra mat till dem.

  1. Åh, va kul att höra men synd att du inte får mer pepp och stöd! Finns det inte något självhushållningssällskap i närheten? Där du kan hitta stöd och pepp? Kram

 10. Beställde grönsakskasse från Marstorp i år, och jag blev så himla nöjd! Vilka härliga grönsaker ni levererar! Och känns så kul att kunna bidra till att hålla landsbygden levande. Ni gör ett dunderjobb!