Vad vill du höra i höstens poddavsnitt?

Clara och Erica i sensommarväder, båda tittar in i kameran.

På tisdag smäller det! Då är jag och Erica tillbaka med höstens nya säsong av En Underbar Pod. Det ska bli så kul att göra podd ihop igen – och då menar jag tillsammans med er lyssnare!

Erica brukar säga att vi har världens bästa poddlyssnare och jag kan bara hålla med. Ni är en stor del av podden och en hel del av tidigare avsnitt har ju inspirerats av er. Till exempel avsnittet om felsägningar,  “Servicepersonal vi minns” och förstås det internationella avsnittet som byggde på lyssnare runt om i världen.

Vad vill du höra i En Underbar Pod i höst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

102 kommentarer på “Vad vill du höra i höstens poddavsnitt?”

 1. Jag ser så mycket fram emot att få börja lyssna på En Underbar podd igen! Hittills tycker jag allt pratat on i podden har varit intressant. Jag gillar de avsnitt när ni gör något annat samtidigt, typ bakar.
  Skulle vara intressant att höra lite mer om hur det är att starta eget företag, vad man bör tänka på, vilka svårigheter man kan stöta på, osv.
  Ser fram emot tisdag!
  Kram

  1. Hej Mirjam,
   vågar utlova bakning på rak arm! Siktar på att göra en blixsnabb bärtårta i höst. Får se vad Clara säger om det. Men ditt förslag om företagande har nog redan gått igenom hos Clara på andra sidan Atlanten. Känner jag henne rätt har hon redan skissat ihop vilka frågor hon vill ta upp kring det här 🙂

 2. Hej!
  Jag vill jätte gärna höra fler tankar om barn, barnuppfostran, smabarnstidern, skoltid m.m. Tycker ni har sa kloka tankar om barn och älskade avsnittet när du sag framemot att aka och handla pa helgen för att fa lite egentid. Tack 🙂

  1. Tack Mia, vi tar dig på orden! Ser att många önskar mer om småbarnsliv och föräldraskap!

 3. Typ: hur blev era liv som de blev utifrån saker som hände/val ni gjorde? Du, Clara, nuddade ämnet lite när du pratade om resan till USA och varför du inte reste så mycket när du var ung. Väldigt intressant!

  Samt: hur ni ser på/förhåller er till ekonomi.

  1. Clara, vilken bra idé att prata om val som spelat roll. Jättekul!

   På tisdag kommer alltså säsongspremiären och där snuddar vi i alla fall vid ämnet hus och ekonomi, men jag förstår att du vill ha mer rejält kring det, skriver upp!

 4. Gärna lite tankar från er om aktuella nyheter/världsläget…!

  Och om ni nånsin tänker på detta med katastrofberedskap, att ha reserver i form av mat, vatten, elektricitet osv

  Och om hur vi formar en ny generation barn till empatiska och respektfulla vuxna…

  Och om hur man vårdar relationer!

  1. Oj, världsläget – det känns som ett utmanande avsnitt att göra. Bra Dordi!

   Har för mig att vi pratat om just katastrofberedskap i ett avsnitt, kan inte komma på vilket bara…nåja, det är nog ett tecken på att vi kan göa det igen. Tack!

 5. Åh kan ni inte prova att göra eget chai-te? En höstspecial om hur man riktigt myser till det i regn och rusk. Kanske boktips också? 🙂

  Älskar podden! Kram!

 6. Hej!
  Jag älskade avsnittet med fiskpinnar i korvbröd, och önskar mig mer om hur man tar genvägar till nöjda barn och därför får en stund över för sig själv. Hur sysselsätter man barnen när man inte orkar leka? Hur får man dem att börja städa efter sig själva istället för att hela tiden själv behöva gå och plocka efter dem, kan man ha med dem i matlagningen istället för klängande runt benen… Önskar att småbarnsföräldrar (och kanske speciellt mammor) kunder börja dela med sig av tips och trix på hur man får ihop vardagen och får tid över till roliga saker och egna intressen, istället för att bara tävla om vem som lagar mest näringsriktig mat och gör flest avancerade aktiviteter med barnen.. Att vi skulle peppa varandra till att vara “good enough”, och även vara egna människor med egna intressen, och inte “bara” mammor!

