Jullov!

Det ska bli så härligt med jullov! Idag går jag på 20 dagars semester där jag ska vara hemma med barnen. Jag har tänkt bjuda hit kompisar på middag och fika nästan varje dag. Göra ledigheten lite extra ledig genom att ta mig tid att umgås med folk jag tycker om. Och så ska jag göra massa typiskt bra vintersysslor.

Bertil får nya skidor i julklapp och Folke får ärva hans gamla. Så jag tänker att vi ska åka längdskidor. Och skridskor – för det har vi gjort alldeles för lite. Jag har liksom glömt bort att man kanske måste göra sportiga saker med barnen för att de inte ska känna sig utanför och efter. Sport är det jag har minst intresse för i världen så jag får verkligen lägga manken till nu (hittills har jag ju mest låtit dem måla, pyssla, dansa och hålla på med musik) men jullovet känns som en bra tid för att öva nya färdigheter.

Nå ja. Någon dag ska jag jag också ta med barnen på bio och någon dag ska vi åka till badhuset. Sommarlovet är ju himla bra men jag tyckte nästan att jullovet är snäppet vassare! Det är så lagom långt och så skönt att få ett avbrott mitt i den mörkaste tiden när man helt tappat orken för hämtningar, lämningar och vardagstress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Jullov!”

  1. Jag håller helt med dig. Som lärare är det så skönt att ha hela långa jullovet att se fram emot och njuta av. Skönt med en paus i vintermörkret.
    Hoppas er jul blir fin.

  2. Låter som att alla har jullov- jag har två barn men har aldrig kunnat ta ledigt under jul och ha lov. Inte direkt långa sommarlov heller, man har ju bara fem veckor på året och sen alla dagar skolan är stängd på det och ja, usch jag får sånt mindervärdeskomplex som förälder nu.. känns som att “alla andra” har långa lov. (nu är mina barn lediga en del med andra släktingar, men förstår inte riktigt hur folk kan ordna så mycket semester! aaaavis)

  3. Härligt med JULLOV 🙂 Ni har ju så himla mysigt med all snö, vi har lite kvar av det vi fick men det håller på att töa bort… Hoppas på mer för jag är föräldraledig och hade verkligen uppskattat att få vara ute och leka 😉
    http://lotte4.blogspot.se

  4. Gillar skarpt den vackra röda stickade mössan! Mina barn hade något liknande när de var små!

  5. Åh jag önskar vi kunde ha så krispig och vacker snöjul här i Stockholm som ni har! Jag är glad för er skull att ni får så mycket vinter 🙂 Kram till dig Clara och hela familjen!

  6. Unnar alla ett härligt jullov. Men vill gärna hylla alla som jobbar inom vård och omsorg och tar hand om alla sjuka, sjukdomar tar inte jullov. De gamla som ingen har att fira med försöker personalen på äldreboenden att göra det mysigt för med god mat och gott fika. Ni är mina hjältar! Tack till er.