Somrig tisdag

Jag gick och la mig ensam igår men vaknade imorse av två små barn och en hund i sängen. Så här såg mitt sovrum ut klockan 06.39.

Jag gjorde frukost till mina små skorvar.

Och drack mitt kaffe i lugn och ro på trappan medan de släppte ut hönsen och hoppade på sina hoppsabollar.

Efter frukosten packade jag barnen i cykelkärran och skjutsade dem till skolan. Det här är alltså vår skolväg! Kriminellt vacker.

När jag kom tillbaka gick jag med Melker på en promenad. Första gången sedan i oktober som jag gick min kära skogsrunda. På vintern kommer jag inte dit på grund av all snö. Första rundan är alltid en särskild magi. Och ansträngning. Flåsar så jag knappt kan tänka. I augusti däremot  – då höjs inte pulsen ett enda dugg  av att gå i de branta backarna. Då har jag vant mig.

Satt såklart en stund här i mitt eget älgtorn och filosoferade.

Sedan var planen att jag skulle fortsätta fota från dagen. Men det glömde jag visst bort. Jag arbetade i alla fall på med bokföring, mailkorrespondens och färdigställandet av en debattartikel till en kvällstidning, ett pressmeddelande för min och Annakarins nya bok som släpps nästa vecka och sedan lite annat ditt och datt.

Hips vips hade klockan slagit middag och det var dags för matlag. Gjorde pastasallad och bjöd på alkoholfri sangria på verandan.

Det var vansinnigt varmt där ute och jag glömde helt bort att fota. Förutom att fina Ulrika fastnade på bild. Det är ju hon som ritat vår veranda!

Efter middagen kände jag hur jag höll på att få värmeslag. Så då övertygade jag matlaget om att dra och bada.

Årets första dopp för mig. Livsglädjen!

Jag hoppade i ett gäng gånger och barnen plaskade på tills de var alldeles iskalla.

Då åkte vi hem igen, satte oss på verandan tillsammans och fortsatte surra över några baljor te och lite vindruvor.

Vid tiotiden avrundade vi kvällen och jagade in barnen som lekte vattenkrig.

Äntligen har jag själv kommit isäng för natten och ska nu försöka somna snabbt. För imorgon stundar poddinspelning i Ericas stuga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Somrig tisdag”

  1. Håller med! Clara tar så fina och stämningsfulla bilder också. Som till exempel den första och sista bilden i det här inlägget. Det är bara fönster i fint ljus och ändå rymmer de en härlig känsla som smittar av sig.

   1. Jag vet! De här inläggen är den viktigaste delen av bloggen för mig. Clara, jag hoppas verkligen att du förstår vilken dragningskraft din helt vanliga vardag har. Sådan stämning, romantik och ett liv i harmoni med naturen. Jag tänker att det borde hjälpa mot utbrändheten att veta att du och familjen hemmavid är mer än nog!

 1. Denna underbara blogg! Jag är så tacksam för att få läsa.
  Jag önskar dig en fin dag, Clara!

 2. Alltså åh vilken härlig dag! Hoppas du får en lika finfin dag idag också! 🙂 Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa för ett mer öppet samhälle. Ta hand om er, kramar <3

 3. Hej! Tack för en inspirerande blogg! Jag har sen några år tillbaka funderat på att flytta ut på landsbygden med min familj och när jag ser era vackra omgivningar och den fina gemenskap som verkar finnas på blir jag ännu mer peppad. Jag tycker däremot att det är svårt att hitta byar där det finns fler som jag (som tycker det är viktigt med miljö och jämställdhet, normkritik och att i det stora hela våga gå sin egen väg). Jag tänkte därför se om det finns några av dina andra bloggläsare som har några tips (främst i Uppland där vi bor men även andra ställen är såklart också av intresse). Tack på förhand!

 4. Som sommarlov! Med en solig morgon, middag med vänner, bad från bryggan och barn som är ute länge i den ljusa kvällen. Vilken tid vi har nu, ljuvligt.

 5. Jag läste det här inlägget på min mobil igår och så läste jag det nu igen fast på datorn och insåg att jag måste börja läsa dina inlägg på datorn! Bilderna gör sig så mycket bättre på en större skärm, det är så vackra bilder och förstärker verkligen texten tycker jag!

 6. Och vilken fin tunika Ulrika har! Tro om hon ser det här och vill säga var den kommer ifrån?

  Tack Clara för ett fint inlägg.