Matberedare full med ägg och mjöl.

Igår gjorde jag vegetarisk ravioli till middag. Från scratch.

Det är inte svårt på något vis, men det tar lite tid.

Så här gör du vegetarisk ravioli:

Ta fram din matberedare

Häll i 2 1/2 dl vetemjöl,

2 1/2 dl durummjöl,

3 ägg,

2 msk olja,

2 msk vatten,

1/2 tsk salt och kör alltiihop till en smet.

Lägg i kylen och låt vila i två timmar.

Mörk fyllning av bland annat champinjoner som ska bli inkråmet i raviolin.

Fyllningen:

Gör under tiden en fyllning av något du gillar.

Jag tog spenat, fetaost och champinjoner som fick steka ihop hastigt med lite lök.

När degen vilat färdigt delas den i två delar och bakas ut med lite mjöl.

Fördela fyllningen på den ena degplattan och pensla med kallvatten runtomkring.

Lägg sedan över den andra degplattan och tryck till kring varje liten kudde.

Skär sedan runt kuddarna och lägg åt sidan för att torka i ca 15 minuter.

Koka sedan i rikligt med vatten 3-6 minuter beroende på storlek.

Ljusa bulliga raviolikuddar på tork.

Nykokt ravioli med skurna skivor av svamp och sallad till.

Jag serverade raviolin med smörstekt svamp och babyspenat och rikligt med olivolja. Mat för en kung!