Det nya sovrummet

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng

Det är så ljuvligt att komma hem igen efter en äventyrlig resa när man levt ur en kappsäck. Jag blir på riktigt lycklig av att återse mina kaffekoppar, pelargoner, verandan och favoritbonaderna. Lite extra lycklig blev jag av att målaren precis tapetserat färdigt vårt sovrum. Så två sena kvällar/nätter har ägnats åt att flytta in där och komma iordning.

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng majolika nejlika

Jag älskar allting här! Att äntligen ha ett eget sovrum som inte delas med barnen och alla deras leksaker. Det här ska vara vår frizon. Allting ska vara vackert och städat och harmoniskt. (Well, vi får se hur jag lyckas med att bevara ordningen. Men det är i alla fall intentionen hehe).

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng pelargon katarina sandberg wallpaper nejlikor

Garderoben har rensats på kläder och är numera knappt halvfull. Glasrutorna satte jag för med samma tapeter som på väggarna – Katarina från Sandbergs Wallpaper. En tapet jag tycker mycket om och länge velat hitta en plats för här hemma. Tapeten är en rekonstruktion av en tapet från tidigt 1900-tal. (Vill du se fler av mina tapeter så kolla här)

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng pelargon katarina sandberg wallpaper nejlikor

Jag var lite rädd att det skulle bli väl mörkt med den här tapeten – då den har en dov botten. Men så känns det inte alls, istället är det ombonat och varmt och alldeles tillräckligt ljust ihop med det vita golvet och taket.

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng pelargon katarina sandberg wallpaper nejlikor

Jag har knappt hunnit sova här ännu men första natten kändes så himla rofylld. Att gå och lägga sig i ett rum man precis gjort om är lite som att gå och lägga sig kvällen innan sin födelsedag när man fyller åtta år.

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng strindberglampa

Att tömma kontoret, rensa ut ateljén, byta plats på barnkammaren och sovrummen och köra flera släp till tippen och second hand för att röja ur nio års samlande. Det har varit en sådan vidrig surdeg. Och jag har gjort ALLTING själv. Jakob har ju varit bortrest nästan hela tiden. Men det har det varit värt för det är så härligt när jag äntligen kommit vidare och fått börja med det roliga – att ställa in alla grejer igen. Loppisfynd och arvegods.

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng pelargon katarina sandberg wallpaper nejlikor

Att titta in i det här rummet – tidigare mitt knökfyllda, röriga, stökiga rum och hela husets avstjälpningsyta – och nu se att det är rent och vackert. Det ger mig sinnesfrid. Jag vet att jag tar till överord men det är precis så här det känns.

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng

Och för att göra den här helgen ännu bättre har min syster och systerdotter kommit hit och hälsar på.

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng kimono palmgren väska

Av min syster Anna fick jag dessa två tavlor hon köpt på en loppis i Tokyo. Passar fint ihop med kimonon och den loppade väskan från Palmgrens.

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng pelargon katarina sandberg wallpaper nejlikor

Nej nu ska jag sluta blogga och skynda mig ut på verandan och lapa i mig de sista solstrålarna från den här sköna dagen! Tror jag har någon hastbulle kvar att sätta i mig – från baket efter lunch

gammaldags tapet sandberg byggnadsvård järnsäng pelargon katarina sandberg wallpaper nejlikor

Vi hörs imorgon! Hoppas ni har en fin helg allesammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Det nya sovrummet”

 1. Ååh så fint och ombonat! ♥ Förstår precis hur du menar, det är så skönt när man väl fått ordning och rensat ut bland grejerna! (I synnerhet om rummet varit hela husets avstjälpningsplats). Man blir liksom lugn och tillfreds inombords.

  Ha en fin kväll!

 2. Åååhhh vad fiiint! Du har en fantastiskt förmåga att göra fint! Jag ska själv snart flytta! 2:a juni. Från 34 till 69 m2. Ska verkligen försöka våga mig på tapeter på nya stället! Kram

 3. Hej Clara, tack för en fin blogg (och podd)! Snälla, kan inte du beskriva hur du och Jakob delar upp arbetet hemma och hur ser ni på jämställdhet? Jag vet att du skrivit om det tidigare men vore kul med en uppdatering, hur gör ni just nu?

  Hälsningar
  Emi

 4. Du känner till Fengshui och städning? Stämmer hur bra som helst!! Härligt att du genomförde det.

 5. Underbart!

  Blir nyfiken på doftljuset med begamot? Är det inte uppiggande doft? Älskar personligen bergamot. Renande, ljuvlig.

 6. Det är ju så jädra fint så man smäller av!!! Verkligen dröm sovrum! Så fantastiskt duktig du är på att få till den där hemtrevliga känslan med en mix av olika tidsepoker! 🙂

 7. Superfint! Ser liksom ut som att det är redan inbott – fastän det är så nytt! Menar det som positivt, tycker att man oftast får ditt tapeter o möbler men har svårt att få till det där lilla extra och hemtrevliga.

  Sen blev jag nyfiken på din garderob. Nog måste du väl ha mer garderob än sen där?.. nyfiken på hur du förvarar och håller ordning, just klänningar tar ju mycket hängplats i garderoben och tänker att du ju borde ha rätt många?