  Kan dela med mig av mina egna tips (barnen är nyss fyllda 3 och 6 år): att alltid göra allt som har med hushållet att göra när barnen är vakna och inte sitter vid tv:n, så får de två val: att hjälpa till med tvätt, städning, matlagning osv, eller att leka själva. När barnen ser på tv eller gått och lagt sig så slappar jag också, big time!

  Ser fram emot en höst med en underbar pod!!
  Kramar till er båda!

  1. Skönt att du passar på att slappa när det går och kul att du gillar fiskpinnar i korvbröd 😀
   Tack för dina förslag!

 7. Jag har saknat er! Jag vill höra om saker ni varit med om. Från snabbköp till New York. Jag vill också höra då ni bakar eller lagar mat. BLOK kanske kunde få en kollega av något slag. Kanske en dryg gubbe?

  1. Stina,
   jag vågar lova att det blir mer bakning och matlagning i höst. Men vågar jag släppa in en dryg gubbe i podden?… då slår Clara nog ihjäl mig 😉
   Tack för en kul idé!
   BLOK hälsar

 8. Åh så perfekt! Lyssnade ikapp på er podd igår och lääääängtar till tisdag! Ni är min favvopod. Älskar alla era avsnitt, mest dom man kan skratta åt, men även dom allvarliga… Så jag vill bara ha…mer. 🙂 Eftersom jag har barn #2 på gång så vore det nog skoj att höra mer om era tankar kring barn/uppfostran/familjelivet. Typ så. 🙂

  1. Sara, så kul att du gillar podden! Många håller med dig om mer barn/föräldraskap så det kommer troligen bli av!

 9. Mer om gårdslivet och vad skogen/landet/ naturen har för betydelse för er! 🙂 Tyckte avsnitten då ni var utomhus och spelade in ( grillade pinnbröd och skådade fåglar) var så mysiga på nåt vis! Ska bli så kul att få höra er i lurarna igen! 🙂

  Kram

 10. Något som jag märkt sedan jag blev mamma är hur mammor gärna klankar ner på varandra. Det kan vara andra mammor man träffar på t.e.x öppna förskolan eller svärmor.. Hur hanterar man dom som tycker att dom vet bäst om hur “barn” fungerar? För alla barn fungerar ju precis som deras barn (ironi) Det kan vara alltifrån hur ofta man ska amma, hur ofta barn ska vakna på natten osv, ja, ni hör ju.. Gärna tips på hur man hanterar besserwissrars utan att behöva bli osams. Tack för en superbra podd och en superhärlig blogg ? // Elin

  1. Ja, det finns verkligen bara förlorare i det där klankandet. Blir irriterad när jag läser vad du skriver för jag känner igen det så väl. Bra förslag Elin!

 11. Jag älskade ert radioprogram Husmodersskolan och skulle gärna se att det fick en comeback i podden, kanske ett återkommande inslag med lite tips och gammal husmorskunskap.

  1. Erika,
   roligt att du skriver om husmoderskap. Tror att jag och Clara har gjort så mycket om det tillsammans under åren att vi inte längre märker att det är intressant. Tack för påminnelsen!

 12. Åh! Äntligen är ni tillbaka!
  Jag hade tyckt det varit intressant att höra hur du tänker kring barnuppfostran i och med att du har två pojkar. Du har ju skrivit lite innan att du tänker på att uppmuntra det empatiska osv. Vore fint att höra mer vad du tänker om det och så. Förstår dock om det är ett lite känsligare ämne att prata om när det finns så mycket olika åsikter och tankar.
  Sen tycker jag även tro alltid är intressant! Gud och hur du/ni ser på olika delar av det. Vad du tror och vad Erica kanske inte tror av det etc.

