• inlägget är ett annonssamarbete med Reshopper •

Barnkläder snälla mot både börs och miljö

Mina barn har skjutit iväg i längden den här våren. Allting är för smått och för kort och jag behövde fylla på med nya bra tröjor och några sköna shorts.

När jag fick höra talas om appen Reshopper blev jag genast intresserad av att testa den. Det är en otroligt populär app i Danmark där 75 000 föräldrar varje vecka använder den för att köpa och sälja barnkläder.

Jag lät barnen kika i appen och visa vilka plagg de gillade och sedan beställde jag hem dem. Man kan filtrera sökningarna så att det bara visas plagg som är i rätt storlek, rätt typ av plagg osv. Otroligt smidigt och praktiskt!

Klickade bland annat hem dessa Kavatsandaler i fint skick, en hel massa retromönstrade barntröjor från Småfolk och en gammaldags skolväska. Plus söta minikorta shorts från 70-talet.

Behöver du nya kläder till barnen? Eller vill du kanske sälja av det du redan har? Det är både miljövänligt och enkelt! Och gratis att använda appen. Ladda hem den på telefonen. Skaffa en användare, ta en bild på det du vill sälja, ladda upp, skriv en kort beskrivning om vad du säljer och sätt ett pris.

Jag fick två par byxor, en väska, Kavatskor, en barnskjorta från 70-talet och sex tröjor från Småfolk för någon hundralapp! Testa Reshopper du också – bra får både plånboken och miljön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Barnkläder snälla mot både börs och miljö”

 1. Tack för tips, snygga kläder som ser sköna ut!
  Jag såg ett reportage om prenumeration på barnkläder häromdagen, också från Danmark om jag minns rätt. Då återanvänds småbarnskläder och man skickar tillbaka de bodys och annat som man beställt, som de ju ändå växer ur så snabbt, allt tvättas, lagas om nödvändigt, och skickas till nästa barn. Smart och verkar framgångsrikt.

  1. Hej Lena! Det stämmer. I kommentarsfältet kan du lämna ett bud eller skriva om du vill en vara. Mvh, Anna

 2. “Jag inser att många ogillar barn och att behöva anpassa sig efter dem. Så kanske är det ändå enklast att ni får egna platser i samhället där vi slipper möta er. Förslag på sådana platser:

  Vildmarken

  Northlands nedlagda gruva i Pajala.

  Nionde kretsen i Dantes inferno”

  Enligt Lady Dahmer har du skrivit ovanstående. Jag undrar om det stämmer? Och om det är något du ställer dig bakom fortfarande? Diskussionen har handlat om “stökiga barn” och föräldrar som till synes inget gör. Att man blir trött på barn som härjar och bråkar har kanske mer att göra med att man t.ex. lider av utmattning och depression än att man ogillar barn? Eller att man kanske inte gjort annat än anpassat sig efter barn och föräldrar under lång tid men inget får tillbaka? Ska man verkligen behöva straffas för att man inte är toppenförtjust? Blir det verkligen ett bättre samhällsklimat om vissa ska förvisas?

   1. Tack då har jag läst. Det var en helt annan sak att se det i ett sammanhang i dina texter. Som det användes blev jag ledsen och tänkte typ “jaha, en till blogg man får sluta läsa”, men så blir det inte, jag kommer titta in här framöver.

 3. Väldigt vad mycket reklam på senaste! Förstår att det är en viktig bit för en blogg, men sån himla kontrast mot för hur det brukar vara!

  1. Ja, det är mer reklam än vanligt de senaste veckorna. Detta för att jag ska kunna ta ledigt under sommaren (då jag alltså blir utan nya intäkter).

   Jag skulle självklart gärna sprida ut de sponsrade inläggen mer jämnt under året men många annonsörer/kunder föredrar att synas i maj, juni och december. Precis som de som arbetar i butik kanske vill vara lediga på helgen men får hålla öppet för att det är då kunderna vill handla 🙂 Jag kompenserar den ökade mängden reklam genom ökad mängd “vanliga” inlägg 🙂

   1. Jag tycker att dina reklaminlägg blir så fina. För du tar såna ljuvliga bilder och skriver personlingt. Och du märker ut att det är annons så ypperligt!
    Önskar dig välförtjänt vila och en skön sommar. Du har den finaste bloggen jag vet i precis alla avseenden, färgval, kategorival och textmängd kontra bilder.

 4. Åh smart! Steget längre än i min eko-butik, som också har budgivning/fast pris på barnkläder som lämnas in second hand.. En app skulle jag skapat alltså 😉 Hehe, nä, huvudsaken är att det görs, inte vem som gör det.
  Kram!

 5. Kan man bara köpa kläder som finns i närheten av där man bor? Det fanns inte mycket att välja på, det kanske inte är så utbrett än.

  1. Hej Emma! Appen söker av området där man bor med en maxradie på 100 km från där man befinner sig. Man kan dock flytta runt markören på kartan och därmed söka på andra platser över hela Sverige (Danmark och Holland också om man skulle ha lust). Mvh, Anna

 6. Varför togs min kommentar bort? Den va ju supersnäll.
  Det stod att den inväntade granskning men blev sen aldrig synlig.

   1. Hihi tack 🙂 jag ser också båda mina nu.
    Tack för att du tog dig tid att skriva att du ser dem.

 7. Efter att ha läst det här inlägget laddade jag ner appen, och jag kan ärligt säga att jag är toppennöjd! Så smidigt med en app där det bara är fokus på barn; det är inte en miljard mobilskal att skrolla igenom. Jag har sålt 2 kassar kläder och fått in 850kr på klädkontot på bara några veckor. Via Facebooks alla köp-å-sälj- grupper har jag aldrig lyckats bli av med nånting. Så supertack för detta tips från familjen vars källarförråd håller på att svämma över.

 8. Kavat-sandalerna är verkligen snygga som riktiga sandaler var förr .
  Breda och lite klumpiga och grova på ett snyggt sätt .
  Borde fungera både vår sommar och höst som sandaler förr.
  Saknar spännen på dom .
  I övrigt supersnygga !
  Och den snygga väskan till det ..