Kokospaj med jordgubbar

kokospaj recept jordgubbar kaka

Den här saftiga, urgoda kokospajen är en härlig helgkaka. Man kan toppa den med precis vad som helst men jag skivade jordgubbar och strösslade över. Gissar att lite rivet citronskal i smeten också kan vara en smarrig smakbrytning. 

Ingredienser (10-12 bitar)

Pajbotten

100 gram smör

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

Fyllning

150 gram smör

4 dl kokosflingor

1 1/2 dl vetemjöl

3 ägg

3 dl ströcoker

Gör så här

Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll ner. Knåda hastigt ihop och tryck ut i en smörad och mjölad springform (ca 24 cm i diameter). Grädda i ugnen i 7 minuter på 225 grader

Smält smöret till fyllningen. Blanda kokosflingor och vetemjöl. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop allting till en hänt smet och häll i pajformen. Grädda i ca 30 minuter på 175 grader. Servera avsvalnad med bär på toppen. Grädde är också gott till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Kokospaj med jordgubbar”

  1. Dina kakor har alltid en kort innehållsförteckning men goda ingridienser. älskar det!😊

  2. Ursäkta men vad är en “hänt” smet? Är det nåt fiffigt västerbottniskt ord? 🙂 Hälsningar från förvirrad göteborgare som gärna vill baka kakan rätt.

  3. Åh så gott! Är verkligen ett stort fan av kokos, men bara i speciellt sammanhang – och det här lät supergott! Tack för tips.

  4. Åh gott! Kan vi inte börja få genomskärningsbilder på kakorna och tårtorna du bakar? Blir alltid nyfiken på hur de ser ut inuti!

  5. Bakade den här i helgen och alla tyckte den var supergod! Och himla lätt att baka. Ett tips är att ta vaniljkesella till istället för grädde, passar jättebra.