Åh det är så härligt för äntligen finns massor att skörda på gården! Det har varit en seg sommar på grund av kylan men nu kan vi förse oss rikligt. Den här perioden lever vi nästan bara på grönsaker och en smula ost eller keso som tillbehör.

Det blir mycket småplock av olika slag. Som tillsammans ändå skapar någon slags helhet. Råriven kålrot, kokta röd och gulbetor med smör och salt, squashbiffar och tomat och gurka i slantar.

Jag kokade de vackra betorna i två olika kastruller för att färgen skulle behållas.

Av lite kikärtor, ägg, squash och massor av persilja och vitlök mixade jag ihop smarriga biffar! Utgick från detta recept men freestyle sedan.

De blev gröna och fina av all persilja. Till det lite smulad fetaost..

Enklaste, fräschaste och godaste middagen! Bertil, Folke och kompisen Elle åt tills de höll på att storkna! Tycker oftast att barnen äter bättre när de får plocka ihop beståndsdelarna till middagen själva – än när man blandar ihop allt i en sallad eller en gryta.