Om du precis som jag får en massa ägg över när du målar påskägg till riset så kan du testa att göra denna goda citronsockerkaka med romsmak. Jag använder den typ av romessens som finns att köpa på bakhyllan i affärerna.

Citronsockerkaka

Portioner

ca 8 – 10 bitar

Tid

ca 45 minuter

Ingredienser

  • Till kakan
  • 3 ägg

  • 2 1/2 dl strösocker

  • 50 gram smör

  • 1 dl mjölk

  • 1 msk romessens

  • 2 citroner (det yttersta gula skalet rivet från båda citronerna och saften från den ena )

  • 3 1/2 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • Till glasyren
  • Citronsaft, vatten och lite romessence.

  • Blå vallmofrön

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt och smält smör och blanda i mjölken. Rör ner det i  äggsmeten . Tillsätt romessens, citronskal och citronsaft. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och sikta ner i smeten. Vispa inte  – vänd försiktigt.
  • Häll upp smeten i formen och grädda i ca 20 minuter eller tills kakan är gräddad igenom. Känn efter med en sticka. Pressa lite citronjuice, blanda med romessens och florsocker i en bunke. Måtten är inte så noga – glasyren får bara inte bli för rinnig får då halkar den av hakan. Blanda den en slät smet.. Häll över den gräddade, helt avsvalnade kakan och strössla över vallmofrö.

Mina goda påskbakelser!