Snålveckan: Det här är riktig snabbmat som smakar ohemult gott. Falafel i pitabröd med bönsallad och crème fraische dressing. Mums!

Falafel med bönröra

Portioner

2

Tid

ca 15 – 20 minuter

Ingredienser

  • 350 gr falafel

  • 4 pitabröd

  • 250 gr vita bönor

  • 250 gram tomater

  • 1/2 kruka persilja eller koriander

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk citronsaft

  • Salt, peppar

Gör så här

  • Stek falafeln i en stekpanna. Värm pitabröden i ugnen. Häll av vätskan från en burk vita bönor och lägg i en skål. Skär ner tomaterna och hacka över persilja eller koriander. Tillsätt olja, citron, salt och peppar. Mosa lätt med en gaffel.
  • Finhacka en vitlöksklyfta och blanda ner i crème fraich med salt och peppar. Tillsätt ev lite färsk persilja även i såsen. Fyll bröden med sås, bönröra och falafel och njut!

Tips! Falafel i tortillia med rödlök