kokospaj recept jordgubbar kaka

Den här saftiga, urgoda kokospajen är en härlig helgkaka. Man kan toppa den med precis vad som helst men jag skivade jordgubbar och strösslade över. Gissar att lite rivet citronskal i smeten också kan vara en smarrig smakbrytning. 

Ingredienser (10-12 bitar)

Pajbotten

100 gram smör

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

Fyllning

150 gram smör

4 dl kokosflingor

1 1/2 dl vetemjöl

3 ägg

3 dl ströcoker

Gör så här

Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll ner. Knåda hastigt ihop och tryck ut i en smörad och mjölad springform (ca 24 cm i diameter). Grädda i ugnen i 7 minuter på 225 grader

Smält smöret till fyllningen. Blanda kokosflingor och vetemjöl. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop allting till en hänt smet och häll i pajformen. Grädda i ca 30 minuter på 175 grader. Servera avsvalnad med bär på toppen. Grädde är också gott till!

Testa också min kardemummakaka med jordgubbar!