Ett eget kungarike

De springer rakt ut när de vaknar. Drar fram sina hoppsabollar och studsar runt. Går ner till vårt lilla skogsparti och klättrar i träden. Kryssar mellan vattenspridarna på åkern och hoppar från höga stenar. Jag hör dem genom det öppna köksfönstret ner mot åkern. Där jag står och gör morgonens första kopp kaffe.

Jag gillar att se dem rasa av sig. Och bra lek ska ju innehålla lite risk.  Det där härliga suget i magen när man gör något läskigt.

Det är gott att ha en bror som man kan göra allting med – och veta att man har sitt egna kungadöme att bestämma över. Där man springer naken, gör kullerbyttor och kissa i hallonsnåret när andan faller på.

Och så kommer de in från leken med en stor rufsig bukett av midsommarblomster, maskrosor och hundkex och ger till mig. (Ibland har även någon rabattblomma jag är rädd om slunkit med). Och aldrig har jag sett något finare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Ett eget kungarike”

  1. Åh, vad fint. Så växte jag upp. Vår son har det inte riktigt så men nu har vi en trädgård, flera gårdar/lekplatser precis utanför huset och gräsmattor, fotbollsplaner o ett skogsparti nära.

  2. Så fint skrivet, blev alldeles rörd. Själv bor jag i Sveriges största stad men får sådan längtan till landet, eller åtminstone hus, när jag ser och läser detta.