PÄskliljor pÄ bordet.

Jag har verkligen gĂ„tt all in med pĂ„sken i Ă„r. Det Ă€r som att alla traditioner och högtider blir hundra gĂ„nger roligare nĂ€r man har barn. Det var samma sak i julas – den bĂ€sta hittills!

Men det fina med pÄsken Àr att man kan göra precis som man vill med firande och hitta pÄ helt egna traditioner.

En tradition vi har haft i min familj Àr att gömma pÄskÀgg. Sedan gjorde mamma alltid en rebus som vi var tvungna att lösa för att hitta pÄskÀggen.

Hon gömde lappar med kluriga ledtrĂ„dar dĂ€r den ena lappen ledde till den andra och man samtidigt var tvungen att utföra vissa uppdrag – typ hoppar runt huset pĂ„ ett ben eller göra tre kullerbyttor. Och nĂ€r den sista ledtrĂ„den klurats ut sĂ„ kunde man slutligen hitta Ă€gget.

Bertil Ă€r lite för liten för det Ă€nnu – men nĂ€sta Ă„r ska jag göra en sĂ„dan dĂ€r lurig skattjakt Ă„t honom

För mer pÄskinspiration, recept och pyssel kan ni kolla i kategorin Claras PÄsk hÀr pÄ bloggen.

PĂ„skbord med bakelser som smakar kladdkaka och godis.

Och hÀr kommer recept pÄ söta smÄ pÄskbakelser i form av kladdkakemuffins. NÄgra med vit choklad och nÄgra med nötchoklad. Följ recepten nedan och garnera sedan muffinsen med Anton Bergs mandelÀgg och en klick vispgrÀdde

Vita kladdkakemuffins 

Portioner

ca 20 st

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 2 Ă€gg

  • 2 dl socker

  • 100 gr smör

  • 100 gr vit choklad

  • Skalet och saften av en lime

  • 1/2 dl vetemjöl

Gör sÄ hÀr

  • SmĂ€lt smöret. Bryt chokladen i bitar och lĂ€gg i det varma smöret.Rör tills det smĂ€lter.
  • Vispa Ă€gg och socker pösigt. HĂ€ll ner det smĂ€lta smöret i Ă€ggsmeten.
  • Riv skalet av en lime (endast det gröna skalet ska komma med) och pressa ut saften och blanda i bunken.
  • Sikta dĂ€refter i mjöl och rör till en slĂ€t smet.
  • HĂ€ll smeten i smĂ„brödsformar och GrĂ€dda i ca 10 minuter i nedre delen av ugnen. De ska inte fĂ„ fĂ€rg utan kĂ€nnas kladdiga i mitten.

Mörka kladdkakemuffins

Portioner: ca 20 st Tid: ca 30 minuter

Ingredienser

  • 125 gr smör

  • 2 Ă€gg

  • 3 dl strösocker

  • 2,5 dl vetemjöl

  • 5 msk kakao

  • 1 krm bakpulver

  • 100 gram mörk nötchoklad

Gör sÄ hÀr

  • SmĂ€lt smöret och lĂ„t svalna.
  • Vispa Ă€gg och socker fluffigt. Rör ner smöret i Ă€ggsmeten.
  • Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner.
  • HĂ€ll upp smeten i smĂ„brödsformar.
  • Bryt en ruta nötchoklad och tryck ner i varje form.
  • GrĂ€dda i 175 grader i ca tio minuter. De ska kĂ€nnas kladdiga  i mitten nĂ€r du plockar ur dem.

PÄskgodiset du lÀtt fixar med barn!