Möbleri och möblera

Jag fick frågan om hur jag gör när jag möblerar om mitt i natten (som jag skrev om i tidigare inlägg). Ifall jag väcker Jakob och ber om hjälp? Svaret är att jag alltid möblerar själv. Jag har lärt mig en massa knep – bland annat att tjocksockar under pianofötter, skåp och soffben gör att de glider smidigt över golvet. Jag har flyttat ett piano själv när jag var höggravid – så allt går med lite envishet!

Idag blev Bertil inspirerad av mig och började möbler om i sitt rum. Vilket resulterade i en sällan skådad röra och märkligt placerade möbler.  Det är ju SÅ roligt att som förälder inreda barnkammare fint – men om Bertil någon gång ska få utlopp för sin egen kreativitet är det ju läge att han får ta över ansvaret. Jag försöker släppa kontrollen mer och mer.

Nu börjar verkligen den fina öronlappsfåtöljen som min mamma klädde om sjunga på sista versen. Jag vill inte ge mig på den själv utan tänkte lämna in den till en tapetserare.

Helst skulle jag vilja få tag i en till likadan fåtölj att klä om i samma veva. Det här är den skönaste modellen!

Nu längtar jag efter att plocka fram mina pelargoner ur förrådet. Vet inte om det är lite för tidigt bara – kanske måste vänta till februari innan de får se dagens ljus igen?

Så länge fyller jag fönsterna med andra sorters blommor.

Idag ska jag in till lokalen och måla om den blivande poddstudion. Det kommer att bli så fint. Vi har valt en rosagrå nyans som kommer passa utmärkt. Så småningom ska vi tapetsera där inne men det är ett sådant stort projekt att vi löser det tillfälligt med lite färg.

Hoppas ni haft en vilsam helg allihopa och att er söndag blir fin!

Så valde jag soffa till vardagsrummet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Möbleri och möblera”

 1. Hahaha samma här! Jag har flyttat sofforna mellan våningarna på egen hand och stått och balanserat många gånger med tunga grejer, bara för att det är så härligt att få surfa på den där inspirationskraften. En klarar nästan allting själv, en behöver bara vara lite kreativ med lösningarna.

 2. Haha, vad härligt att jag inte är ensam om att envisas med att möblera om och flytta tunga möbler själv! Håller med dig, det mesta går med lite knep och stor envishet 😉

  Hoppas du/ni får en mysig söndag! Kram

 3. Vad roligt för Bertil!!
  Själv möblerade jag åxå om i mitt rum flera gånger om året…kunde bli lite hursomhelst men mamma lät mig ha det precis som jag själv ville på mitt rum tack o lov! Städa det fick jag åxå göra själv tidigt, men det blev nog inte alltid lika bra resultat då det mesta kunde tryckas in i garderober och lådor upptäckte jag 😉

 4. Så gör jag med, med strumpor alltså😊
  Man löser faktiskt det mesta själv om man vill och måste.
  Dessutom är det mest rogivande att få dona och pyssla för sig själv, tycker jag.
  Meditation för en fix-och donare!

 5. Oj! I går talade jag med min dotter om en blomkruka som min farmor fick i present, när hon födde sin yngste son 1924. Nu ser jag den i fönstret ovanför din vita soffa. Eftersom min syn är något skum kan jag inte se om mönstret är rosa tulpaner.
  Om så skulle vara vore jag tacksam om du kanske kan säga vad det är för material. Min kruka finns 150 mil från mig så jag kan inte gå och titta närmre på den.
  Vänligen
  Margareta

 6. är en nyckel i föräldraskapet många gånger tror jag, framförallt när barnen börjar bli så stora som Bertil (som är jämnårig med min äldsta) – att våga släppa på tyglarna och låta dem försöka själva.

 7. Kommenterar väldigt sällan men nu måste jag fråga två saker:

  1. Du har alltid mycket tända ljus på dina bilder. Hur hanterar du det säkerhetsmässigt? Jag menar, man ska ju bara ha tända ljus i de rum man är i. Håller du på och tänder och släcker ljus hela kvällarna? Jag tänder ljus vid matbordet och de brinner medan vi äter, sen blir det sällan av att tända några fler. Man är ju så korta stunder i samma rum, rör sig runt i huset och hit och dit.

  2. Möblera om. Jag älskade att möblera om under min uppväxt. Men nu är det så mycket begränsningar utifrån att jag har fina tapeter som jag inte vill göra onödiga hål i och alltid både lite lampor, tavlor mm som sitter på väggen. Och flyttar man möbler måste ju dessa också flyttas. Speciellt i sovrum. Hur tänker du kring det?

