SnÄlveckan: Det hÀr Àr riktig snabbmat som smakar ohemult gott. Falafel i pitabröd med bönsallad och crÚme fraische dressing. Mums!

Falafel med bönröra

Portioner

2

Tid

ca 15 – 20 minuter

Ingredienser

  • 350 gr falafel

  • 4 pitabröd

  • 250 gr vita bönor

  • 250 gram tomater

  • 1/2 kruka persilja eller koriander

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk citronsaft

  • Salt, peppar

Gör sÄ hÀr

  • Stek falafeln i en stekpanna. VĂ€rm pitabröden i ugnen. HĂ€ll av vĂ€tskan frĂ„n en burk vita bönor och lĂ€gg i en skĂ„l. SkĂ€r ner tomaterna och hacka över persilja eller koriander. TillsĂ€tt olja, citron, salt och peppar. Mosa lĂ€tt med en gaffel.
  • Finhacka en vitlöksklyfta och blanda ner i crĂšme fraich med salt och peppar. TillsĂ€tt ev lite fĂ€rsk persilja Ă€ven i sĂ„sen. Fyll bröden med sĂ„s, bönröra och falafel och njut!

Tips! Falafel i tortillia med rödlök