Majsplättar med röra på fetaost

Snålveckan. Plättar brukar gå hem i de flesta barnfamiljer – men har du testat att göra majsplättar och servera med fetaoströra istället för grädde och sylt? Då blir de lite mer mättande och lite nyttigare. Sväng också ihop en sallad på bladspenat och tomat och servera till för extra nyttigheter.

Du behöver:

3 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

3 dl mjölk

2 ägg

340 gram majs

Lite smör att steka i

Dressing

2,5 dl creme fraische

150 gr fetaost

Lite salt, svartpeppar och chilipulver.

Gör så här:

Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken till en smet. Vispa noga ut klumparna. Tillsätt resten av mjölken samt ägg, majs och spadet majsen ligger i. Smält smör i ett plättjärn eller i en stekpanna och häll ner smeten och grädda som vanligt.

Lägg crème fraichen i en skål. Smula ner fetaosten och krydda med lite chilipulver och svartpeppar.

Servera plättarna med fetaröran och en god sallad.

Sugen på falafel? Kolla här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer på “Majsplättar med röra på fetaost”

  1. Mitt bästa tips som alla barn faktiskt gillat hemma hos oss (trots att föräldrarna hövdar omöjligt): 1-2 ägg per person beroende på personens storlek. 1/2-1 deciliter kokta röda linser per person. Köpta på terra går bra. Mixa slätt. Blanda i 1 deciliter havremjöl per person, samt 1/2 deciliter majsmjöl alt vetemjöl. Salt och ev vamiljpulver. Vatten tills smeten blir lagom pannkakstjock. Obs behöver svälla! Stek, men kan vara lättare stekta i litet format. Ät med frukter, fetaost, valnötter och honung. Eller sylt.