Påskledig

Så glad för min lilla kille som mer än gärna ville vara påskkärring på förskolan idag! För Bertil förtstod inte alls meningen med att vara en kärring när man istället kan vara ett skelett.

Jag fyller år nästa veckan men är bortrest då – så jag fick mina presenter från syrran redan idag. Bland annat dessa underbara gamla koppar med landskapsblommor på. Helt fantastiska. Har aldrig sett några liknande förut.

Nu har jag äntligen satt autoreply på mailen och gått på lite ledighet. Längtar väldigt mycket efter påskmat känner jag! Lax, sill, ägg och massa goda pajer. Här ska frossas. Och så ska jag klämma en himla massa böcker.

2016 vill Bertil vara med och jag var så stolt över mina fina kärringar! 2015 var Folke påskkärring för första gången, blir fortfarande glad när jag ser bilderna!

Förresten – behöver du lite inspiration till påskens alla måltider kan du kolla in dessa två receptkategorier på bloggen för uppslag och idéer – Påskmat och Fest&Buffe 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Påskledig”

 1. Vilka underbara bilder! Folke är ju bara såå söt? Hoppas du får en fin påskhelg! Jag hoppas att jag ska kunna få tag på sill, en riktigt sport här på Irland. Men ibland har jag tur och lyckas hitta efter att ha besökt 5 mataffärer:)

  1. Haha, jag förstår det! Lycka till med sillen Mirjam och ha en härlig påsk med din fina familj <3

 2. Grattis i förskott!! Vilket fint förkläde och koppar du fått av din syster! Hoppas ni får en jättefin påskhelg =)

 3. Men oj vad mysigt att snubbla in här, som att hamna mitt i ett kafferep ute i nåt litet torp någonstans. Wow!

 4. Åh, de kopparna hade min högt älskade farmor. Nu står de i ett vitrinskåp hos mina föräldrar och plockas fram vid högtidliga tillfällen. Så vackra!

 5. Så fin käring!
  Clara – apropå sjangdobelt-kommentaren under ett annat inlägg, så tycker jag att det vore skoj att se ett inlägg som ser tillbaka på ditt bloggande vad gäller vad som engagerat oss läsare mest, om det funnits “trender” i kommentarer (typ Bertil har klänning, som jag minns genererade en hel del upprördhet, men kanske inte nu längre lika mkt?) Kanske man kan se om vi läsare “mognat in” i vissa saker, om vi släppt taget eller om vissa ämnen alltid ger lika mycket och starka reaktioner. Jag vet att du gjort ngt liknande tidigare, årssammanställningar osv, men med din långa historik vore det kul att se vad följare (och du) ville och brann för tidigare och fram till nu.
  Jag hör ju själv att det låter som en jobbig grej att sammanställa (är journalist, lite skadad 🙂 ) men om du orkar någongång vore det kul.
  Kram och Glad Påsk! Roligt att du mår bättre !
  Grattis i förskott!

 6. Grattis! Härligt att få fylla år och att fira precis som man själv önskar.

  Jag har fått ärva likadana koppar som du fick av Anna Karin. Jag har lite svårt att komma på när jag ska använda dom bara, de är så små och jag vill ha MYCKET kaffe. Faten är perfekta lock att lägga på skålar med matrester som ska in i kylen. Det är sirligt och vackert men hallå… måste gå att använda till något roligare!! 😉
  Kanske får vi se dom som rekvisita någon gång framöver så jag kan inspireras till att använda dom mer =)

  Grattis igen och trevlig resa