Varm måndagkväll

Igår visade termometern 28 grader i skuggan här hemma. Jag brukar ha svårt när det är för varmt men har lovat mig själv att inte klaga med tanke på att det förra sommaren typ var fjorton grader åtta veckor i streck. Så jag njuter istället och passar på att bada mycket för att få ner temperaturen.

Tog en milslång kvällspromenad i värmen och lyssnade på ny ljudbok. Fick genom podden Nord & Francke upp ögonen för författaren Anna Fredriksson så jag laddade hem hennes bok Lyckostigen i Bookbeats app som är min trogna följeslagare på alla promenader.

Hittills tycker jag att boken Lyckostigen är bra – vi får se om det håller i sig boken igenom. Men jag måste säga att jag uppskattar att läsa moderna romaner som handlar om vardag och inte om ond bråd död, kvinnomord eller psykopater. Deckare är jag så fruktansvärt less på.

I mitt gulliga lilla kök har allting blått bytts ut mot röda toner. Jag strävar efter rappligt torp med lånad, fådd och hittad inredning-känsla.

Pelargoner och plåtburkar sätter stilen.

Jag minns skolavslutningar när jag var liten då inte ens björkarna hunnit slå ut. I år blommar häggen redan nu och jag älskar det.

Finheter: ägg i många färger, häggblommor och en drös vitlök på ett bladformat fat.

Ikväll blir det däremot ingen långpromenad runt byn då jag istället håller i ett event för en massa influencers i min och Annakarins lokal i stan. Är så peppad på att träffa massa grymma norrländska influencers och utbyta erfarenheter. Bloggar mer om det så senare under veckan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Varm måndagkväll”

 1. Jag bara älskar din blogg! Den ger mig inspiration och ork att klara av vardagen. Du sprider glädje och ger kraft.
  Jag förlorade för 6 månader sedan min pappa. Hur klarar man av att leva med sorgen? Det vore ett bra blogginlägg! Skulle behöva lite styrketips just nu. Kram

 2. Alltså bilderna i det här inlägget !!??!!!! De är så vackra och drömska och liksom skapar en sådan där känsla av vemod man kan känna när någon bara är för vackert. Ah!!! Särskilt den första bilden fick det riktigt att snörpa i magen.

 3. Då har du många fina böcker framför dig, Anna Fredriksson skriver jättebra och har precis kommit ut med sin senaste roman nu i dagarna!
  Vill även rekommendera Camilla Davidsson’s böcker som utspelar sig på Fårö, och i Spanien, närmare bestämt Caminon. Så mysiga!

 4. Jag såg att häggen blommade,
  det kom en doft av den.
  Då gick jag till min älskade
  och sade: Se och känn!
  Hon stod vid makaronerna,
  hon sydde på en klut.
  Och när hon lyfte blicken
  hade häggen blommat ut. // alf henriksson

 5. Då ska du få ett boktips av mig! Under påskledigheten (var dessutom hos svärmor i Hälsingland och blev uppassad, så kunde verkligen sträckläsa hela dagarna) läste jag Karin Wahlbergs “Än finns det hopp” som handlar om människorna på/runt ett lasarett i en svensk småstad år 1953, under polioepidemin. SÅ SÅ bra! Rekommenderar den verkligen! Finns i flera delar också, så det finns mycket att sluka! Borde ju finnas på Bookbeat också.

 6. 🎶Tips tips årets tips!🎶
  Nämligen….författaren Anita Salomonsson! Fy fasen vad jag älskar! Hittade henne av en slump, som det skas, eftersom hon står bredvid Sandberg på bibblan (Kristina med Maj-trilogin) Risk att jag pratar för di redan frälsta (eftersom hon bor i umeå…🤔 )men! Språket! Så himla vackert, långsamt, viktigt, nytt fast asgammalt, kvinnoöden, hemska helt vanliga händelser, och titlarna! Tog “oloflig beblandelse” först och sen “i enslighet framfödt”. Man känner ju patriarkatet flåsa bara där. Mycket nöje väntar dig!!

 7. Vad betyder rappligt? Försökte slå upp det, men utan resultat. Är det dialektalt? Har en kompis som heter Rappling i efternamn, kanske betyder det något?? 🙂

  1. haha, vad roligt. Jag har inte tänkt på det men det kanske är dialketalt? Rappligt betyder i alla fall ungefär skrotigt, torftigt, rangligt