Jag fick glasögon i mellanstadiet men har alltid avskytt att använda dem. Så under många år struntade jag i det helt. Men eftersom jag inte kunde se på avstånd vad läraren skrev på tavlan fick jag skriva av mina kompisars anteckningar. Så fort jag fick började jag använda linser. Men det har funkat sämre och sämre i takt med att min pollenallergi förvärrats och jag rest allt oftare. (Alltså paniken när jag glömt linsvätskan eller till och med linserna hemma). Därför bestämde jag mig för att i trettioårspresent till mig själv göra en ögonlaserbehandling (FS-Lasik) – och jag har inte ångrat mig en sekund. (Har bloggat om det här förut.)

Jag kollade runt bland flera aktörer men valde tillslut att operera mig hos Memira i Umeå eftersom de har sådan otroligt stor erfarenhet av att utföra denna operation. Jag var inte sponsrad på något sätt när jag gjorde behandlingen. Men nu har jag faktiskt inlett ett samarbete med Memira.

Det fina är nämligen att Memira stöttar Vision for all – en organisation som hjälper människor i fattiga länder att se bättre. Memira samlar in glasögon från personer som behandlats och inte längre behöver dem. Och sedan genomför optiker undersökningar och utprovningar av glasögon, på plats i det land där de hjälper till. Nu har jag lämnat in mina gamla glasögon till Memira och i juli åker Vision for all till El Salvador. Då får jag se vem som fick mina gamla glajjor.

Har du också ett par liggande? Lämna in dem på Memira så kan de kanske glädja en annan människa!