Igår visade termometern 28 grader i skuggan här hemma. Jag brukar ha svårt när det är för varmt men har lovat mig själv att inte klaga med tanke på att det förra sommaren typ var fjorton grader åtta veckor i streck. Så jag njuter istället och passar på att bada mycket för att få ner temperaturen.

Tog en milslång kvällspromenad i värmen och lyssnade på ny ljudbok. Fick genom podden Nord & Francke upp ögonen för författaren Anna Fredriksson så jag laddade hem hennes bok Lyckostigen i Bookbeats app som är min trogna följeslagare på alla promenader.

Hittills tycker jag att boken Lyckostigen är bra – vi får se om det håller i sig boken igenom. Men jag måste säga att jag uppskattar att läsa moderna romaner som handlar om vardag och inte om ond bråd död, kvinnomord eller psykopater. Deckare är jag så fruktansvärt less på.

I mitt gulliga lilla kök har allting blått bytts ut mot röda toner. Jag strävar efter rappligt torp med lånad, fådd och hittad inredning-känsla.

Pelargoner och plåtburkar sätter stilen.

Jag minns skolavslutningar när jag var liten då inte ens björkarna hunnit slå ut. I år blommar häggen redan nu och jag älskar det.

Finheter: ägg i många färger, häggblommor och en drös vitlök på ett bladformat fat.

Ikväll blir det däremot ingen långpromenad runt byn då jag istället håller i ett event för en massa influencers i min och Annakarins lokal i stan. Är så peppad på att träffa massa grymma norrländska influencers och utbyta erfarenheter. Bloggar mer om det så senare under veckan!