Pastasås med tonfisk och majs

Snålveckan. Det här receptet är mitt ultimata latmansrecept när jag inte har någon inspiration eller lust att laga mat. Det kanske inte verkar så spännande – men det är rasande lättlagat och väldigt gott och barnen brukar också tycka bra om det.

Du behöver (4 portioner):

2 burkar tonfisk i vatten (välj MSC-märkt fisk)

380 gram majs

2,5 dl creme fraische

Salt, peppar, chilipulver och ev någon färsk krydda

Pasta att servera till.

Så här gör du:

Sätt på pastavatten i en kastrull. Ta fram en stekpanna och lägg i en klick smör. Låt majsen rinna av och fräs den sedan försiktigt i smöret. Tillsätt tonfisken och häll därefter på crème fraichen. Låt bubbla en stund. Salta, peppra och smaka av. Vill du ha lite sting adderar du chili. Någon färsk krydda är inte heller dumt om du har hemma – som persilja!

Servera till pasta eller potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Pastasås med tonfisk och majs”

  1. Brukar också göra något liknande med citron och dill i, dock ingen majs i. Barnens favoriträtt!

  2. Ha ha… tipsade kollegan idag om exakt detta förutom att jag gräddar som gratäng. Gärna med dill eller curry. Vi pratade om enkel mat som inte kräver skärbräda eller stök. 🤗

  3. Vi brukar göra en liknande rätt, fast med havregrädde istället för creme fraiche och pesto efter tycke och smak. 👌 Gott och enkelt.

  4. Åh vad glad jag blir över att det tipsas om konservburksmat! Mer sånt åt folket! ( och åt katter, hundar samt gäster)

  5. Brukar laga liknande fast utan majs. Jag fräser massa tunnskivad purjolök mjukt i smöret, i med tonfisk, på med creme fraiche och sen smaka av med chilisås, salt och peppar.
    Vi åt det jämt när vi var små och min bror älskade det så mkt att han döpte rätten efter sig själv, Simon-sås. Rätten är jättegod att göra kall också för att ha i rullar/klämmor tillsammans med sallad, gurka, morot och tomat.

  6. Lagade detta ikväll, gott och jag tillsatte bara lite vinäger för att få mer syra. Ser många bra varianter i de andra kommentarerna. 🙂 Tipsa gärna om mer sån här 10-minutersmat som gillas av hela familjen!

  7. Låter ju som en väldigt bra idé att laga detta. Men jag undrar om du tror det skulle kunna funka med något annat än majs.

    Enda grönsaken jag inte är överens med =)

  8. Älskar snålrecept som både är lättlagade, goda och kan varieras i all oändlighet. Vi adderade ruccola, bladspenat samt lite tomater i såsen. Åts både till pasta och som röra på surdegsbröd 🙂