• annonssamarbete Locobase repair •

Mjukare vinterhud

Jag skrev ju förut om att jag skulle testa Locobase Repair (som jag själv använt i flera år) som vård för mitt barns eksembenägna hud. Och nu har vi smort med Locobase i drygt tio dagar. På de drabbade områdena i armvecket och de illande röda knogarna på min ena son. Vi smörjer varje kväll vid läggdags så att krämen får verka över natten.

Titta så bra det har blivit! Här är bilden från tio dagar sedan – stor skillnad!

Efter som Locobase är en kräm som inte svider så känns det bra att använda den på barnen. Även runt röda munnar smörjer jag – fettet i krämen ger ett skydd under kalla dagar och återställer en försvagad hudbarriär. Det viktiga om man ska gå ut är att smörja en god stund innan – så att vattnet i krämen hinner avdunsta. Smörjer man sina barn redan vid läggdags så hinner krämen verka ordentligt under natten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Mjukare vinterhud”

  1. Jag hade också den en period, men det blev bara värre och värre. Visade sig att jag är allergisk mot ullfett (lanolin), som finns i Locobase. Så varning alla allergiker!

  2. Jag var en stark användare av idomin tills för ett par år sedan då jag fick tips om från en apotekare-vän att locobase hade bättre innehåll. Jag märkte direkt skillnad, superbra!

  3. En undran som inte har med krämen att göra, som för övrigt är grym! Sängramen, den röda på bilden, varifrån kommer den? Är på jakt efter liknande till ett rum där två sängar ska få plats och den modellen tar inte så stor plats men är ändå en riktig säng 🙂 tacksam för tips. Vänligen, Lina

    1. Tack – ja visst är den fin! Jag har lånat den av Jakobs mormor och skulle tro att den är från sjuttiotalet någon gång. Kolla blocket för liknande vettja 🙂

  4. Men vilken bra påminnelse, älskar den där krämen men har ju ingen hemma nu, det är ju precis vad jag behöver till bebisens torra knän. (Lite förvånad över att hon har torra knän, lite konstigt tycker jag).

  5. Den funkar bäst på händer o kinder tycker jag. Till sonens torra lilla kropp i övrigt har vi en karbamidkräm som är utskriven på recept.

  6. Haha vi brukar sjunga “it’s all about the locobase, no treble” när vi smörjer barnen! Ska prova på bebbens röda fläckar som blossar upp ibland istället för miniderm om det gör så att det kliar mindre!

  7. Åh locoBÄST kallar jag denna. Tips att använda till läpparna på vintern är Decubals Lips & dry spots balm!