• Inlägget är ett annonssamarbete med odla.nu •

Sommarblommor med posten

Jag har sett att man kan beställa hem plantor på nätet men aldrig fattat hur det fungerae? Hur klarar plantorna egentligen transporten? Utmärkt – visade det sig när jag beställde hem mina sommarblommor från odla.nu.

Jag fick dem levererade i en stor kartong i små individuella förpackningar. Och trots att de måste ha varit på resa ett tag dag så var de inte det minsta trötta. Det här är ett riktigt smidigt sätt att beställa blommor på  – särskilt ifall du inte bor i närheten av en plantskola!

Jag var tvungen att slå till på en gammaldags Rosenskära som jag tycker så mycket om. Den ska planteras ut i rabatten så småningom.

Kolla det rosa kvällsljuset. Så fantastiskt att äntligen kunna vara ute och påta i trädgården igen.

Jag satte plantorna ganska tätt nu i början. Men jag ska införskaffa fler gamla zinkhinkar och krukor och glesa ut planteringarna när de vuxit på sig en aning. I den bruna trälådan står två blå Blyblommor och några plantor Snöflinga. Här uppe i västerbotten är det risk för nattfrost en bra bit in i juni så jag får svepa fiberduk kring planteringarna när det väntas minusgrader.  Även duken kan för övrigt beställas hem från odla.nu!

I den gamla tvättbaljan från mormor stoppade jag ner ett par Rumsmalvor och Angelonia i rosa och vitt.

Att beställa plantor online är både billigt och smidigt och på odla.nu finns ett stort sortiment. Med rabattkoden “underbaraclara” får du 15% på hela sortimentet om du också vill testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Sommarblommor med posten”

 1. Det ska jag kolla! En fråga från en nybörjare: går det alltså att ha blommor i byttor som inte har dräneringshål i botten? Jag har en fin trälåda och en zinkbalja men har inte vågat använda den för det står överallt om att blommorna kommer drunkna… men det går väl ta det lite lugnt med vattningen?
  Hälsningar nybörjarodlare som tycker mycket om din blogg ❤️?

  1. Det funkar om du lägger lecakulor i botten 🙂 men mina baljor är så gamla att rosten redan gjort hål på dem

 2. Väldigt vackert och Jo, praktiskt. Men fint om de små lokala handelstrdgårdarna ute på landet (som inte kan ha samma låga priser som internetbutikerna) får kunder och lever vidare. Har du någon lokal handelsträdgård att tipsa om?

 3. Va fint! Den röda färgen på era verandadörrar är så vacker. Är det linoljefärg? Vilken kulör? Bästa hälsningar från Anna.

 4. Hej Clara!
  Vi ska måla våra fönster i sommar och planerar att måla dem röda! 🙂 Så jag undrar vad det är för färg ni har på dörr och fönster i punschverandan? Jättefin!!

  Tack för en mysig blogg!

  Med vänlig hälsning,
  Marie

 5. Fint! Funderar på det här med att plantera direkt i zinkbljor, behövs det inte hål i botten så jorden dräneras. Känns som att det lätt blir alldeles fullt med vatten annars eller lätt möglar? Kanske funkar bra om de står under tak och man vattnar själv och det inte kommer regnvatten i?

  Så härliga bilder att drömma sig bort i. Den bästa tiden är verkligen nu tycker jag. När allt börjar bli grönt och luften är fuktig och frisk!

  1. Vi brukar knacka hål i botten med t ex en skruvmejsel. Behövs inte så stora hål men det kan göra stor skillnad. Leca i botten bör man ha ändå, men ibland räcker inte det till, vid en mega regnig sommar t ex kan krukan bli full av vatten och växten skadas ändå.