Snålveckan. Plättar brukar gå hem i de flesta barnfamiljer – men har du testat att göra majsplättar och servera med fetaoströra istället för grädde och sylt? Då blir de lite mer mättande och lite nyttigare. Sväng också ihop en sallad på bladspenat och tomat och servera till för extra nyttigheter.

Majsplättar

Portioner

ca 3- 4

Tid

ca 40 minuter

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

  • 3 dl mjölk

  • 2 ägg

  • 340 gram majs

  • Lite smör att steka i

  • Dressing

  • 2,5 dl creme fraische

  • 150 gr fetaost

  • Lite salt, svartpeppar och chilipulver.

Gör så här

  • Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken till en smet. Vispa noga ut klumparna. Tillsätt resten av mjölken samt ägg, majs och spadet majsen ligger i. Smält smör i ett plättjärn eller i en stekpanna och häll ner smeten och grädda som vanligt.
  • Lägg crème fraichen i en skål. Smula ner fetaosten och krydda med lite chilipulver och svartpeppar.
  • Servera plättarna med fetaröran och en god sallad.

Sugen på falafel? Kolla här!