Lördagslugn

Det är så skönt med mars. För äntligen kommer vårvintern. Klarblå himmel, värmande sol, perfekt skare och känslan av ett enda långt sportlov ute.

Jag skjutsade Jakob till flyget imorse. Han har precis kommit hem från en vecka i Tokyo med Bertil och nu bär det av på jobb till Malaga på några veckors jobb.

Folke sover middag, Bertil tog sparken till en kompis och jag sitter och tänker på hur lugnt det plötsligt blev. Jag passar på att möblera om lite, byta gardiner och stryka nya dukar och lägga på borden.

Ranunkel och tulpaner  – finns det någon vackrare kombination? Jag vet att de inte ska stå bredvid äpplen efter som äpplena gör att de blommar över snabbare. Men just nu längtar jag illande grönt i kombination med blommor. Så det får bli som det blir.

Hoppas ni har en fin och vilsam helg allihop!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Lördagslugn”

  1. Så fina bilder! Detdär med äpplena hade jag ingen aning om- tack för tipset! Hoppas dina blommor håller länge! /en som nyss åkt längskidor på sjön och fortfarande känner sig euforisk 😄❄️🌷💗

  2. Wow har åkt pulka i storstan i dag utan barn hahhaha. Tänk om det fanns spark i storstan å inte bara cykel.

  3. Men, åh! Blir både rörd och beklämd när jag, då och då, tittar in på Din blogg. Känns på sätt och vis så sorgligt och beklämmande. Jag är uppvuxen på 50- och 60-talet. Så gulligt och rörande att ni ungdomar nu, av någon anledning, försöker återskapa det. Men, varför? Era stackars ungar, med rufsigt och okammat hår, tvingas leva i det förflutna. (Önskade du egentligen döttrar?). Kära Ni, bloggare som sååå vurmar för 50-, 60 och 70- tal. (Emma vintage, Elsa m.fl.) Det var underbart och fasansfullt. Låt era ungar växa upp i nutid! Släpp nostalgin. Hur många loppis ni än besöket kommer ni aldrig uppleva den tidsepoken. Sorry! ! 😃

    1. Det här vintagevurmandet handlar om att låna en estetik från en annan tid – inte alla den tidens värderingar tack och lov. Du säger att vi aldrig kan leva i det förflutna – men det verkar ju du göra eftersom du tror att långhåriga söner är ett försök att skapa döttrar? Jag kan inte tala för alla vintagebloggare men jag skulle vilja påstå att vi som lånar den här estetiken inte sällan är de som samtidigt bloggar mest om feminism och miljöfrågor. Två ytterst aktuella och moderna teman. Dessutom i bloggform som verkligen får sägas vara en modernitet.

  4. Tycker verkligen om när du postar den här typen av inlägg Clara, bland det mysigaste jag vet i bloggväg. Ditt lördagslugn smittar av sig!

  5. Åh,ranunkler är det vackraste och sorgligaste jag vet. Den sista gången jag träffade min far gav jag honom en bukett ranunkler.

  6. Va sa Bertil när han kom hem från Tokyo och fick sitt lekrum??? Visst var det en överraskning????