• annonssamarbete Jotex •

Vackra fönster med sammet

När vi inredde vår studio Lidström&Nyberg strävade vi efter en ombonad, mysig känsla. Vackra tapeter som tar för sig och tunga gardiner som dämpar ljud och höjer hemtrevlighetskänslan. Sammetsgardiner kändes som ett perfekt val.

Att köpa färdigsydda längder var inte något alternativ då vi har omkring fyra meters takhöjd. Istället hittade jag fantastiskt fina sammetgardiner från Jotex.

Vi valde Sammie i färgen vinrött.

Men sammetsgardinerna finns i massor av fina färger och kvalitéer – och i färdigsydda längder om man föredrar det. Vi valde dubbel tygbredd på varje läng för att verkligen få det tjockt och maffigt – och så tog vi till ordentligt med tyg så att gardinerna inte bara når till golvet utan faktiskt vilar mot golvet och puffar sig lyxigt. Det känns överdådigt och nästan dekadent på något vis!

Jotex har verkligen gjort en otrolig utveckling de senaste åren – mot högre modegrad (nya fina tyger och möbler) och insatser för att minska sitt klimatavtryck. Bland annat är de med i BCI som är en förkortning för Better Cotton initiativ. Deras syfte är att förbättra bomullsodlingen globalt. BCI arbetar för en mer effektiv användning av vatten och minimering av bekämpningsmedel. De arbetar även för att förbättra sociala, ekonomiska och miljömässiga villkor för bomullsbönderna. Ett bra initiativ av Jotex tycker jag – här kan ni läsa mer om deras hållbarhetsarbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Vackra fönster med sammet”

  1. Så fint, ni har verkligen lyckats med er ambition! Har buteljgröna Sammie i sovrummet, det bästa är att det blir riktigt mörkt när man drar för dom för fönstret med, vi behöver inte ens några persienner. Jotex har verkligen lyckats med de perfekta nyanserna också.

  2. Så fint, det kallar jag kontor! Mitt jobb går åt motsatt håll. Opersonligt landskap där man inte har en egen plats utan får leta efter ett skrivbord på morgonen. Bära runt sin dator, pärmar och ergonomiska hjälpmedel. Men har stans coolaste yrke så då får det vara värt det.

  3. Jotex har superfina saker. Men tyvärr kan man inte få dem hemlevererade som man vill. Jag har köpt en väldigt fin sänggavel för över 4 000 pix. Men DHL, som Jotex anlitar, kan inte bära upp den, ens mot betalning. För den tjänsten tillhandahåller inte Jotex. Vad hade hänt om jag köpt en soffa? Och är singeltant och inte har anhöriga i min stad där jag bor? Sänggaveln trillade mellan stolarna. Och även om jag kanske blir en väldigt nöjd kund med själva produkten jag köpt få så är det kundfientligt att inte erbjuda service ända upp till dörren. Jag är 60+, kan inte baxa en 180 cm sänggavel uppför trapporna själv. Men lite värdighet kan jag väl ändå få köpa mig?

  4. Så fantastiskt fint, så skulle jag med vilja ha det! Också glatt överraskad över jotex, har inte varit inne där alls förr men oj, lyft!

    Jag skulle tycka att det var jättekul att se hur du hängt upp gardinerna. Jag ska fixa till det äntligen hemma, har fösnter som går hela vägen upp till takstuckaturen, och funderar på konventionell stång eller skena i taket. Vill ju ha det så ombonat och mysigt, men lit osäker på vad jag tycker om skena och äldre hus.