Junikväll i trädgården

Jag är så himla nöjd med mitt senaste loppisfynd. Dessa stora trätunnor att ha på gården. Tycker att det är fint att liksom bygga “öar” i gruset genom att använda stora krukor och kärl. I den till höger ska jag ha vatten och i den till vänster ska jag ha någon blomma som får kasta sig över kanten och bli precis hur stor den vill.

Det har varit en ovanligt kall vår så allting i trädgården ligger efter. Men dessa skönheter har börjat växa på sig i alla fall.

Knäppte dessa bilder strax efter tio på kvällen när jag släppte ut Melker för sista gången. Solen hade inte hunnit sjunka bakom berget.

Den turkosa färgen på den ena dörrens insida fick sitta kvar vid renoveringen. Tycker den är så fin!

Ikväll har jag vilat mig genom att pyssla med sånt jag tycker är roligt. Putsa fönster, byta gardiner och styla om på hyllor och i fönster här hemma. Blir så glad av att förändra och fixa fint. Det är vila för mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Junikväll i trädgården”

 1. Kände precis likadant när jag var barn och ensam i mormors hus pâ sommaren när hon gâtt bort. Jag ville ha kvar doften av mormor i allt pysslande och smâsaker. Ditt hem liknar hennes sâaaa fint och husmoderligt hemtrevligt.

 2. Ååh vilka stämningsfulla och inspirerande bilder! ♥ Vi håller på att renovera ett torp och när längtan efter att det ska bli klart blir alltför stor, brukar jag leta inspiration och drömma om hur det kommer bli när det är färdigt (läs: kika in på din blogg och underbaraboning på instagram, hihi)

 3. Måste fråga hur du får grus utan ogräs? Efter 4 år med stor grusgång börjar jag ge upp och allvarligt fundera på roundup. Vi har testat ättika, gasolbrännare och att rensa och resultatet är att den nästan har lika mycket gräs som gräsmattan. Så hur får du din att se ut som på bilden?

  1. Jag är uppväxt med grusgångar lite varstans runt en stor gård och har rensat och rensat till förbannelse. För några år sen gjorde mina föräldrar ett ryck och grävde om de gångar och parkeringen som skulle vara kvar. Hyr en liten grävmaskin och gräv ca 1 m djupt, lägg i någon form av duk som hindrar ogräs från alla håll och varva sedan med stenmjöl, makadam och singel. Plåtkanter mot gräset är också himla bra, tillräckligt låga för att inga barfotatår ska stryka med. Det är jättemycket jobb i någon vecka men sen behöver du inte rensa mer än nån bortsprungen maskros någonsin mer!

   1. Låter effektivt men en rätt dyr investering? Vi lade markduk och nytt grus på en bit som grävdes sönder 2015 men det är redan en del ogräs där. Resten av grusgången är nästan lika grön som gräsmattan. Suck.

 4. Jag kan tycka om att putsa fönster men det är inte vilsamt för mig det är ett stort projekt för mig men brukar var nöjd efteråt. Låter härligt att du kan ta det som något vilsamt kanske jag kan lära mig av dig. Fast just nu känns det svårt. Är trött, lessen och förtvivlad för stunden……..behöver prioritera annat just nu………..tack för din blogg

 5. Ja, visst är det snyggt med “öar” även ute.. Vet inte hur jag tänkte när jag höll på att ge bort ett ek(?)fat.. Nu är jag dock väldigt glad att jag inte var för snabb, så funderar på vad fint som ska få växa där i. ?

 6. Åh, tänk om putsa fönster och byta gardiner var vila och nöje för mig! Inte undra på att du har så fint hemma, och inte jag…