Älskade fötter som trampat genom livets vägskäl

Nakna underben i stor porslinsskål fyllt med vatten, kryddor, blommor och tallris som flyter på ytan.

“Det finns vissa händelser som definierar oss, händelser som gör att man måste välja hur livet ser ut efter det”. Så här skrev poddlyssnaren Maowlin till mig och Erica och bad oss prata om brytpunkter i livet. Vi har tagit utmaningen på största allvar och tittat ordentligt i backspegeln för att se vilka vägar vi valt.  En del har varit branta, andra krokig. Så vi unnar våra fötter, som steg för steg tagit oss genom livets vägskäl, ett ångande bad med höstens härligaste dofter!

Johanna och andra lyssnare som vill ha mer dofter i podden – vi tror att ni kommer gilla det här!

Ett lite längre avsnitt den här gången eftersom många önskat det.

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Porslinsskål på träbord med örter och blomblad från ros som ligger vid sidan.
Porslinsskål för fotbad med hett vatten och växter som flyter på ytan.

Här hittar du alla poddavsnitt samlade (senaste först).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Älskade fötter som trampat genom livets vägskäl”

 1. Intressant avsnitt om livets vägskäl. Såväl egna val som yttre händelser som får stor betydelse i våra liv. Vad gäller de egna valen så tänker jag att de kräver mod.

  Jag kom då att tänka på nåt som vore intressant om ni tog upp i ett avsnitt av podden: civilkurage. Vad betyder det för er? När har ni visat civilkurage? När önskar ni att ni gjort det? När bevittnade ni prov på civilkurage?

 2. Åh tack för ett nytt poddasvnitt! Veckans höjdpunkt! Längtar redan till ikväll när maken kommit hem från sin jobbresa, barnet sover och jag får krypa ner i sängen bredvid stora mjuka hunden och lyssna!! Er pod är min favorit och jag tipsar alla jag kan om att inte missa den! Kram till er båda!

 3. Åh vad kul med ny avsnitt! De får gärna alltid vara långa! Då hinner jag att städa hela lägenheten på ett avsnitt! 🙂

 4. Hjälp ni är ju helt ljuvliga asså. Kan man säga att man älskar nån man aldrig träffat? Äh. Jag gör det. Jag älskar er.

  Ett podtips också! Bröllop! Hur era var, vad som gick rätt, vad som gick fel, bröllopstabbar ni vart med om, bästa tipsen osv osv. Hade varit kul!

  1. Tack för kul förslag och jaaaaaa självklart kan du säga att du älskar oss : D

 5. Vad inspirerande! Ska kolla mina egna brytpunkter och mina vänninors.
  Tack för allt ni gör!

 6. Så rätt av Erica, man ska inte gå o bli bitter på sitt jobb. Jag stannade för länge på mitt förra, utvecklades inte men jag visste inte vad jag skulle göra istället. Så plötsligt hittade jag en annons och den skrek efter mig, jag bara visste att det där jobbet SKA jag ha. Och så blev det. 🙂 Och här har jag fått en jätteutmaning och trivs bra, men är redan nu inställd på att byta i tid nästa gång. Jag är riktigt sugen på att ha nåt eget på sikt…

  1. Fint att du lyssnade på skriket Sofia! Nästa gång vet du ju precis hur det låter 🙂

 7. Tack än en gång för ett fantastiskt avsnitt! När ni pratar om entreprenörskap så väcks en glöd inom mig! Jag hoppas jag vågar ta steget i framtiden..

  En fråga angående entreprenörskap. Jobbar ni båda 40 h i veckan? Jag vet att du Clara, har förespråkat 6 timmars arbetsdagar en gång. Är det något som du lyckas med som egenföretagare, eller blir det snarare 10 timmars arbetsdagar? Det senare känns som det vanliga när man är egenföretagare 🙂

 8. Tack för ert samtal! Jag som fotvårdare vill uppmuntra er om fler samtal i samband med fotbad! Det är som att något händer i oss när fötterna slappnar av och vi tvingas stanna upp. Det är därför det är så fantastiskt att jobba med fotvård – mötet med människan som bär upp de arma fötterna blir ofta väldigt nära och öppet vilket det här samtalet vad ett bra exempel på. Jag gör egen ringblomssalva och kådsalva (finns bara att köpa i Sikeå) det bästa för torra fötter. Annars är en havregrynsgröt att stoppa föttera i ett hett tips! Eller koka upp Åkerfräken som utsöndrar kisel. Nog om mitt fot – nörderi. Tack och hej!
  Blogginlägg om hur jag går i min farmors fotspår….
  https://juliasfotspar.com/portfolio/en-forebild-flera-fotspar/
  Mvh Julia

 9. Tack för er podd! Jag har precis bestämt mig för att säga upp mig, men inte berättat det för personen som drabbas hårdast. Jag vet att jag går på min magkänsla och måste ta språnget ut, men det kommer bli ett smärtsamt break-up. Ni gav mig lite extra mod inför detta.

 10. Detta var ett bra avsnitt! Fråga till kommande avsnitt om entreprenörskap och företagande! -> skulle en dag vilka driva egen samtalsmottagning och undrar vad man ska kalkylera med att man kommer behöva hjälp med? Tänker typ att man behöver ta revisorshjälp med bokföring men vad mer? Allmänna tips för uppstartsfas? Och – hur marknadsför man sig bäst i början för att snurra igång verksamheten?

 11. Är inte magkänslan vårt omdöme? Alltså vårt förnuft som under en tid har byggts upp av erfarenhet och kunskap som sitter i ryggraden. För det är inte så flummigt. Det är ordlös kunskap och kompetens. Och när man försöker att rationalisera bort det i stället för att rannsaka var det kommer ifrån så kan det gå illa.

 12. Alltså jag älskar eran podd! Älskar att ni gör saker under podden och inte bara prat. Uppskattar väldigt mycket att lyssna på prassligt pysslande? Haha <33

 13. Jag var tvungen att avbryta lyssnandet mitt i avsnittet för att ringa nyföretagarrådgivningen. Blev så motiverad av era brytpunkter att jag fick tummen ur och påbörjade registreringen av ett eget första företag. Jag har inte vågat sända iväg registreringen ännu men ska nog göra det snart så jag inte ångrar mig.

 14. Åh vad glad jag blev när jag såg att mitt förslag blev ett avsnitt – och så bra avsnitt också! Ni är verkligen kloka människor med mycket vettigt att säga.

  PS. Namnet Maowlin kommer ifrån när jag bodde i Närke och mina vänner där småretades med mig för min skånska dialekt. Så det är tänkt att uttalas som Malin på bred skånska 😉