  1. Hej Rebecka, barnuppfostran – noterat! Det här med Gud och religion tycker jag är spännande. Clara och jag började nästan bråka sist vi pratade om det i början av sommaren i poddavsnittet om andlig näring. Men jag kan nog lura henne att komma in på ämnet igen 😉

  1. Åh! Det här kommer Clara att älska, hör du också hennes jubeltjut ända från New York 🙂

 13. Åhhhh vad jag har längtat! Kanske ett avsnitt om vänskap? Hur och hur ofta man umgås, vilka typer av olika relationer, vad man gör om man har bråkat eller rentav inte vill vara vän med personen längre.
  Kan tillägga att er podcast är den överlägset mysigaste jag vet. Har såklart att göra med era personligheter, men också att ni är så pyssliga och man hör vad ni gör i bakgrunden. Och att varje avsnitt har ett tydligt tema, ofta färgat av årstiden. Älskar det helt enkelt!

  1. Hej Julia,
   vi är stolta över att vara din mysigaste pod 🙂 och ämnet vänskap är toppen! Tack!

 14. Hej!

  Jag tycker det är roligt, intressant och lärorikt att höra mer om hur par bygger, och vårdar sin relation. Tips på sånt som gör relationen hållbar och olika fallgropar en lätt hamnar i. Hur har ni gjort för att få era relationer att funka?

  Det skulle också vara intressant att få höra mer om hur ni tar hand om allt ni odlar och allt annat som bidrar till ert självhushåll. (Exv. Bär, ägg, fisk och kött) Hur förvarar och “förädlar” ni allt så att det håller sig över vintern tills nästa säsong? Hur ser det ut i era skafferier, matkällare och frysar? Berätta gärna också om eventuella dråpliga erfarenheter/händelser och sånt som har gått snett, blivit galet och om det är något som ni alltid har kvar från år till år?

  Längtar efter att få lyssna på er igen, uppskattar att ni har så olika ämnen och blandar högt och lågt!

  1. Hej Agnes,
   när du skriver det här inser jag att Clara och jag mest pratat om våra relationer invävt i andra frågor om livet, men håller med – de skulle helt klart förtjäna ett eget avsnitt, eller två…

   Skafferiet. Konkret. Gillar!

   1. Hej! Ja jag tänkte precis på att jag vill höra era bästa tips på att vara romantisk mot sin partner på ett härligt och kanske okommersiellt sätt!

    MVH, ännu ett stort fan 🙂

 15. Hej! Jag tycker så mycket om er podd. Har faktiskt lyssnat om flera avsnitt nu när jag har packat upp flyttkartonger. Väldigt trevligt! Det hade varit roligt om ni kunde prata om roliga/märkliga saker som ni varit med om på jobbet (gillar att höra massa från din tid på SR, Erica). Ert senaste avsnitt om andlighet var också intressant, det hade varit roligt att höra mer om era tankar kring livet och mer om din kristna identitet, Clara! Kram

  1. Ah! Ja gamla jobbstorys är outtömligt ämne 😉

   Du är inte ensam om att vilja höra mer om andlighet – tack för dina förslag Hanna!

 16. Kul! Vill höra om ämnen som berör livet, hur man kan leva, att gå sin egen väg, inte snegla på andra, meningen med livet, att leva enligt normen(kärnfamilj, två barn, umgås med vänner , jobba etc) eller våga gå emot, att känna sig normal eller kanske onormal. Tankar jag själv går runt och grubblar på det vill säga.. 🙂

  1. Hej Hanna, känns som en rolig utmaning att klämma in meningen med livet på ett tjugo minuters avsnitt. Det är ett nytt mål – tack! 😀

 17. Härligt! Ni har varit saknade! Inredning, husliv och allt som har med vardagen och dess relationer att göra är intressant att lyssna på! Och en önskan är att ni kanske kan förlänga podden lite..? Hade varit så uppskattat, i alla fall från mig..

