Har utvecklats en del som fotograf…

Nu&2007. En av de största vinsterna med bloggandet är att det utvecklat både mitt skrivande och fotograferande. För i början var framförallt fotograferandet under all kritik…

Mörka chokladgodisar i tre långa rader på bakplåtspapper på en köksbänk, blänker i lampskenet. I bakgrunden står en bakbunke i plast. Från 2007.

Detta kan man ju flabba käken ur led av. Jag minns att jag var så stolt när jag tog den här bilden några dagar före julafton 2007. Jag tyckte att detta var min absolut finaste matbild någonsin – vinkeln var perfekt och blänket i chokladen snyggt. Det fanns medveten skärpa och suddighet i samma bild och receptet på världens enklaste julgodis var faktiskt riktigt bra.

Men när jag jämför med de bilder jag tog av samma julgodis bara några år senare – kan jag lättat konstatera  att jag med tiden blivit några stå vassare på det här med att plåta.

Ett knep är att godis ska se ut som något man vill stoppa i munnen.

Inte bajs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Har utvecklats en del som fotograf…”

 1. Jag är ganska ny som läsare av din blogg och har imponerats av de fina bilderna – och tänkt att du verkligen är en skicklig fotograf!

 2. Vet du jag kommer faktiskt ihåg när du la ut den här bilden!! Jag kommer ihåg det därför att jag tyckte den var SÅ snygg ?

 3. Vad underbart att se! Tänker att det då finns utrymme att utvecklas även om man inte ligger på topp direkt 😉 Hsr sagt det förr men måste säga igen att jag älskar detta tema och det känns så peppande, inspirerande och väldigt kul!

 4. Hahaha, tack för dagens skratt!

  Men i mitt fall vore det bättre om allt godis både såg ut och smakade bajs… 😉

 5. Underbar serie, nostalgikänsla och så bjussigt av dig. Jag började läsa din blogg 2007, tror jag, och har fortfarande din gamla blogg i bokmärkesmenyn. Här t.ex. http://underbaraclara.webblogg.se/2007/december/

  Jag var en trogen lyssnare till Pikant och senare Husmorsskolan (har nog lyssnat på alla avsnitt minst tre gånger), de har en sån hemtrevlig känsla och är perfekta att lyssna på som vardagssamtal i bakgrunden när hemarbete av nåt slag ska genomföras. Jag blev därför så himla glad över att lyssna på din och Ericas podd, jag tycker ni har en fantastisk kemi och bjuder både på er själva och varandra. Det är som att ni har strävat efter pyjamasparty-känsla: fnissigt, djupt och ytligt i en härlig mix, lite övertrötta och med humor och värme. Oj, det blev långt: men tack för att ni förgyller min vardag! 🙂

 6. Haha! Kan så relatera till bilder jag tog på kläder jag sytt för några år sedan, ibland såg en inte ens kläderna jag hade på mig för att jag redigerat sönder bilden XD

 7. Nya bilden är ju såklart mycket finare, men jag blir mer sugen på att göra godis och provsmaka när jag ser den gamla.

  1. Jag håller med. Och jag gillar att se bilder som faktiskt är verklighetstrogna. För så som det ser ut på första bilden så ser det ju ut hos de flesta av oss. Båda bilderna fyller sin funktion, tycker jag.

 8. Haha! Underbart! Trodde första bilden innehöll typ soltorkade tomater eller något… hehe.
  Älskar din blogg för alla stämningsfulla bilder och spricker av längtan tills julen brakar loss här inne!

 9. Översta bilden är eventuellt lite lik min bild på julgodis för ett par år sedan… Jag älskar att fota men det blir mes landskap och natur, jag uppskattar vackra mat- och bakfoton enormt men har inte det tålamod som krävs! Köpta antika köksprylar, bakgrunder, dukar och formar, vnta in rätt ljus, dekorera med socker, blommor, blad, tyll, frukt, bär, bära ut fat på en brygga, skålar i skogen eller glas i ett lusthus. Nej, det får andra göra. Som du, som gör det så bra (även om du mest tar naturliga bilder hemma i köket).