Äntligen skörd!

Åh det är så härligt för äntligen finns massor att skörda på gården! Det har varit en seg sommar på grund av kylan men nu kan vi förse oss rikligt. Den här perioden lever vi nästan bara på grönsaker och en smula ost eller keso som tillbehör.

Det blir mycket småplock av olika slag. Som tillsammans ändå skapar någon slags helhet. Råriven kålrot, kokta röd och gulbetor med smör och salt, squashbiffar och tomat och gurka i slantar.

Jag kokade de vackra betorna i två olika kastruller för att färgen skulle behållas.

Av lite kikärtor, ägg, squash och massor av persilja och vitlök mixade jag ihop smarriga biffar! Utgick från detta recept men freestyle sedan.

De blev gröna och fina av all persilja. Till det lite smulad fetaost..

Enklaste, fräschaste och godaste middagen! Bertil, Folke och kompisen Elle åt tills de höll på att storkna! Tycker oftast att barnen äter bättre när de får plocka ihop beståndsdelarna till middagen själva – än när man blandar ihop allt i en sallad eller en gryta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Äntligen skörd!”

  1. Hon och Bertil flydde ju vårt hem när de såg att vi skulle äta svamppasta till middag. När Elle kom hem var det första hon sa: “Mamma det var MYCKET godare mat hos Clara, bra va?!” Haha, skitunge 😉

  2. Men GU det där såg ju fantastiskt ut! Så härligt att äntligen börja skörda. Tack för tipset om att koka röd- och gulbetor separat, har jag aldrig tänkt på, bara muttrat över att de blir så dassig av att kokas 🙂

    1. Ni behöver inte koka dem separat! Koka dem tillsammans, med skal på och “ploppa” ur dem ur sitt skal när de är färdigkokta. Så himla smidigt att slippa skala, plus att de behåller sin vackra färg. Win win!

  3. Ser fantastiskt ut, kan du inte ägna ett blogginlägg om er skörd. Det hade varit så mysigt att följa en dag på Marstorps mat.

  4. Å vad underbart! Vi äter också nästan bara grönsaker nu – just sånt där plock med olika sorter som barnen älskar! Med vegetariska biffar, hummus, hemgjord halloumi, tzatziki… Det är en sån lyx! Vi har ätit egna rotfrukter, sallat, ärtor och bönor, kål mm ganska länge här, men det är först nu när tomater, gurka och squash mognar som det verkligen känns som ett överflöd. Särskilt tomaterna älskar jag – en sallat med många olika sorters solvarma tomater är svårslagen!
    Jag är också nyfiken på mer om Marstorps mat. Jag går själv i tankar kring att starta småskalig odling till försäljning och lyfter på hatten för Jacob och Albin som satt planerna i verket! De ger intryck av att arbeta hårt och målmedvetet och att göra ett kanonjobb! /Helena