  1. Josefin,
   med tanke på dina förslag tror jag att du kommer att gilla säsongsstarten nu på tisdag… ja du kan höra ett smakprov här på bloggen redan i helgen 🙂
   Fler har frågat om vi kan göra längre poddavsnitt, våra är ofta runt halvtimmen långa. Har själv hört andra poddare säga att den optimala poddlängden är 20 minuter i dag (nu när utbudet av podcasts är så stort).
   Själv brukar jag roa mig med att kolla statistiken där jag kan se hur länge ni lyssnare lyssnar. Det är tydligt att till 25 minuter lyssnar de flesta, efter 35-40 minuter hoppar många av oavsett ämne.
   Så jag tänker att det är 20-35 minuter som passar de flesta lyssnare. Sen finns det alltid avsnitt som tjänar på att vara längre. Kul att du vill ha mer podd! 😀

 18. Hej!
  Tycker också om er podd väldigt mycket, är inte själv småbarnsförälder så har inte samma behov av mer av det 🙂 Ett ämne som skulle vara intressant tycker jag är känslomässig högkänslighet, och allt det kan föra med sig på gott och ont. Får känslan av att ni båda är det?

  //Sara

  1. Haha, ja vi pratade lite HSP i avsnittet “Nostalgi, vemod, melankoli” under våren eftersom en lyssnare (tror det var en annan än du) efterlyste det. Clara avfärdade mig då som en glasklar icke HSP-person men vi kanske bör göra ett mer ordentligt test medan vi spelar in 🙂

 19. Jag vet att det här kanske inte är en rimlig önskan, men det var sååå roligt när ni gick lucia och Claras barn var med på ett hörn. Deras kommentarer och reaktioner, haha! Om de råkar glimta förbi någon gång är det bara ett plus, men jag förstår såklart om det kanske inte blir så.

  1. Haha, ja det var ett av de roligaste avsnitten att spela in. Kul att du hörde humorn 😉

 20. Ni kanske kan prova laga och äta mat från “världens alla hörn”? Franska sniglar?? Haha!! Va ju så kul när Clara tog sin kebabpremiär tex!

 21. Längtar!
  Jag håller med om det som någon skrev ovan, att jag är intresserad av att höra om ert egen företagande! Sedan hade jag gärna velat höra era tankar kring hur man ur ett feministiskt perspektiv ska se på detta fenomen (http://www.dn.se/nyheter/asa-beckman-kvinnor-nu-ar-det-verkligen-dags-att-borja-fragestrejka/). Alltså att identifiera något som männen gör dåligt och sedan göra precis likadant. Varför är det bra och varför är det inte bra?

 22. Hej hopp!

  #Vikten av att vila, slappa och “bara vara”, -inspiration och tips
  #Ekonomi, parekonomi
  #Lukter, dofter och stinkbomber (lämnar det där)
  #Vänlighet och öppenhet (typ heja på grannen, plocka bort tappade huvudhår från tröjan på tjejen framför dig i kön, prata med någon ganska obekant om att du har träningsvärk i rumpan osv…sen även den djupa och viktiga aspekten med vänlighet och öppenhet)
  #Kroppen
  #Presenttips som går hem hos de flesta och är hållbara för miljön
  #Byggnadsvård
  #Bär, svamp och varm choklad (säkert fina minnen från mor- och farföräldrar, bästa recepten lagas i sändning, bästa picknick muggen och hemliga svampställen)

  1. Hahaha! Kommer upp mycket bilder i huvudet av dina förslag här ;D
   Härligt! Gillar särskilt det avpsända plockandet med någon annans huvudhår. Bara det ordet. Huvudhår. Så roligt!

 23. Saknat podden, hjärtligt välkomna tillbaka! Vill höra om starka och svaga kvinnor som inspirerat, som gett klokskap i toppar och dalar! Tror nämligen att alla har både och

 24. Jag skulle vilja höra er prata om döden. Ett tungt ämne kanske, men onekligen en del av livet. Jag skulle vilja höra vad ni tror händer efter döden, hur ni tänker och känner kring den egna dödligheten, om sorg, om riter kring döden, om att prata med barn om döden… kanske passar det bra kring allhelgonahelgen?
  Kanske ett udda önskemål, men jag kan knappt tänka mig några andra än er två kunna göra det rättvisa. Jag tror att det kan bli mysigt, djupt och innerligt.

