• Inlägget är ett annonssamarbete med Santa maria •

Sätt krydda på livet

Jag tycker väldigt mycket om att laga mat – men precis som med klädstil eller frisyr är det väldigt lätt att fastna i ett manér där man bara gör på samma sätt som man alltid gjort. Inte för att det känns kul men för att det känns tryggt.

Jag kan bli lite oinspirerad när jag står där i köket och ska svänga ihop vardagsmaten. Därför var det himla härligt att få träffa tevekocken Jessica Frej som är en fena på snabblagad vardagsmat. Jag gav henne en riktigt utmaning – kunde hon med hjälp av kryddor från Santa Maria och deras kampanj #älskakrydor sätta piff på den goda men lite tråkiga ugnsbakade sejen med potatismos? Det är en vanlig rätt hemma hos oss som jag själv verkligen tröttnat på. Kravet var att göra den på ett sätt som samtidigt fick mina barn att fortsätta äta det med god aptit. För mer härlig receptinspiration från Santa Maria kika här!

Just fisk tycker jag är ganska svårlagat – bara för att den lätt blir lite torr och smaklös. Många fiskrätter med vit fisk påminner tyvärr också om skolbespisningens otäcka fiskanrättningar. Därför kändes det härligt att göra någonting helt annat av sejen.

Jessica kryddade upp potatismoset med saffran (hade jag själv aldrig kommit att tänka på) och sedan fick hon fart på sejen med kryddblandningen Seafood & Fish från Santa Maria –  som bland annat innehåller saffran, dillfrön, vitlök och fänkål.  Tänk att lite kryddor så enkelt kan förändra upplevelsen av råvarorna!

Resultatet blev gudagott och jag har redan passat på att laga det hemma till barnen som slevade i sig i väldig fart. Se hur Jessica kirrat den goda ugnsbakade sejen med saffranspotatismos. Och kolla in hos Santa Maria för fler smarriga recept och kryddpepp!

Missa inte heller tävlingen jag har tillsammans med Santa Maria på min instagram där du har chans att vinna ett kryddpaket till ett värde av 400 kr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Sätt krydda på livet”

  1. Exakt, tänker också att Santa Maria känns som ett halvhärligt företag att samarbeta med

  2. Jag har hakat upp mig på guacamolen för typ 100 år sedan, helt sjukt att det ens får kallas guacamolen. Jag köper aldrig färdiga kryddblandningar etc av just den anledningen, mest skräp i dem. Men alla måste ju försörja sig…

 1. Åh, jag har bästa tipset för att få fisken saftigare och godare. Rimma!
  Vispa ut 1 msk salt och 2 tsk socker i en liter vatten. Lägg ner den frysta fisken (funkar säkert bra med färsk fisk också) och ställ in i kylskåpet över natten. När fisken sedan ska tillagas lyfter man upp den och torkar av med hushållspapper och tillagar som vanligt.
  Fisken blir fast och saftig. Så gott!

 2. Personligen är jag inte så förtjust i sej men kul recept att prova på annan fisk. Felet många gör när de anrättar fisk är att de steker/ugnsbakar den för länge då blir den torr. Jag älskar fisk och försöker hitta nya recept så ska kolla Sankta Marias recept. Mina barnbarn älskar fisk, helst lax men provar gärna nya anrättningar och det är kul.

 3. Hej Clara!

  För inte alls så länge sedan skrev du ett inlägg om en fotobok eller liknande som du gjort med bilder från sommaren. Har scrollat i din blogg superlänge nu utan att finna det. Var kan jag hitta det någonstans? Eller vad hette inlägget?

  Tack för en superfin blogg!
  /Malin