Sommarens projekt – vad jag hann och inte

En semestervecka kvar och jag känner att den kommer sitta fint. Jag har njutit den här sommaren. Njutit av att för första gången på tre år ha någon energi att göra saker. För tre somrar sedan var jag höggravid och invalidiserad. För två somrar sedan hade jag en ettåring som var jättejobbig och en utmattning som bara väntade på att göra entre. Förra sommaren mådde jag bättre än sommaren innan – men ändå sjukt dåligt överlag. Lite ork och inspiration och glest med glädjen. Mycket ångest och oro i kroppen.

Men i år har energin återvänt (och barnen har varit lättsammast hittills!). Ett sätt för mig att få energi är att skapa och förverkliga olika projekt så det betyder mycket att den orken är tillbaka. Den påskyndar mitt tillfrisknande. I början av sommaren gjorde jag en lista med olika projekt jag ville hinna under semestern. Så här såg den ut.

Måla punschverandan. Både invändigt och utvändigt – Klart! Ja, så gott som. Lite bättringsmålning här och var är kvar. Men max två timmars jobb. Totalt har jag nog lagt tolv arbetsdagar på att måla vår veranda invändigt och utvändigt (men då började jag ju redan förra hösten). Fan vad jobbigt det varit men det blir ju fint!

Anlägga rabatten framför verandan. Välja växter och plantera. Inte klart! Inväntar sista färglagret kring grunden men sedan ska det planteras. Det känns som den stora belöningen för allt slit med målningen!

Mura en rund odlingskrage av gammalt tegel. Mitt på grusplanen. För att odla kryddor i och ha dem nära köket. Klart! Gjorde till och med två eftersom jag blev så nöjd med den första och det växt så bra. Fast de blev inte runda utan fyrkantiga.

Bygga en liten pergola/portal mellan grusplanen och gräsmattan. Som liksom markerar övergången. Inte klart! Mest för att jag inte kunnat bestämma mig riktigt hur jag vill ha den. Suger på karamellen till nästa sommar

Bygga färdigt mitt utekök som jag påbörjade förra året men inte hade någon som helst energi att slutföra. Klart! Och fint blev det. Fast som utekök används det inte utan mest som planteringsbädd. Men det är ju också bra och fint!

Bygga och måla en sandlåda till Folke. Klart! Blev ännu finare än jag trodde det skulle bli.

Plantera en häck längs med cortenstålet och tänka ut någon bra rabattlösning bredvid den. Till hälften klart. Har uteslutit häckidén och istället satsar jag på en bred rabatt med daggkåpa kring cortenstålet. Och sedan en djup rabatt bakom.  Har börjat fylla ut med jordmassor men inte planterat ännu. Kommer försöka göra det i slutet av augusti.

Men utöver det jag hade planerat har jag

Målat en massa utemöbler. De närmast huset har blivit kromoxidgröna. De som ska stå ute på gräsmattan har blivit engelskt röda. Linoljefärg såklart!

Tjärat farstubron. Med roslagsmahogny. Två varv men ska dra på ett tredje.

Fixat gammaldags gardinstänger till verandan (och gardiner som matchar fint).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer på “Sommarens projekt – vad jag hann och inte”

  1. Är sommaren redan över?! Vart tog den vägen… behöver också göra en lista. Eller kolla vad som blev av & inte. 🙂

  2. Grattis till en energi som kommit tillbaka och vad inspirerande med alla projekt.

    Jag har precis gjort en lista för sensommaren/hösten. Trädgård, hem, uppskjutna saker och nått syprojekt. Vi får se vad som blir av! ?

    1. Jag tror alltid att jag ska hinna mycket mer än jag gör. Och jag misstänker att jag är i gott sällskap… Dessutom brukar det ju kunna dyka upp annat längs vägen. Denna sommar har jag dock främst ägnat åt att vila, vänta på min själ och upptäcka min nya hemort. Nu när hösten kommer ska jag försöka att fortsätta lyssna på mig själv- och fördela den tid och energi jag har till mitt förfogande på ett bra sätt. Så jag inte i misstag prioriterar bort något viktigt. Mig själv till exempel…

  3. Imponerande! Jag hade också en vara-hemma-och-fixa-samt-ligga-i-soffan-och-läsa-deckare-sommar, men inte hann jag tillnärmelsevis så mycket, trots en ambitiös lista. Jag frostade av frysen, det gjorde jag. Och i juli bytte jag till sommardäck på bilen, det var väl bra? Och sen besiktigade jag den också (den hade vid det laget körförbud pga av alldeles för sen besiktning). Ja, och så fick jag lite möbler och skräp bortfraktat till Stadsmissionen respektive soptippen. Och det var väl i stort set det hela… På listan återstår i nuvarande läge 13 punkter.