  1. Helen,
   tror vi försökte prata om döden förra året vid just allhelgona, men att det inte gick. Minns inte varför. Vi kanske var för utmattade och trötta eller nåt. Det är ett ovanligt önskemål men med stor potential att bli bra. Tack!

 25. Välkomna tillbaka snart, ni är efterlängtade! ? Mer av typ allt önskas men andlighet, dråpliga situationer, vänskap och mer läskiga historier/situationer önskas lite extra av mig.

  1. Ah, det här med läskiga historier blev en vattendelare bland lyssnarna, en del vågade inte höra vårt spökprogram. Men det betyder inte att det inte kan dyka upp en och annan gast i podden igen… en mörk natt när du minst anar det…

 26. Hej Clara å Erika!
  Många bra tips läser jag bland kommentarerna! Till att börj med så älskar jg podden o skrattar mycket med er! Gillat avsnitten om stresshantering o att se sina känslor för vd de är (ex: filosoferade ni i samband med fiske kring saker man ältar etc, + ett avsnitt där Erika delade med sig av att prata jättelångsamt /roligt om jobbiga känslor/tankar man har: känner sig ful/tjock/dum). Det tyckte jag var grymt användbart. Gärna mera sånt! Alltså självbild/strunta i andra. Kanske bra att väva in i barnuppfostran som så många nämnt att de önskar höra mer om? Jag tänker hur vuxna klankat ned på varandras barnfostran o hur man kan hitta sitt sätt att relatera.
  Tack för en fantastiskt program!

  1. Vad glad jag blir att du fick hjälp av det och kunde använda långsamhetssnacket i huvudet!

   Tack själv och ha en finfin helg!

  1. C,
   du har många vänner i kommentarsfältet här så Clara och jag får väl helt enkelt ta tag i det. Är det något särskilt du vill höra om då?

 27. Hej! Vore kul att höra om.. ytligheter! Vet att Clara tidigare nämnde sitt intresse för make-up tutorials osv. Vore kul att höra lite mer kring det 🙂
  Sen kanske något inför valåret nästa år? Något mer politisk avsnitt vore intressant!

  1. Haha, ytligheter och politik! Vilken rolig kombo. Fast jag förstår att du menar i olika avsnitt, låter som det skulle passa oss 🙂

 28. Jag skulle gärna höra om hur ni ser på preststionstryck och att vara nöjd med det man presterar. Tycker jag och många kvinnor (kanske män också) går omkring med ständigt dåligt samvete för att man inte tränat /ätit godis / låt barnen se på tv en hel förmiddag osv. Hur kan man bli mer ödmjuk inför sig själv och andra

 29. Har sett flera tips bland kommentarerna här som jag vill hålla med om. Tycker det är så intressant när ni pratar om känsloliv och relationer. Jag gillar också när ni pysslar med något samtidigt och man får tips här o där! Tycker att det skulle vara jätteintressant att höra er prata om släkt och rötter också. Det är ju en så stor del av en och skulle vara kul att höra vad ni tycker ni fått med er från släkten i t.ex. åsikter, attityder, traditioner eller annat.

 30. Hej!
  Vad kul att det snart är dags igen!
  Clara, du nämnde en gång om hur viktigt uppfostran av killar är. Kan inget annat än hålla med. Tycker därför det skulle vara roligt att höra mer om hur du tänker och hur du gör.

 31. Egentligen spelar det ingen roll vad ni pratar om, det blir ändå intressant! Men jag skulle lätt önska längre podavsnitt (ja jag vet Erica jag såg ditt tidigare svar gällande ämnet;).

