Påskliljor på bordet.

Jag har verkligen gått all in med påsken i år. Det är som att alla traditioner och högtider blir hundra gånger roligare när man har barn. Det var samma sak i julas – den bästa hittills!

Men det fina med påsken är att man kan göra precis som man vill med firande och hitta på helt egna traditioner.

En tradition vi har haft i min familj är att gömma påskägg. Sedan gjorde mamma alltid en rebus som vi var tvungna att lösa för att hitta påskäggen.

Hon gömde lappar med kluriga ledtrådar där den ena lappen ledde till den andra och man samtidigt var tvungen att utföra vissa uppdrag – typ hoppar runt huset på ett ben eller göra tre kullerbyttor. Och när den sista ledtråden klurats ut så kunde man slutligen hitta ägget.

Bertil är lite för liten för det ännu – men nästa år ska jag göra en sådan där lurig skattjakt åt honom

För mer påskinspiration, recept och pyssel kan ni kolla i kategorin Claras Påsk här på bloggen.

Påskbord med bakelser som smakar kladdkaka och godis.

Och här kommer recept på söta små påskbakelser i form av kladdkakemuffins. Några med vit choklad och några med nötchoklad. Följ recepten nedan och garnera sedan muffinsen med Anton Bergs mandelägg och en klick vispgrädde

Vita kladdkakemuffins – du behöver:

2 ägg

2 dl socker

100 gr smör

100 gr vit choklad

Skalet och saften av en lime

2 1/2 dl vetemjöl

Så gör du vita muffinsen:

Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och lägg i det varma smöret.Rör tills det smälter.

Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner det smälta smöret i äggsmeten.

Riv skalet av en lime (endast det gröna skalet ska komma med) och pressa ut saften och blanda i bunken.

Sikta därefter i mjöl och rör till en slät smet.

Häll smeten i småbrödsformar och Grädda i ca 10 minuter i nedre delen av ugnen.

De ska inte få färg utan kännas kladdiga i mitten.

 

Mörka kladdkakemuffins – du behöver:

125 gr smör

2 ägg

3 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

1 krm bakpulver

100 gram mörk nötchoklad

Så bakar du kladdkaksmuffins:

Smält smöret och låt svalna.

Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner smöret i äggsmeten.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner.

Häll upp smeten i småbrödsformar.

Bryt en ruta nötchoklad och tryck ner i varje form.

Grädda i 175 grader i ca tio minuter.

De ska kännas kladdiga  i mitten när du plockar ur dem.