 8. Det här med att pelargoner inte är framme på vintern, är det en regel? Varför då? Jag har mina framme alltid och de blommar och frodas bra tycker jag. Har iofs bara ljusgröna fingrar😊 Men berätta gärna hur du tänker!

  1. Jag har också mina pelargoner framme året om, bor i lägenhet som kan bli aningen för varm på vintern (för blommorna alltså). Men de frodas och växer ändå. Fast i höstas ställde jag ut ett par i trapphuset som är ljust men väldigt mycket svalare, de pelargonerna ser faktiskt ännu kraftigare ut nu.

  1. Hej!

   Linda Wahlström som driver Kroll Möbeltapetsering (tror jag det heter – sök på instagram så hittar du henne) har klätt om både soffa, en gammal fåtölj och pall till mig. Vi är mycket nöjda med resultatet.

   Häls. Annakarin

 9. Hej Clara!
  Så otroligt trivsamt ni har det hemma hos er! Den där veckade skärmen och lampfoten till är verkligen vacker! Här hemma har vi grunnat länge på tapet (ej så snabb vad det gäller tapetval..) till en liten korridor in till v-rummet och nu såg jag just den tapet jag vill ha -den fina, blåblommiga du har i ert hus.
  Tack för all inspiration du skänker!
  Hälsn Anna -Bokcafeet i byn

 10. En trädgårdsmästare som arbetade med pelargoner sa att det var lagom med ljus för pelargoner från april och framåt. Jag brukar plocka in mina i mars och de blir fina ändå. 🙂

 11. Åh jag har två likadana fåtöljer! I nuläget i olika tyger men någon gång i framtiden omklädda och i en härlig hörna med rum för kaffe, samtal och böcker i tystnad. Den ena klädde jag om själv genom en studiecirkel, tidskrävande men väldigt roligt och inte så svårt som jag hade föreställt mig. Hoppas du hittar ett tyg som passar!

 12. Jag har en liknande fåtölj som jag egentligen tycker är underbar och som en gång stod i min farfars hem. Tyvärr finns det inte plats för den och jag har tänkt göra mig av med den. Den finns dock i norra Stockholmsområdet…

 13. Tack, helgen var fantastiskt! Tack vare vädret. Som jag har väntat på vintern och nu kom den ordentligt, vi har haft minusgrader, snö på marken och sol på himlen. Jag blir så glad! Och har bilder till många dagars blogginlägg 🙂
  Hur du kan möblera om med jämna mellanrum förstår jag inte riktigt eftersom jag i vårt eget hem inte kan se något annat sätt att möblera (pga fönster, dörröppningar etc).

 14. Jag bor i lägenhet och ställer ut mina pelargoner i fönstret i trappuppgången under vintern. Där är svalt men frostfritt och ljust (det är ett stort söderfönster) och de brukat klara vintern alldeles utmärkt. Jag vattnar dem också, fast ganska försiktigt – sällan och lite, för de dricker helt enkelt inte så mycket under den här tiden. Däremot är jag lite osäker på när man bör klippa ner dem – för eller efter vinterförvaringen? Råd mottages gärna. Som det nu är brukar det i praktiken bli lite före och lite efter.

 15. Du har det så mysigt Clara.
  Jag har testat i år och ha mina pellisar framme. Vi som bor i äldre hus med “drag” i fönsterna ska kunna ha dom framme året runt. Ska bli spännande och se om dom tycker det är ok och hoppa över vintervilan.
  Må så ott!
  Kram Lina

 16. Vi har en likadan fåtölj som vi ska göra oss av med. I behov av omtapetsering. Finns på Tjörn.

 17. När tar du fram pelargonerna? Nu redan? Eller i februari.. också redan? Enlig mig 🙂 Jag trodde man skulle ta fram dem när det blev riktig vår. Jag brukar klippa ner mina ganska rejält (bär emot varje gång fast att de ju behöver det) och ta fram dem i typ april. Googlar varje vår men blir aldrig klokare. Kan du inte skriva ett inlägg om pelargoner! När ska de fram och vad ska man göra med dem då. Beskär och byter jord i krukan gör jag. Mer?

  1. Ja snälla, skriv om pelargoner! Vi har lyckats bra med att vinterförvara våra i husets svalaste rum (för vi hade inget frostfritt förråd/källare som svärmor tipsade om) och vattnat dem sparsamt. Gick bra i flera år. Sen flyttade vi, och nu är det andra året (och andra vinterförvaringsstället) som vi lyckas ha ihjäl hela rasket.