Roslagsmahognyn

Efter vad som känns som en evighet har jag äntligen hunnit påbörja behandlingen av vår farstubro. Jag målar den med roslagsmahogny  – en blandning av tjära och linolja som doftar gott (älskar tjärdoft) och skyddar träet väldigt effektivt.

Det är första gången jag använder mig av den här produkten och jag är förvånad över hur lättapplicerad den är. Den glider rakt in i träet och efter något dygn är den torr. Man kan blanda till den här själv men jag var lite lat och köpte den färdigblandad.

Jag tycker om färgen på roslagsmahogny men vill man kan man också pigmentera den i valfri färg. Eftersom vår farstubro är obehandlad tidigare så stryker jag den två varv. Återkommer med slutbild när det är färdigt!

Nu återstår att slipa och måla två slitna trädgårdsbord och måla dem i samma gröna nyans som vår sittgrupp. Det får bli ett arbete för semestern känner jag. Perfekt sak att pilla med när man har någon timme över här och var.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer på “Roslagsmahognyn”

  1. Jag älskar också tjärolja! 🙂 Men jag använder mig av en som producerats av Claessons Trätjära AB eftersom det endast innehåller “20% fin dalbränd tjära och 80% prima rå linolja” och inte terpentin som jag vill minnas att Gysinges tyvärr gör…