Oktoberfixat

Härom dagen kom Damernas Värld förbi för att göra ett reportage. Eftersom man alltid vill ha lite fint när man får gäster tog jag mig samman och möblerade om och fixade iordning här hemma.

Nu går jag bara runt och njuter av ordningen. Orkade till och med sortera bokhyllan, hallgarderoben och badrumsskåpet när jag höll på. Kors i krösamoset.

Vet inte om jag visat min nya gamla fåtölj jag fyndade på loppis för en femtiolapp? Sjukt nöjd!

Nu har vi satt i alla innerfönster i huset och den där sköna transparenta känslan på sommaren – med fågelkvitter som hörs inomhus – är nu definitivt borta. Men det finns något fint med den här tiden. Då hemmet blir en borg man vill barrikadera sig i.

Man fyller kopp efter kopp med te

…och tänder vartenda ljus man kan hitta!

Höstfint på trappan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Oktoberfixat”

 1. Är Jakob intresserad över inredningen där hemma, eller? Kan han tycka till om saker o ting, eller det är ingenting han tänker på? Ha ha. Ditt hem är verkligen för mig ett femstjärnigt hotell. Sååååå mysigt.

 2. Lite ot till just det här blogginlägget, men jag undrar om inte du skulle kunna berätta mer om Influencers of Sweden och hur ert arbete/din roll ser ut? Är det många bloggare och andra influencers som har anslutit sig? Anordnar ni kurser?

  Jag tycker att det är så himla spännande att det som en gång sågs som ett smålöjligt hobbyprojekt för tjejer idag har en branschorganisation, utses till årets tidskrift och på allvar ingår i ett nytt medielandskap. Om jag ser till mig själv så har bloggar som din nästan helt trängt ut behovet av inredningsmagasin och liknande.

 3. Så himla fint du har det Clara! Bara sitter och myser när jag tittar på bilderna och känner hur jag fylls av inspiration

 4. Vad härligt det ser ut! När får jag flytta in? Hihi 🙂
  Gott låter det med te också. Vilket är ditt bästa/dina bästa just nu? Lapsang är min återkommande favorit och minner mig om en svunnen barndom. Honung brukar jag inte ha i men nu får det nog bli en dutt, mot förkylnings-“raspet” i halsen.

  Tack för din inspirerande och kloka röst i mediesorlet!

 5. Älskar dina såna här inlägg! Blir alltid så himla pepp själv på att fixa iordning hemma och bara skrota runt och mysa.

 6. Så fint med alla färger! Speciellt färgkombon på nya fåtöljen, oh yes:)
  Längtar till jag själv har ork att måla om hemma hos mig, det gör så mycket för helhetsmyset att inte ha vitt på väggarna.

 7. Jag är perfektionist och skulle få panik om mina barn började leka och dra fram leksaker om jag visste att en fotograf skulle komma. Eftersom jag vet att dina barn brukar leka koja i soffan undrar jag om du kan hålla dig lugn eller om det lätt blir förmaningar om att inte dra ut allt ur hyllorna? Eller barnen är kanske i förskolan/passas?…

 8. Har du köpt fåtöljen på röda korset på Ersboda/Mariedal?
  I våras fanns där nämligen en hel soffgrupp i just detta mönster och form. 2 fåtöljer och 1 soffa. Jag dog på direkten när jag såg dem. Blev förälskad! Men det blev bara en fåtölj för mig. Också fyndad för 50 kr. Sitter i min fåtölj på Tomtebo just nu och filosoferar. Om de är från samma soffgrupp, undrar vem som köpte soffan? Undrar vart de kommer ifrån? Undrar hur det såg ut i deras första hem? Och om jag haft en större lägenhet hade jag köpt allt där och då i våras. Och då hade du ju inte fått nån fåtölj alls.

 9. Hm, innerfönster var ett nytt begrepp för mig. Kan du (eller någon) berätta hur det funkar för mig som bara bott i nyare bostadshus? Antar att det är för att minska värmeläckage på vintern. Hur monterar man dem?

 10. Vackert! Jag gillar den blå nyansen på pläden! Det är fint med blått i inredning. Kul att det kommit tillbaka igen i handeln, det har varit svårt att få tag på tidigare, tycker jag. Schysst fåtölj- I like! Tack för bloggen!

 11. Fint att se hur ni har det! Så mysigt och trevligt med alla växter! Jag har själv precis möblerat om i vardagsrummet OCH städat igenom hela bokhyllan. Så sjukt nöjd. Nu längtar jag till jul och få pynta allt det fina!

 12. Så fint & hög myshetsfaktor, det syns så väl hur mycket respekt du har för dina möbler/saker & dom tackar med att lysa i all their glory.

 13. Aaah, en gitarr på en yttervägg! Det är ingen som spelar på den gitarren, va? Ytterväggar ändrar temperatur och luftfuktighet mer än innerväggar och det är inte bra för träinstrument…men det är snyggt med instrument som inredningsdetaljer!

 14. Det ser så lugnt och inbjudande ut hemma hos er. Jag köpte en likadan ljusslinga som du har i bokhyllan och det blev hur bra som helst här hemma. (Resten av familjen tycker att vi har tillräckligt med ljusslingor redan.)