Falafel med bönröra

Snålveckan: Det här är riktig snabbmat som smakar ohemult gott. Falafel i pitabröd med bönsallad och crème fraische dressing. Mums!

Du behöver (2 portioner):

350 gr falafel

4 pitabröd

250 gr vita bönor

250 gram tomater

1/2 kruka persilja eller koriander

1 msk olivolja

1 msk citronsaft

Salt, peppar

Gör så här:

Stek falafeln i en stekpanna. Värm pitabröden i ugnen. Häll av vätskan från en burk vita bönor och lägg i en skål. Skär ner tomaterna och hacka över persilja eller koriander. Tillsätt olja, citron, salt och peppar. Mosa lätt med en gaffel.

Finhacka en vitlöksklyfta och blanda ner i crème fraich med salt och peppar. Tillsätt ev lite färsk persilja även i såsen. Fyll bröden med sås, bönröra och falafel och njut!

Tips! Falafel i tortillia med rödlök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Falafel med bönröra”

  1. Låter gott och härligt! Köper du färdig fryst falafel? I så fall, vilken sort? Jag vill hitta en som är god och går lätt att steka!

    1. Jag brukar köpa en fryst variant som är jättegod! Kommer tyvärr inte ihåg märket men den brukar finnas på alla vanliga ICA-affärer

    2. Hej Ella! Kan väldigt varmt rekommendera Änglamarks falafel, tveklöst de bästa färdigköpta jag någonsin provat! (Är vegetarian/vegan och har jobbat igenom mig alla märken…) Ett tips till dock – laga dem i ugnen, inte stekpannan. Då blir de sååå mycket saftigare och får ”rätt” konsistens. Stekpannan blir oftast inte alls så bra, tycker jag.

    1. Skulle sätta mina pengar på “en falafel, flera falafel”, men själv säger jag falaflar ändå. Låter mysigare!
      Kollegan och jag brukade förresten “gå och falafla” på lunchen ibland, dvs till falafelstället runt hörnet 🙂

  2. Måste bara säga att detta gick verkligen hem hos tvååringen som alltid vägrar ny mat och som är allmänt matkinkig. En ren fröjd!