Trädgårdsdag

Åh, vilken bra dag! Vaknade till solsken och värme. Bertil  hade en kompis på besök och Jakob städade källaren. Själv bestämde jag mig för att ha en riktigt utedag. Med rabattrensning, fönsterputs och plantering i krukorna. Äntligen vågar jag plantera ut blommor utan att vara rädd för nattfrosten.

Barnen var så nöjda och glada över att ha en kompis på besök. Såg knappt röken av dem på hela dagen – de lekte i skogen och klättrade i träd. Jag själv gick så in i planterandet att jag först vid tretiden insåg att jag inte ätit någonting på hela dagen.

Min nya vattentunna har fått ligga i blöt och nu har den äntligen blivit tät. Är så fint med vattenblänk i trädgården.

En grusplan omgärdar vårt hus och jag tycker att det är fint att skapa små öar av planteringar här och där.

Jag planterar i allt jag kan komma över. Gamla baljor, byttor och plåtburkar. I en sjavig kruka framträder det skira och vackra i blommorna ännu mer.

Älskar utsikten från gården!

Planteringarna går i rosa, vitt, svagt lila och lite blått.

Ändå tycker jag att det är fint att bryta av med någon oväntad färg. Som ett stänk av rött mitt i alltihop. Kontrasterna gör det hela mer spännande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Trädgårdsdag”

 1. Liten fråga: när man planterar i allehanda kärl man hittar – bör man göra dräneringshåll eller går det bra ändå?

   1. Man måste inte ha dräneringshål. Lägg lecakulor eller singel/grus i botten. Det finns också planteringsjord som är blandat med sand och leca. Finns även en jord som heter “U-jord” som är framtagen till kärl. Den har ett ph-värde som förhindrar jorden att bli sur. Men, jag planterar i krukor, urnor, hinkar etc etc utan hål o med vanlig jord. Funkar utmärkt. Det är ju bara att kolla så det inte blir för blött eller surt. Lycka till!

  1. Jag undrar också! Avskyr innerkrukor men det verkar inte som att det används några sådana här?

 2. Så fint og frodig det ble Clara 😉 Jeg er fortsatt på planleggingsnivå ettersom vi hatt veldig kaldt vær her i nord-Norge. Men nå snur det, så i morgen drar jeg til gartneriet for å handle inn blomster. Jeg skal ha blomster i rosa, hvite og orange farger.

 3. Jättefint! En undran: varifrån kommer trädgårdsstolen? Min mamma drömmer nämligen om en sån där men jag vet inte var jag ska börja leta!

 4. Sååå fint, är det i er trädgård? Älskar verkligen samlingen av udda ting! Själv får jag nöja mig med djupa fönster, men funderar på att ställa ihop en samling där också!

 5. Så himla vackra bilder! Jag har läst din blogg under så lång tid men jag kommenterar aldrig så nu tänkte jag att jag måste göra det. En otroligt inspirerande blogg!
  Ha en fortsatt bra dag!

 6. Hej . En fundering bara. Jag antar att barnen ätit flera gånger innan kl är tre. Ser Jakob till att de får mat i sig? och varför äter ni inte tillsammans?

 7. Jag har också haft en toppendag för jag har fått hem två toppenfina klänningar från Miss Clarity 🙂 Så sköna och snygga!

 8. Så fint! Förstår inte hur du hinner med allt. Sommaren ligger lite närmare här i Sörmland men jag känner redan att jag hamnat på efterkälken.

 9. Fantastiskt vackert!

  Jag undrar två saker:
  1. Var köper du dina plantor? Jag söker efter en plantskola i Umeå-området som inte driver plantorna för hårt och som dessutom säljer bra planteringsjord. (Fast när jag tänker efter så skulle det ju kunna vara så att du driver dina egna plantor).
  2. Ser du på trädgårdstider? Där har dom nämligen pratat om pot-gradens som är populärt i England. Tänkte att du kanske är inspirerad av det.

 10. Hej
  Jag är inte säker på hur du ska använda trätunnorna, men vill göra dig och läsare uppmärksamma på att de finns en risk att barn ramlar i med huvudet före. De tar sig inte upp.