Loppistur i tid

I helgen tog jag och min syster en rejäl loppistur! Vi behövde båda bunkra upp våra rekvisitalager. Och Borås är den bästa loppisort jag någonsin besökt. Tre av fyra barn fick plats i bilen så de fick också följa med.

Att går runt på skattjakt ihop är vår favoritsyssla. Eftersom vi har helt olika smak är det heller ingen konkurrens om fynden.

Att åka på loppisturer tillsammans har vi gjort sedan vi var små. Då med faster Inger, mamma Marianne och farmor Beda. Ofta följde också farsan med. Det var guldstunder redan då och alltid fick man med sig något fint hem för fem kronor.

Jag posade vid en tavelvägg i Rångedala och gjorde massa bra fynd.

När vi blev trötta fikade vi köttbullemackor och MER. Och barnen handlade minsann också. De fick ju en peng av morfar till skolavslutningen och för den blev det My Little Ponys, gosedjur, tröjor med Star Warstryck och annat kul köpt för slantarna.

Det gäller att böja i tid om det krokigt ska bli. Och barnen lär sig lydigt loppisfyndandets konster! När Bertil var fyra år gick vi på loppis och han gick runt och kollade och gned sig skeptiskt över nacken och sa”Åttiotal är inte så roligt mamma, men femtiotal kommer mer och mer”.

Här är några av Annas fynd. Som ni ser är hon mycket inne på glas från åttio och nittiotalet, rosa detaljer, metall och udda fat. Själv fyndade jag tio gånger mer. Så mycket att det inte ens ryms i bild. I en helt annan stil. Lovar att  fota nu när jag rest  hem och packat upp allting.

Förresten – om du vill lära dig mer så hittar du mina bästa guider för att shoppa på loppis och auktion här på bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Loppistur i tid”

 1. När min äldsta var typ fyra gav hon en komplimang till min mamma. ’Vilken fin tröja du har mormor, vilken loppis har du köpt den på?’ 🤣🤣 Hon visste inte att det fanns andra affärer än loppisar 😁, tröjan var helt ny så det blev ganska roligt.
  Nu är hon sju och gillar fortfarande loppis även om hon upptäckt att det finns andra sorters affärer också.

   1. Jag vill också gärna veta!! Hade vart toppen med en loppistur där då vi bor nära men har tyvärr dålig koll på loppisarna!

 2. Hej Clara! Såg att du marknadsför KRY på instagram och blev väldigt besviken. Varje besök där bekostas av din egen lokala vårdcentral vilket riskerar att få den att gå under. Och tro mig, alla åkommor kan inte lösas med en app så nästa gång du verkligen behöver träffa rn riktig läkare kanske inte den möjligheten finns kvar. Landstingen jobbar hårt på att försöka finns landstingslösningar med webbesök så snälla ha lite tålamod och vänta med dessa privata appar. De har hottat en kryphål i lagen som gör att se tjänar enorma summor på sina besök. Tänk också på att du kanske har nytta av detta i enstaka fall som har långt till din VC men du marknadsför detta inlägg för tusentals läsare. Tycker även det är märkligt att marknadsföra vård och uppmuntra folk att konsumera detta.

  Vore intressant att höra vad du tänker. (Älskar bloggen annars så inget ont mot dig!)

  1. Hej,

   Nu är inte jag Clara, men jag tycker att appar som KRY och Min Doktor är helt fantastiska när vården brister och detbär svårt att få tid på sin vårdcentral. Förstår inte heller hur app-besöken bekostas av vårdcentralerna, frånsett om man har högkostnadskort? Här i Malmö är det enormt svårt att boka tid hos läkaren gör saker som tex eksem eller om man som jag behöver ett nytt recept på omeprazol för min halsbränna. Här fungerar tex KRY utmärkt som komplement tycker jag. Bra att visa att det finns alternativ om vanliga vårdcentralen är hårt belastad tycker jag.

   1. “Förstår inte heller hur app-besöken bekostas av vårdcentralerna, frånsett om man har högkostnadskort?”
    Svar: Den delen du betalar för ditt KRY besök är bara en liten del av ersättningen som KRY får för besöket. Resten får din vårdcentral bekosta, och den delen är mycket större.

