Loppade fynd!

Nu ska jag visa några av mina loppisfynd från de senaste veckorna.

Ett gäng udda tallrikar i fint skick. Har ju bara udda porslin (förutom en komplett serie Asiatisk Fasan) – tycker om duka med det där lite brokiga. Här ser vi Viola, Stina och Dinera från Gefle och Rörstrand.

I byn loppade jag också detta fina frukostset med tallrik i serien Hjärter från Upsala Ekeby samt en kopp och ett fat .

Dukar får jag aldrig nog av. Enkelt att förändra med och så går det åt många när barnen ständigt spiller. Rutig sommarduk och handbroderade duk i blått och rött som en läsare upplyste mig om förmodligen är i så kallad marbosömn från sjuhäradsbygden.

Slog också till på ytterligare en silverljustake (har ju bara fyrtiotretton sedan tidigare) samt ett fint, rustikt träfat att ha ostar eller annat på. Plus en knoppbräda i engelskt rött som ska få sitta på verandan tror jag. Där kan jag hänga mitt arbetsförkläde när jag jobbat färdigt.

Skålar i olika modeller kan jag inte få nog av. En liten citronfärgad frukostskål (Colores från Gustavsberg) och en lite större serveringsskål med blomstermönster som ser ut att vara fyrtiotal.

Samlar ju på serien Pyro och blev lycklig av att hitta fler burkar i den – som den här för risgryn. Fann också en skål i blå emalj (syns till vänster). Perfekt att plocka in trädgårdens bär i.

Slog också till på en stor zinkbalja att plantera i. Kan aldrig få för många sådana.

Alltihop fick jag för omkring 350 kronor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Loppade fynd!”

 1. Åh, precis så där brokigt drömmer jag om att kunna duka bordet! Tänkt börja loppisjaga men undrar en sak, sådant porslin som du t ex köpt här är väl sällan lämpat för maskindisk? Eller? Står ni som småbarnsfamilj verkligen och handdiskar allt porslin? För oss som vi har det är det ganska otänkbart.

  Tack för bästa bloggen! 😀

  1. Åh, det är ju meditativt att diska! Jag har fem barn och har aldrig ägt en diskmaskin. På jobbet har vi ju och det är urtråkigt att plocka ur den. Då diskar jag hellre alla dagar i veckan! ?

   1. Presis det samme her! Da vi kjøpte vårt hus, sto diskmaskinen igjen, og det er 15 år siden. Har aldri koblet den til. Å vaske opp/diska er meditativt og et sett å legge dagen til ro, synes jeg.

  2. Det på bilderna tål väl maskin..? Främst riktigt gammal fajans och typ gulddekor som man ska vara riktigt försiktig med!

 2. Vilka fina fynd!! Känns som att det är omöjligt att göra när man bor i en större stad som Göteborg.

 3. Vad många fynd! Jag tycker inte jag hittar nåt i sommar 🙁 Jag är på jakt efter en gammal knoppbräda men det börjar luta åt att jag får snickra ihop den själv….

 4. Åh älskar att läsa om loppisfynd. Min syster och jag har blivit helt loppisfrälsta på sista tiden. Och då är det så kul att läsa om vad andra hittar. Börjar tom intressera mig för olika porslinsfabriker. Borde ju också ha en från Upsala Ekeby eftersom jag bott bara några hundra meter därifrån! Nu är det bland annat Friskis och Vårdcentral där som jag brukade gå till?

 5. Bra loppisfynd! Själv åker jag runt i tron att hitta något, men faller liksom inte över dem. Har du några bra loppistips?

 6. Jag köper också ofta dukar på loppis, fina i linne, men sen spills det på dem och jag har ingen aning om hur man får bort fläckarna. De går nämligen inte bort i vanliga tvätten. Har du något tips? Tack 🙂

 7. Bra jobbar – eller handlat. Men var förvarar du allt? Kan knappt köpa en tesked för att det är fullt i lådor och skåp… Ja, jag är dålig på att rensa men undrar ändå hur andra får plats med så mycket nytt/nygammalt hemma?

 8. Så billiga loppisar ni verkar ha! Enbart den där zinkbaljan skulle ha kostat 350 kr på loppisarna runt oss 🙁

 9. Fina fynd!
  Ang. dukar….jag är osäker på hur man tvättar dem? 40 eller 60 grader? Vanlig tvätt eller försiktig? Fläckborttagningsmedel i maskinen eller mer precis fläckborttagning innan maskin? Och är det annorlunda om duken är vävd? Många frågor och jag förväntar mig inte att du är expert på “duktvätt”, men jag chansar!
  Ha det gott!