  1. Haha, jag gillar att du vill ha längre avsnitt. Det är ett sant nöje och lyxproblem att ha lyssnare som du Jenny!

 32. Smartavänliga formuleringar som gör livet enklare O trevligare. Tex till telefonförsäljare av omtanke för din tid säger jag nej direkt får du tid till att ringa vidare till nästa kund. Vid sångdags för att få barn att sova. Avväpna härskartekniker små tips O tricks som gör att social sammanhang så där nr helt enkelt. Spökhistorier O blunders är ju roliga. Ser så mycket framemot er poddavsnitt!

  1. Lisa, är helt för allt som gör livet enklare. Tack och hoppas du får en bra helg!

 33. Jag tycker så mycket om att höra er skratta så gärna ett till avsnitt där lyssnare får skicka in allmänna pinsamma historier som ni läser upp ?

  Gärna lite mer feminism också! Prata om kärlekskneget t ex! Eller vänta, har ni gjort det?

  1. Lovar att det blir mer skratt i höst och feminism… ja, det har vi inte gjort något eget program om än så länge. Mera vävt in i andra avsnitt. Bra förslag Isabell!

 34. Lurarna i öronen, på med podden o ut på promenad med hunden. Ett leende på läpparna. ?

  Ser framemot nya poddavsnitt!

  Loppis, miljötänk, medvetna val. O lite mode o miljötänk i det. Skulle gärna ha en klänning från Miss Clarity! ?

 35. Ett avsnitt om kärlek hade varit roligt. På vilket sätt ni nu vill utveckla det. Kanske kärlek till någon man är gift med eller kärleken till sina barn eller varför inte kärleken till speciella saker eller upplevelser eller ja. Vad det nu må vara. Ett kärleksavsnitt helt enkelt!

  Har längtat sjukt mycket efter att er podd ska dra igång igen!

 36. Jag skulle vilja höra hur ni hanterar folk som förminskar er/har förminskat er. Jag har varit sjukskriven en tid nu och stött på många energikrävande människor som fått mig att känna mig ful, oduglig och jobbig. Man ska väl bara vända andra kinden till och strunta i dom men det är svårt ibland. Och ibland är det inga elaka människor utan vänner som menar väl men ändå går jag därifrån ledsen. Det jag tror jag menar är hur har ni hanterat energitjuvar och vad gör ni för att fylla på energi? Jag älskade för övrigt Kebabavsnittet och Kalla kårar. Ni får gärna berätta fler spökhistorier! Mysfaktor deluxe!

 37. ÅH, vad underbart att ni är tillbaka! Älskar hur ni varvar allvarsamma och lättsamma ämnen. Skulle gärna höra fler avsnitt där ni pratar om politik/omvärlden, som ni gjorde i avsnittet om att äta kött eller inte. Även vardagliga samtal om småbarnsliv och att få ihop vardagen är intressant. PS. pinsamma anekdoter-avsnittet var fantastiskt – har ni material till ännu en sån podd hade det varit underbart!

 38. Älskar er podd! Började att lyssna nu i sommar! Tack vare den har jag fått blodad tand att lyssna till fler poddradio, men inte funnit någon lika bra o välgjord som er ❤ fick för mig att säsongspremiären var nu i tisdag så laddade på måndagskvällen. Sen kom jag på att det var augusti än ? jag tycker att det är så skönt att få känslan av att vara en fluga på väggen när ni har samtal ❤

  Förslag till ämnen: Hur det är att vara offentliga personer och vilka märkliga situationer det kan leda till, att du Erika berättar om din fd blogg tjica.se o hur de var utformad o dess ämnen, mer pyssel av säsonsinspirerade saker som planteringar,

  Men har nog liknande som andra; kalla kårar; avsnitt där ni gör saker samtidigt, älskar när ni gnabbas! Mer entreprenörskap o att sälja, mer hur en pusslar ihop familjeliv och karriär. , mer swenglishska missförstånd ? mer om att ta sig ur utmattning o hur en undviker att hamna där,

  Såg att du Erika haft

 39. Utmattning, hur det började, hur du kom ur det och hur du mår idag.

  Blev sjukskriven för utmattning förra våren och jobbar fortfarande femtio procent. Ibland känns det bra och sen kommer det veckor som denna där jag bara sover och har migrän och huvudvärk… Alla andra verkar bli bra så snabbt… Varför kan inte jag rycka upp mig?

