Det närmar sig steg för steg

Det känns att vårt hem blir mer och mer komplett. Det är inte många stora projekt på huset kvar nu. Garagebygge, ommålning av fasad och renovering av trapphus, hall och toalett där uppe. Nu när jag skriver låter det förstås som en del – men jämfört med allt vi gjort är det ingenting. Och vi tar det pö om pö de kommande åren.

Det är bara att inse att någon minimalist blir jag aldrig. Jag älskar mina saker! Jag älskar att leta prylar. Att samla på mig skatter i form av extra fina plåtburkar till kökets alla nödvändigheter. Karottunderlägg i luffarslöjd, förkläden med fina mönster och gamla gardinstänger istället för de nya. Även på det sättet blir hemmet allt mer komplett.

Jag har rest så mycket under våren att jag ser fram emot att mestadels vara hemma i sommar och njuta av vår gård. Men en och annan tripp till släktingarna blir det förstås. Jag skulle ha gjort ett stort jobb i början av den här veckan men när det plötsligt blev uppskjutet till hösten passar jag på att ta de dagarna som ledighet. Så idag tar jag med mig barnen och åker upp till mormors hus några dagar.

Och sen när jag kommer tillbaka igen är det inte många dagar innan sommarsemestern tar vid. Blir alldeles varm och glad av att tänka på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Det närmar sig steg för steg”

 1. Helt enig i det at renpoveringer og det å komme på plass får ta sin tid. Jeg bor bare i leilighet men fra sekelskifte så forsøker p renovere skånsomt, og da får det ta litt lengre tid for å finne rett material som passer til leiligheten. Liker virkleig at du kjører din egne stil som står seg fint og er miljøvennlig uavhengig av de seneste trendene.

 2. Åh skulle du kunna visa en planritning av ditt hus eller en genomgång av det? Har aldrig riktigt förstått hur allt hänger ihop☺️ Vore så kul att se!

   1. Pälsängrar och vägglöss kan ju komma hem med begagnade grejer, t ex.

    Jag brukar stoppa textiler i frysen i två veckor, då dör pälsängrar.

 3. Åh, vad charmigt runda bordet är! Så fint underrede/ben! Men vad märkligt benen viker sig längst ner, och har du ställt dem på/i lock? (Obs att jag är helt kär i designen och nu kommer googla så fingrarna blöder efter ngt liknande, så om det låter som illa dold kritik så är det fel… <3)

 4. Vad fint ni fått det! Jag tror det är viktigt att ta allt i den takt man mäktar med, så man inte känner stress inför förändringarna. Man ska ju ofta bo mitt i all röra, så man måste hinna tanka energi däremellan.