    Såklart svårt att veta om man inte har inblick bakom kulisserna, men väl värt att tänka på.

    1. Såklart, det tänkte jag inte på 🙂 Men oavsett så blir det ju knepigt när jag som skattebetalar då inte kan få tider hos min vårdcentral pga finns inga – då är det så bra att kunna nyttja typ KRY för enklare åkommor. Visst att man säkert kunnat ersätta en del av dessa besök med sjuksköterskerådgivning, men om jag åter tar problemet med eksem eller liknande så får de ju inte heller skriva ut recept.

   2. Kry mfl bekostas ju av våra skattepengar. Ett läkarbesök är betydligt dyrare än t.ex rådgivning av en sjuksköterska. Vi har en åldrande befolkning och vården står inför stora utmaningar för att klara det allt ökande behovet av sjukvård i och med detta. Skattepengarna behövs för att ge vård till de som verkligen är sjuka (hjärtsvikt, diabetes, KOL för att nämna några stora livsstilssjukdomar). Många “besök” hos Kry hade troligen kunnat ersättas av rådgivning hos sjuksköterska på vårdcentralen eller 1177.

  2. På min vårdcentral rekommenderade dem mig att vända mig till kry-appen för att de själva har så långa köer… problemet är inte att enskilda personer väljer att använda en app, problemet är hela vårt sjukvårdssystem.

   Sen är det väl inget konstigt med att det landsting man skattar i är det som finansierar även digitala vårdbesök – hur skulle det annars finansieras? Men ersättningens storlek måste ju dock var proportionerlig till tjänsten som levereras. Nu har ju också beloppet sänkts rejält.

   1. Håller med er. Jag har alltid röstat rött och hållit på att vården ska vara kommunal men inte privat, men nu råkar min närmsta vårdcentral vara privat och sjukt tillgänglig, får oftast tid samma dag. Hände aldrig på min kommunala vårdcentral i Malmö. Om vården hade funkat som den ska, fine, men när det finns digitala tjänster varför inte utnyttja dem då, för att minska onödiga köer på vårdcentralerna?

  3. När jag har ringt min vårdcentral för att få en tid för något ganska allvarligt som bör behandlas (har själv medicinsk utbildning och både läkare och sjuksköterskor i familjen, så kan bedöma) så möts man av telefonkö på arbetstid, följt av nekande, det finns inga fler akuttider, prova igen nästa vecka och sedan ny telefonkö på arbetstid följt av en stackars sjuksköterska som ger en en tid hon inte ”får” ge mig, med gråten i halsen, pga att jag redan har ringt. Jag fick så dåligt samvete (hade på inget sätt tjatat) att jag nästan inte ville ha tiden. Människor blir fortfarande sjuka medan vi väntar på fungerande vård och om man har barn har man dessutom ett ansvar att se till att sjuka barn får vård. Tyvärr verkar det som alternativ som KRY är det enda som fungerar just nu.

 3. Åh! Ska till Borås nu i helgen. Snälla tipsa om vart jag ska åka 😀 vore så tacksam!

  1. Gärdhem second hand.

   rångedala marknad

   Frufällan loppis/marknad

   Ljungagårdens Allehanda utanför Fristad.

   lövås antik utanför fristad, och fortsätt lite till så kommer du till en gubbe i en lada/uthus som hart öppet på lördagar. Lislas loppis tror jag att den heter.

   Så finns det även ett stort Emmaus, Myrorna inne i Borås.

   Samt Borås Bistångdcenter som är bra och uppdelat på två ställen, öppet på lördagar.

   Hoppas du hittar roliga grejer 🙂

   Hälsning,
   Anna Lidström

 4. Ser fram emot bilderna! Hoppas att jag hittar någon liten loppis någonstans i sommar.
  Sedan undrar man ju över det stackars fjärde barnet 🙂

 5. Din systerdotter Juni har alltid på sig sådana underbara kreationer! Man blir ju bara så glad!