Hej stad – you had me att hello

Jag vaknade tidigt imorse – jetlaggad väckte min kropp mig redan vid fem första gången. Vid halv sju steg jag och Anna upp och sedan snörade vi på oss våra gympaskor och gick och köpte frukost. Den åt vi såklart i Central Park. Jag har bara varit i NY knappt ett dygn men känner redan att jag älskar den här staden. Den är allt jag drömt om – fast mycket mer!

Stor kopp blaskigt kaffe, bagels och chokladmunkar på en parkbänk i solen. Mums så gott till frukost!

Jag kollade in nannys som var ute och rastade småbarn – och småpratade med amerikanska tweenisar som rastade hundar.

Sedan stövlade vi vidare till The Metropolitan museum.

Där Anna skulle se en utställning med den Japanska designern Rei Kawakubo som står bakom klädmärket Comme des Garcons.

Fantastisk utställning!

Anna var helt lyrisk och ville aldrig gå därifrån medan jag själv nöjde mig med att titta i en halvtimme. För att sedan utforska resten av utställningarna. Jag blev mest uppslukad av mumierna och målningarna av Monet och Pissaro. Gick runt i timmar och glodde.

Tillslut fick vi akut blodsockerfall och var tvungna att ta en lunch på takterassen.

Hejhej alla husen!

Vi fortsatte sedan vidare och uträttade ärenden. Men jag tog mig tid för pose vid sjö. Sådär som man gör.

Hips vips blev det kväll och Anna posade i gatukorsning.

Fin <3

Jag är förresten så glad för mina nya sneakers som jag skaffade på & Other Stories innan jag åkte. Perfekta retrokänslan!

Vi åt svingod middag på en japansk restaurang.

Proppmätta traskade vi hem i skymningen med en stor kasse mat från Whole Foods. När jag kikade på stegmätaren visade den 28 000 steg. Inte underligt att jag kände mig trött i benen. Imorgon blir det nya tag. Anna ska på möten på Parsons och FIT – själv ska jag göra några viktiga inköp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Hej stad – you had me att hello”

 1. Åh härligt!! 🙂

  Igår sa jag upp mig från jobbet och gick hem, tänkte att nu är det dags att satsa på mitt eget. Och så kom jag och tänka på sökningen du gjorde härom veckan, är det för sent att mejla dig en presentation?

 2. Åh! Älskar New York! Underbar stad som man aldrig har tråkigt i, den sover aldrig. Ha en härlig vistelse. Glöm för all del inte The standard hotell i början/slutet av High line. Fab utsikt från en cool skybar. Underbara drinkar.

 3. Å jag får systeravund, har ingen själv nämligen.
  Det är kanske ett bra ämne till pod/blog. Har du längtat efter en bror nån gång? Hur känns en sån längtan isf? Min systerlängtan är som en törst, och kvinnliga vänner funkar inte som substitut.

  1. Åh jag har också systerlängt! Så glad över att jag gett mina döttrar den bästa presenten – varandra och hoppas att de ska ha varandra för resten av livet. Jag brukar säga det till dom, “var rädd om din syster, hon är den enda syster du har”.

 4. Ser helt underbart ut! ? Drömmer också om att en dag åka till NY! Ser fram emot fler bilder ?

 5. Kul!
  Själv har jag varit där ett par gånger men är inte jätteförtjust i stan faktiskt, London är 1000 gånger bättre! 😉

 6. Så härlig tripp! Ni är ena kalaspuffar till pinglor båda två. Anna rockar verkligen den klänningen, så häftig stil! ♡

 7. Hej, knasig fråga kanske men är mönstret på din klänning dubbelsängar eller bilar? Fin hursomhelst!

 8. Så vackra bilder! Berätta gärna om Annas klänningar, har hon gjort dem själv? Underbar stil. Och du är så fin i den – är det egna kollektionen? Ha det bra!

 9. Så härligt att du förstår kärleken till en stad – konsten, mode, maten och mångfalden!

 10. Åh, ÄLSKAR detta! Bilder från New York, bilder på er och Anna som jag är så glad att jag upptäckt via dig, hon är min största stilikon! <3

 11. Helt betagen av Annas klänning!! Den i tyll. Hälsa henne det om du vill. Nu funderar jag på om det går att skapa liknade i aningens varmare material eller så får jag helt enkelt ta mig tid ork och pengar att resa någonstans varmt så jag kan sy mig en liknande…. Hur som, drömmig klänning!

  Ha det fortsatt bra i en av världens bästa städer!

 12. Åh va kul!
  Jag har följt din blogg så länge och bor själv i New York sedan 9 år. Så kul och overkliget att se de vackra bilderna i din blogg som nu kommer från staden där jag bor! :))

  Hoppas ni har en jättekul resa och tar till vara på allt underbart som staden erbjuder.

  Är ni kvar i stan på måndag? Då är det ju helgdag – Labor Day och traditionsenlig West Indian Day Parade. https://www.timeout.com/newyork/west-indian-american-day-carnival-new-york
  Sjukt kul men obs! för väldigt mycket folk man man inte gillar det.

  1. Samma här! Bloggföljare bosatt i NY sedan sju år. Dessutom ser den första bilden ut att vara tagen ca två kvarter från min lägenhet! Konstig känsla! Kan tipsa om designmuseet Cooper Hewitt, som jag gissar att både Clara och Anna skulle gilla skarpt https://www.cooperhewitt.org/ och likaledes italienska restaurangen Porsena http://www.porsena.com/. En annan grej som jag tycker är bland det bästa stan kan erbjuda är en lobster roll, helst på Luke’s Lobster. Njut av er resa, och tack för all inspiration!

 13. Har nog aldrig gått så mycket i hela mitt liv som när jag var i NYC. Var helt slut redan efter fyra dagar och fick gå och lägga mig redan efter lunch. Men vilken stad! Vi hade SÅ roligt!

 14. Jag är sugen på en sån där liten grön väska som din syster har, var är den köpt?
  Underbart med NY!!!