Rött är alltid rätt

Clara i blont rakt hår, röd överdel och knallgröna strumpbyxor och gröna glasögonbågar sitter på en stol framför guldspegel.

Bloggen går i rött den här veckan. Precis som min glassiga partytopp från 2008. Inför den här temaveckan har jag roat mig med att kolla genom mina bilder för att se när jag klär mig i rött. Nästan hela tiden verkar det som…

Clara i röd ullkappa med bälte i midjan.

Förra vintern skaffade jag en ny kappa för att ha ett snyggt ytterplagg. Men rött fungerar precis lika bra närmast kroppen.

Clara i röda mammulucker.

Ja men du ser ju!

Clara snurrar i röd stor volangkjol.

Snyggt när man vill vara extravagant. Och elegant.

Clara i röd fodralklänning och svarta strumpbyxor mot ljus husfasad.

Matcha gärna till en smal midja.

Clara i röd glansig långklänning som tydligt visar gravida magen.

Eller en tjocka midja…

Gravid Clara i profil, klädd i röd klänning står på fält med gula blommor och kisar mot solen.

Eller en ännu tjockare midja!

Clara i röd sommarklänning

Rött är världens bästa sommarfärg. Den signalerar jordgubbar, smultron och utplanterade pelargoner.

Clara tillagar fisk i rykande kärl utomhus i höstsol.

Fast egentligen är det ju höstens färg då hela naturen börjar spraka. Den här bilden är från förra hösten då jag rökte fisk i skön flanell.

Clara bakar i köket med små barn, klädd i röd och vit stickad kofta.

Jo, jag vet – rött är julens färg! Älskar den här stickade koftan som tydligt markerar advent.

Clara med hunden Sixten

Med en röd hundras färgmatchade jag så gott jag kunde.

Clara i röd kofta gosar med hunden Melker som har en röd rosett om halsen.

Sen fick jag en svartvit hund. Jag behöll de röda kläderna och färgmatchade håret med jycken istället.

Clara klädd i rött tar emot pris av kung Carl Gustaf.

Rött funkar vid de mest högtidliga tillfällen…

Clara badar i pool med röd baddräkt.

och på semestern…

Clara med en av sina söner, själv klädd i röd klänning och kofta.

Och i vardagen…

Clara i röd randig Miss Clarity-klänning.

Såklart gör Miss Clarity också röda klänningar. För att i rött drar man ögonen till sig och får hjälp att ta plats.

Aaaaah – jag ser rött!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Rött är alltid rätt”

 1. Fint rött inlägg Clara, så kul med temavecka i färg.
  Generellt bär folk för lite färgsprak. Det är så härligt med färg ju.
  Blir själv glad när jag ser neråt på min egna pangrosa jacka! Så syns jag bra utomhus också.

 2. Wow jepp rätt och Orange är mina färger. Din kappa to die for. Annars är vi väldigt rädda för färg i detta land.

 3. Mer färg åt folket!
  Själv hade jag som nyårslöfte att inte köpa ett endaste svart plagg under året. Hittills har det gått bra. Jag hade även som löfte att inte köpa något leopardmönstrat plagg. Det går också jättebra, ingen konst att hålla det löftet eftersom jag tycker att leopardmönstrat är gräsligt fult : )

  1. Åh häftigt! Trodde jag va ensam. Har sedan flera år bojkottat svart, så extremt tråkig färg. Det enda! svarta jag har är vinterhandskar(pga. enda smarta färgen på handskar), min cykelhjälm och fyra leggings. Annars exakt NOLL svart i min garderob 🙂

 4. Hej underbaraClara

  Måste få lov att ställa en fråga som jag tycks älska att ställa bara för att. Intressant att höra vad man föredrar. Om du får välja mellan att läsa en bok eller se handlingen i film, vad hade du valt? Skriv gärna också varför du tycker som du gör. ??

 5. Jag älskar också rött! På kläder t.ex. Kan också tipsa om hushållsserien Chilli hos OBH Nordica; såå snyggt med röd brödrost, vattenkokare m.m. ❤️

 6. Vilket jobb du lägger ner på din blogg.
  Och bra blir det.
  Otroligt bra.
  Ett nöje att läsa.
  Tusen tack ?? !!!

 7. Har du tänkt på att du är superlik Elin Wollin på bilden där du har flanellskjorta? Lika söta alltså 🙂

 8. Åh vad roligt med temaveckor!!! 🙂 Och kan inte annat än hålla med om kärleken till kärlekens färg rött. Har flera par röda skor och bär rött läppstift de flesta dagar i veckan. Har dessutom de flesta köksmaskiner inklusive hushållsassistenten i metallicrött. Så välkommen in i det röda köket! 🙂

 9. Älskar röda kläder. Det bästa med hösten är att jag kan ha min röda fina jacka då (ja funkar på våren också men längre på hösten). Till den har jag en röd hatt och röda sandaler. Så snyggt! Min lilla son har röd vindjacka och röda sandaler han också, dottern vill dock mest ha prinsess- och My Little Pony-kläder numera så jag får leva med det. Söt är hon oavsett.

 10. Kul med veckans röda tema!! Älskar färg, men jag är med av en rosa-lila-person 🙂 du klär verkligen i rött!

 11. Instämmer! Rött är härligt. Den optimala sommarklänningen är röd med vita prickar, tycker jag.

 12. Wow vilka fina bilder!
  Jag har varit så dålig på att klä mig i färg nu när jag varit hemma som föräldraledig, har mest blivit svarta amningslinnen som nu börjar sjunga på sista versen. Men blir inspirerad av alla dina vackra klänningar, får bli loppisjakt till helgen. Hoppas på fynd! Kul med temavecka också, ha det gott!

 13. Hej! Kul tema. Som rödhårig/ rödblond har jag aldrig känt mig hemma i rött trots att jag gillar färgen. Det vore därför väldigt kul med rödakläderguide för olika hud- och hårfärger!
  Glad röd höst!
  H

 14. Jag älskar också rött! Längtar till vintern (i smyg) så att jag kan börja använda min fina, sköna klarröda vinterjacka igen!

 15. GUD vad snygg du var i det mörka chokladbruna håret där med vovven. Goes without saying att du alltid är en pangbrud men ja, var bara tvungen att utropa detta.