  1. Kristina,
   jag håller med. Det är mycket ett steg fram och sen tillbaka. Tycker läkningen rätt ofta går segt. Vi kan absolut prata mer om det i podden.
   Hoppas du får fin helg trots huvudet!

 40. Ser att många vill höra mer om relationer. Jag vill höra er prata om er relation. Har hört både det ena och andra men man behöver inte tro allt man hör förstås

 41. Kul att höra era röster igen! Många djupa spännande dörslag här, varva gärna med ytligt och lättlyssnat för perfekt blandning 🙂 Jag föreslog i våras ett avsnitt om kläder i era liv. Kläder ni minns och helst glömmer, fina, fula, sköna, stickiga, favoriter, hatobjekt… och lite om att ha en egen kollektion.

 42. Gärna ett avsnitt om drömmar. Vad drömmer ni om? Eller har ni uppnått allt?

  Och gärna ett avsnitt om guilty pleasures. Egna eller andras

 43. Hej jag tycker mycket om att lyssna på er podd! Ni har förgyllt många löprundor. Jag skulle vilja höra er diskutera kring socker och den hets som finns kring att det skulle vara så farligt att äta vitt socker.

 44. Åååh vad jag längtar efter er pod! Känner redan nu att tisdagarna kommer att ha guldkant i höst ; )

  Jag vill gärna höra er prata om:
  – Era bästa och enklaste miljötips. Saker ni gör i vardagen som är snälla mot miljön.
  – Vad har ni i badrumsskåpet/städskåpet/skafferiet/garderoben/skrubben/garaget? Tänk att ni snokar hos varandra och den andra får förklara varför den har det den har (och säkert även försvara sina val/prylar)
  – Ekonomi, bästa spartipsen, inkomster kontra utgifter.
  – Från idé till verklighet. Hur gör ni och hur mycket tankeprocess ligger det bakom era projekt? Vad är det som gör att idén blir verklighet? Vad är det som gör att ni tar steget att förverkliga? Vilka idéer har ni haft som fått förbli just idéer?
  – Presenttips? Vad ger ni bort i present? Vilka presenter har ni fått och uppskattat mest? Vilka presenter har blivit helt fel?
  – Bästa boktipsen för skön höstläsning.
  – Kvinnor ni inspireras av. Män ni inspireras av. Vilka skulle ni vilja bjuda på middag? Vilka har ni en dröm om att bli inbjudna av?
  – Drömsamarbetspartners.

  Hur som helst, vad ni än pratar om, är jag säker på att jag kommer att gilla det!

  1. Kom på lite till:

   – Fördomar. Som ni haft och fått bekräftade eller fått omvärdera. Fördomar ni har nu.
   – Saker ni trott om er själva. Ex. När jag var 20 trodde jag att XXXX… Sånt ni tidigare trott att ni skulle komma att göra/uppleva/kunna/veta och hur blev det egentligen? Vad tror ni nu om er själva och ert liv om ett år, fem år, tio år etc? Titta in i spåkulan : )
   – Vad skulle ni göra om ni var osynliga för en dag? Vad och vilka är ni nyfikna på? Vad skulle ni göra som ni inte vågar om någon ser er?

   1. Vilken idéspruta du är Caroline! Ser framemot att höra Erica och Clara att ta sig an de här förslagen 🙂

 45. Ensamstående som vill inseminera sig. 4 års kö här i mitt län. Galet! Vore intressant att höra er åsikt kring att allt fler kvinnor väljer att skaffa barn på egen hand.

 46. Döden, döden. Hur bemöter man någon som sörjer? Hur vill ni bemötas? Vad händer efter döden? Är ni rädda? Vad trodde ni som barn?

  Hur kan man få familjen/släkten att våga prata känslor och inte bara väder och vind? Vad skulle hända? Vill man verkligen veta?

