Hos moster på semester

Dagen efter vi fått sommarlov satte vi oss på nattåget till min syster. Inte Jakob – han är hemma och sköter jordbruket. Men jag och barnen. Vi klev på hemma hos oss på kvällen och klev av i Herrljunga på morgonen där Anna hämtade oss. Inte ett enda byte för att ta sig dit. Så smidigt – speciellt med egen kupé. Så här glatt var återseendet. Vi hade inte berättat för kusinerna att vi skulle komma utan dök bara upp på förskolan. Barnen höll på att dö av glädjechocken.

På lördagsmorgonen var det soligt och varmt.

Anna gräddade våfflor och skar upp bär från trädgården och dukade fint.

Annas hem är så himla mysigt. Ett sextiotalshus de varsamt renoverat, med uppvuxen trädgård, höga ekar och sjöutsikt. -Fyllt med möbler de själva designat, tavlor, vaser och textilier som Anna gjort och så en mix av designklassiker och loppisfynd.

Krickelin gjorde ett reportage härifrån i vintras – fler bilder hittar du här.

Vi fikade och pratade och fikade lite till.

Och när alla var nöjda och mätta hoppade vi in i kläder och åkte på värsta loppisrundan. Men mer om det i ett senare inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Hos moster på semester”

  1. Åh jag ser redan fram emot nästa inlägg om du ska skriva om en loppisrunda då!! 🙂 Det är så himla kul att se vad andra hittar på loppis tycker jag.
    Jag kan bara tänka mig hur glada barnen blev när de fick en sån överraskning.

    /Sandra http://kojatillslott.se

  2. Gu så mysigt att ha någon en bit bort som kan ta emot en sådär 🙂 Vi ska i och för sig till min bror på Öland nästa helg men jag och de små är ju hemma hela dagarna så jag är sugen på att åka iväg med 🙂

  3. Kan inte du berätta mer om hur du tänker kring kläder och dina söner? Det finns alltid en sån leklusta kring det de har på sig, så jag antar att de väljer rätt fritt själva ur garderoben? Det känns inte styrt. Har ni råkat ut för negativa kommentarer från omgivningen nån gång (inte nätet, utan mer andra barn och vuxna ni träffar) och hur har ni i så fall tacklat det? Jag skulle önska att min son kunde klä sig hur han vill, men han är tyvärr redan inne på att tjejer och killar bär olika sorters kläder och färger. Jag vill gärna bryta den ängsligheten. Det är så svårt att köpa barnkläder i vanliga affärer där allt är totalt stereotypt med snäv färgskala. Har du något tips? (hehe, kom på nu att det vore helt underbart med en barnkollektion från dig och din syster!)

  4. Hej Clara!

    Så mysigt det låter och visst är det väl smidigt att åka tåg med barnen! Jag kan tänka mig att det är ännu enklare om man som ni tar nattåget och åker i egen kupé. Skönt att komma fram utvilade!