Jag vaknade tidigt imorse – jetlaggad väckte min kropp mig redan vid fem första gången. Vid halv sju steg jag och Anna upp och sedan snörade vi på oss våra gympaskor och gick och köpte frukost. Den åt vi såklart i Central Park. Jag har bara varit i NY knappt ett dygn men känner redan att jag älskar den här staden. Den är allt jag drömt om – fast mycket mer!

Stor kopp blaskigt kaffe, bagels och chokladmunkar på en parkbänk i solen. Mums så gott till frukost!

Jag kollade in nannys som var ute och rastade småbarn – och småpratade med amerikanska tweenisar som rastade hundar.

Sedan stövlade vi vidare till The Metropolitan museum.

Där Anna skulle se en utställning med den Japanska designern Rei Kawakubo som står bakom klädmärket Comme des Garcons.

Fantastisk utställning!

Anna var helt lyrisk och ville aldrig gå därifrån medan jag själv nöjde mig med att titta i en halvtimme. För att sedan utforska resten av utställningarna. Jag blev mest uppslukad av mumierna och målningarna av Monet och Pissaro. Gick runt i timmar och glodde.

Tillslut fick vi akut blodsockerfall och var tvungna att ta en lunch på takterassen.

Hejhej alla husen!

Vi fortsatte sedan vidare och uträttade ärenden. Men jag tog mig tid för pose vid sjö. Sådär som man gör.

Hips vips blev det kväll och Anna posade i gatukorsning.

Fin <3

Jag är förresten så glad för mina nya sneakers som jag skaffade på & Other Stories innan jag åkte. Perfekta retrokänslan!

Vi åt svingod middag på en japansk restaurang.

Proppmätta traskade vi hem i skymningen med en stor kasse mat från Whole Foods. När jag kikade på stegmätaren visade den 28 000 steg. Inte underligt att jag kände mig trött i benen. Imorgon blir det nya tag. Anna ska på möten på Parsons och FIT – själv ska jag göra några viktiga inköp!