En lång fredag

Vår övervåning är rena ljusterapin den här årstiden. Så härligt att känna solen, värma ansiktet och låta insidan av ögonlocken färgas guldiga.

Jag letar alltid små flaskor, vaser och flakonger på loppis. Så fint att placera ut i huset med snittblommor i. Eller som här – en avbruten blomma från en pelargon. Kostar gratis men ger ändå en lite lyxig känsla på något vis. Känns underbart att vi nu är på väg in i säsongen när man bara kan gå ut genom dörren och bryta någon liten kvist och fylla huset med blomster och klorofyll.

Jag njuter så mycket av att nu vara ledig och vila och att få vara med Bertil och Folke. Jag är inne i en sådan där fas där jag känner mig extra kär i barnen och bara vill ha dem i famnen och lukta dem i halsgropen.

Pappa har berättat hur tråkig långfredagen var när han var liten. Inget på teve och inget på radio och inget kul fick man göra för det passade sig inte. Trots att pappas familj inte var det minsta religiös. Som vuxen är det där tråkiga nästan lite härligt att tänka på. En hel lång dag när man inte kan eller får göra någonting vettigt. Tänker ta fasta på det idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “En lång fredag”

 1. Ha en härligt, tråkig dag! 😛 Själv ska jag åka ner till Göteborg om ett par timmar. Det blir många tråkiga timmar på en buss…

 2. Jag älskar också små glasflaskor och inser att jag har rätt så många. Nu har jag mest sticklingar i.

  För mig är långfredag lite speciell eftersom jag är född på en långfredag. Den 20 april. Visst är det din födelsedag också?

  1. Tack 🙂 nej det faktiskt är mitt märke Miss Clarity – finns på provrummet.se

 3. Hej, har ett önskeinlägg! Tänker ofta på det när jag läser bloggar med vackra inredningsbilder, och kanske särskilt när någon går barfota över ett vackert golv – “knastrar det aldrig under fötterna på dem? Grus och smulor och små fans från finfördelade suddgummin…”

  Alltså – städning! Hur ofta dammsuger ni? Hur tar ni er an städningen? Hur ofta? Allt på en gång eller enligt något slags schema? Och nu menar jag inte ett sånt där tjusigt inlägg med “knäskurar med rotborste och grönsåpa medan kalopsen på våra egna grisar långkokar på vedspisen” utan liksom det vardagliga… Eller är det bara jag som dammsuger upp halva middagen från golvet under köksbordet varje kväll och avskyr att gå barfota för att jag ogillar känslan av sandstrand inomhus?

  1. Jag är uppvuxen i ett hus med trägolv och vi dammsög en gång i veckan (det var vi ungar som hade det som jobb). Gruset och smulorna åker helt enkelt ner i springorna mellan brädorna tills man tar fram dammsugaren 🙂 Numera har jag tofflor på mig inomhus hela tiden, bor i en pyttelägenhet med plastmatta på golvet och dammsuger flera gånger i veckan men det är ändå alltid skitigt. Kan bero på de två hundarna jag delar livet med iofs…

 4. Jag måste bara säga att jag älskar era klänningar! Tack-tack för att ni tagit fram färg och form i klänningsform. Jag har klickat hem just den du har i blått och har haft den på mig nu i kväll. Gillar hur den faller och att jag inte känner mig naken i den! Hoppas att det kommer mera från er 🙂

  1. Men åh vad kul! Det glädjer mig att höra. Det kommer nya modeller redan i maj 🙂

 5. Mina föräldrar har berättat samma sak om långfredagen, det var till och med ingen lek tillåten. En skulle sitta på en stol hela dagen. Tacka vet jag dagens långfredagar <3