Nu ska jag visa några av mina loppisfynd från de senaste veckorna.

Ett gäng udda tallrikar i fint skick. Har ju bara udda porslin (förutom en komplett serie Asiatisk Fasan) – tycker om duka med det där lite brokiga. Här ser vi Viola, Stina och Dinera från Gefle och Rörstrand.

I byn loppade jag också detta fina frukostset med tallrik i serien Hjärter från Upsala Ekeby samt en kopp och ett fat .

Dukar får jag aldrig nog av. Enkelt att förändra med och så går det åt många när barnen ständigt spiller. Rutig sommarduk och handbroderade duk i blått och rött som en läsare upplyste mig om förmodligen är i så kallad marbosömn från sjuhäradsbygden.

Slog också till på ytterligare en silverljustake (har ju bara fyrtiotretton sedan tidigare) samt ett fint, rustikt träfat att ha ostar eller annat på. Plus en knoppbräda i engelskt rött som ska få sitta på verandan tror jag. Där kan jag hänga mitt arbetsförkläde när jag jobbat färdigt.

Skålar i olika modeller kan jag inte få nog av. En liten citronfärgad frukostskål (Colores från Gustavsberg) och en lite större serveringsskål med blomstermönster som ser ut att vara fyrtiotal.

Samlar ju på serien Pyro och blev lycklig av att hitta fler burkar i den – som den här för risgryn. Fann också en skål i blå emalj (syns till vänster). Perfekt att plocka in trädgårdens bär i.

Slog också till på en stor zinkbalja att plantera i. Kan aldrig få för många sådana.

Alltihop fick jag för omkring 350 kronor!