  Är det viktig att älska sin kropp? Måste man vara vacker? Är det roligare att vara ful?

 47. Wow! Så många superförslag! Som sagt – ni är världens bästa poddlyssnare. Tack för att ni engagerar er och gör poddandet roligt!

 48. Pengar- privatekonomi . Clara tipsade Ju om Tink i ett tidigare blogginlägg.
  Likväl som vi delar vardagliga tips så tycker jag vi ska tipsa varann om spartips, pengar, pension.
  Hur man får ihop vardagen!

 49. Hur det är att flytta till och bo i hus samt mer på landet? Hur tar man steget och vad ska man tänka på? Bästa tipsen för att fixa i sitt hus/lägenhet på ett miljö- och sparsmart sätt 🙂 Tips på hur man ska tänka när man ska inreda och är två personer med olika smak/intressen. Teman i olika rum eller en gemensam tråd i hela boendet?

 50. Här är ytterligare en som längtar efter att få lyssna på er. Jag gillar att ni gör saker samtidigt som ni pratar. Då jag har en hörselnedsättning (grav sådan) så är jag så himla tacksam över att ni löser det så himla bra med bakgrundsljud. De finns med och ger krydda åt det ni säger – men tar aldrig över så era diskussioner blir otydliga. Tack för det!

  Skulle vilja höra er prata om brytpunkter i livet. Det finns vissa händelser som definierar oss, händelser som gör att man måste välja hur livet ser ut efter. Hur tänker ni kring era brytpunkter? Har ni sett de innan/under de skett eller de har varit tydliga först i efterhand? Vad tror ni hade hänt om ni valt annorlunda? Den del är ju naturliga, äktenskap, barn, vänskap som skapas/försvinner, dödsfall etc., men det finns ju säkert fler att prata om.

  Jag skulle också uppskatta ett avsnitt som väver in att bekräfta barn på ett bra sätt. Det faller sig liksom inte naturligt och jag hamnar ofta i vanliga mönster. För att förtydliga, mycket komplimanger kring barn handlar om något som dom ser ut (“fin tröja”, “fin teckning”, etc.) hur tänker ni kring det? Tänker främst kring andras barn som finns i ens närhet.

 51. Hej hej! Lite sent kommer jag med ett förslag här… Skulle vara intressant om ni kunde prata om era rädslor. Vad är ni rädd för, har det ändrats över tid, vad gör ni för att hantera dem etc. Tycker att det varit väldigt många roliga förslag här: feminism, att leva med barn, relationer, livet på landet, besvärliga människor. Kul! Och gillar verkligen de lite mer humoristiska avsnitten också. Längtar så efter er fantastiska och unika pod!

 52. Så undebart att er podd kör igång igen! Har lyssnat igenom alla avsnitt tre gånger 😀 Jag tycker om vardagsnära saker, skulle gärna höra lite om era städrutiner, om vardagsmat och läxrutiner! Har en dotter som precis börjat få läxor, skulle vara så intressant att höra hur Erica gjort med läxor med sina barn.
  Kram från Finland

 53. Vill gärna höra om insikter om er själva ni gjort, kanske identifierat mönster och om ni lyckats ändra ngt. Även gärna hur ni identifierar och lär känna “bra” vänner, är ju lätt hänt att bli förtjust i en person och inte så snabbt inse att personen kanske inte är så bra för en egentligen (negativa jämförelser, energitjuveri som redan nämnts etc), dessutom är det ju inte så lätt att “ta sig in” hos en person som verkar toppen, de tenderar att ha rätt fullt upp, särskilt nu i småbarnsåren. Inser att flera vänner jag umgicks mer med innan jag flyttade ofta fick mig att känna mig liten, ledsen, knappt halvvägs, osedd osv. Berodde det på min självkänsla? Deras självkänsla? Storstadsmiljön? Samtidigt, hur undviker man bäst att vara en energitjuvande vän själv, tex om man lider av dålig självkänsla, utmattning, depression eller annat? Ja you get it… 🙂