Snålveckan. Det här receptet är mitt ultimata latmansrecept när jag inte har någon inspiration eller lust att laga mat. Det kanske inte verkar så spännande – men det är rasande lättlagat och väldigt gott och barnen brukar också tycka bra om det.

Pastasås med tonfisk och majs

Portioner

4

Tid

ca 10 – 15 minuter

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i vatten (välj MSC-märkt fisk)

  • 380 gram majs

  • 2,5 dl creme fraische

  • Salt, peppar, chilipulver och ev någon färsk krydda

  • Pasta att servera till.

Gör så här

  • Sätt på pastavatten i en kastrull.
  • Ta fram en stekpanna och lägg i en klick smör. Låt majsen rinna av och fräs den sedan försiktigt i smöret. Tillsätt tonfisken och häll därefter på crème fraichen. Låt bubbla en stund. Salta, peppra och smaka av. Vill du ha lite sting adderar du chili. Någon färsk krydda är inte heller dumt om du har hemma – som persilja!

Servera till pasta eller potatis.